12 απλές συμβουλές υγείας που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά.

9 Ιουνίου, 2016 7:32 ΜΜ
More videos

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας παράξενος και πολύπλοκος οργανισμός, με εκατοντάδες κινούμενα κομμάτια που δεν σταματούν ποτέ να συνεργάζονται για να παραμείνουμε ζωντανοί. Δεδομένου, ότι στον οργανισμό μας συμβαίνουν πολλές διεργασίες ταυτόχρονα, οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του οργανισμού μας.

Γενικά μιλώντας, δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα υγείας, αλλά σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να διευκολύνουν την ζωή σας, ανακουφίζοντας για παράδειγμα από τις καούρες και τον πονόδοντο. Πραγματικά, δεν είχαμε ιδέα, ότι το #12 ήταν τόσο αποτελεσματικό.

#1 Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της καούρας.

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να ανακουφίσει ουσιαστική την καούρα, ενώ ο ύπνος στην δεξιά πλευρά ή στο κέντρο μπορεί να κάνει τα συμπτώματα της καούρας χειρότερα.

1

Lilmonster Michi

#2 Οι δυναμικές πόζες μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή.

Η στάση σώματος με τα πόδια ανοιχτά και τους ώμους ανοιχτούς μπορεί πραγματικά να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε ανίκητοι.

2

James Duncan Davidson

#3 Όταν είμαστε αφηρημένοι μειώνεται ο πόνος από τις ενέσεις.

Μια μελέτη διαπίστωσε, ότι τα παιδιά που φορούσαν ειδικά οπτικοακουστικά γυαλιά ανέφεραν λιγότερο πόνο και δυσφορία κατά την διάρκεια των ενέσεων. Βέβαια, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να κάνετε μια ένεση απλά βήξτε, όταν ο γιατρός πάει να τρυπήσει το χέρι σας με την βελόνα.

3

#4 Το τρίψιμο πάγου στο πίσω μέρος του χεριού μπορεί να ανακουφίσει από τον πονόδοντο.

Μια μελέτη στον Καναδά ανέφερε, ότι υπήρξε 50% μείωση του πόνου, όταν οι ασθενείς δέχονταν μαλάξεις στον χώρο μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Προφανώς, η συγκεκριμένη περιοχή έχει κάποια νεύρα που συνδέονται με το τμήμα του εγκεφάλου, που σχετίζεται με την ανακούφιση από τον πόνο.

4

Tammo Jan Dijkema

#5 Το τράβηγμα του αυτιού μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο.

Σύμφωνα με έναν ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο από το Νιού Τζέρσι, οι κινήσεις πάνω στα νεύρα των αυτιών μπορούν να προκαλέσουν ένα μικρό μυϊκό σπασμό στον λαιμό. Αυτός ο σπασμός βοηθά στην ανακούφιση του πονόλαιμου.

5

Lachlan Hardy

#6 Η γρήγορη αναπνοή πριν μπείτε κάτω από το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε την αναπνοή σας για περισσότερη ώρα.

Αυτό σας αφήνει με λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, όταν μπείτε κάτω από την επιφάνεια του νερού, πράγμα που μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε λιγότερες αναπνοές. Ουσιαστικά, είναι ένας τρόπος να ξεγελάσετε το σώμα σας, ότι έχει περισσότερο οξυγόνο από ότι στην πραγματικότητα.

6

Jennifer Slot

#7 Η κατανάλωση νερού μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος.

Η αφυδάτωση αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό μας. Όσο πιο αφυδατωμένοι είμαστε, τόσο πιο επιρρεπείς είμαστε στο άγχος. Όσο πιο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός μας, τόσο πιο καλά αισθανόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

7

Ian Sane

#8 Φυσώντας με τον αντίχειρα στο στόμα σας, μπορείτε να μειώσετε τον καρδιακό παλμό σας.

Αν κλείσετε τελείως το στόμα σας γύρω από τον αντίχειρα και φυσήξετε, θα τονωθεί το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.

8

Jerich Abon

#9 Αν πιέσετε την γλώσσα σας στην κορυφή του στόματός σας, μπορείτε να απαλλαγείτε από το πάγωμα του εγκεφάλου.

Η γλώσσα είναι ζεστή, οπότε όταν την πιέζετε στην κορυφή του στόματος, η θερμότητα αποτρέπει το πάγωμα πριν συμβεί.

9

#10 Ο ύπνος αμέσως μετά το διάβασμα μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε πιο αποτελεσματικά τις πληροφορίες που διαβάσατε.

Σύμφωνα με μελέτες, ο εγκέφαλος παραμένει ενεργός, όταν πέφτουμε για ύπνο και επεξεργάζεται υποσυνείδητα τις πληροφορίες που διαβάσαμε. Βέβαια, προσπαθήστε να μην κοιμηθείτε, ενώ διαβάζετε!

10

Steven Worster

#11 Οι κάλτσες βοηθούν στο να κοιμόμαστε καλύτερα.

Η θέρμανση των άκρων διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία με τη σειρά τους ενθαρρύνουν τις ορμόνες του ύπνου το σώμα. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, δοκιμάστε να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες.

11

Denise Sebastian

#12 Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας ακούσουν, αν μιλάτε ακριβώς δίπλα στο αυτί τους.

Τα αυτιά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο είναι καλύτερο στο να επεξεργάζεται αιτήματα. Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά, που θα είστε σε ένα κλαμπ και θέλετε να πείτε κάτι σε κάποιον.

12