11χρονη κατασκεύασε ένα σύστημα ανεφοδιασμού πόσιμου νερού για το σκύλο της

13 Ιουλίου, 2015 7:29 ΜΜ
More videos

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να προσφέρεις στο κατοικίδιο σου ένα ασφαλές περιβάλλον για να ζήσει. Συχνά ανησυχούμε για την υγεία και την ευημερία των κατοικίδιων μας. Και αν δεν είναι καλά αυτά τότε δεν είμαστε και εμείς!

Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια τους είναι να τους εξασφαλίσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Όπως και με τους ανθρώπους, αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε σίγουροι πως λαμβάνουν αρκετό από το πιο ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό, το οποίο δεν είναι άλλο από το νερό.

Αυτό ακριβώς θέλησε να πετύχει και η 11χρονη κόρη του Jim Tiffin Jr, ενός χρήστη της σελίδας Instructables. Η μικρή κατασκεύασε ένα «Μπολ Ποτίσματος» με τα ίδια της τα χέρια, ώστε ο σκύλος της να μη μείνει ποτέ χωρίς νερό. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και στοιχηματίζουμε πως η νεαρή δημιουργός θα σας εντυπωσιάσει με τις ικανότητες και τη δημιουργικότητα της.

Η ιδέα της μικρής ήταν να φτιάξει ένα μπολ ποτίσματος το οποίο θα διανέμει τη μέγιστη ποσότητα νερού, χωρίς να χρειάζεται συνέχεια γέμισμα. Αυτά είναι τα υλικά που χρησιμοποίησε:

  •         Ένα κομμάτι ξύλο με διαστάσεις  10x40x5cm
  •         Ένα κομμάτι ξύλο με διαστάσεις  15x30x2.5cm
  •         Ένα μπουκάλι νερού 2L (κρατήστε το καπάκι!)
  •         Ένα μπολ για το νερό του σκύλου
  •         Μια ταινία Velcro (γνωστή και ως χριτς-χρατς)
  •         3 καρφιά
  •         Σφυρί
  •         Ξυλόκολλα
  •         Σφιγκτήρα ξύλου (μέγγενη)
  •         Σπρέι βαφής (προαιρετικά)

Το καλύτερο όλων είναι πως αυτό το πρότζεκτ δεν απαιτεί τρύπημα, κάρφωμα ή κόλλημα του μπολ του σκύλου και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο μπολ του σκύλου σας.

Η ψηλότερη σανίδα θα στερεωθεί κάθετα πάνω στην άλλη σανίδα, για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση του μπουκαλιού. Πρώτα κρατήστε την 10x5cm σανίδα σε όρθια θέση και τοποθετήστε την στο τέλος της 15×2.5cm σανίδας. Μόλις βρείτε το σημείο που επιθυμείτε, χαράξτε με ένα μολύβι τη βάση της σανίδας 10x5cm.

FZQTBKUHJKC71TP.LARGE_-600x450

FRW9MPJHJKBQW7D.LARGE_-600x450

Ρίξτε λίγη ξυλόκολλα στη βάση για να ενώσετε τις δύο σανίδες.

FNIZHOXHJKBUY7R.LARGE_-600x450

Χρησιμοποιήστε το σφιγκτήρα για να σταθεροποιήσετε την κόλληση.

FRNUZQSHJKC0HP6.LARGE_-600x450

Στη συνέχεια καρφώστε τα δυο κομμάτια ξύλου μαζί.

F6RB3BPHJKC6MMD.LARGE_-600x450

Σημαδέψτε το σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε την ταινία Velcro.

F6P8JQVHJKC0HQ9.LARGE_-600x800

Κολλήστε δυο κομμάτια από την ταινία Velcro, με το μαλακό χνουδωτό τμήμα της να κοιτάζει προς τα έξω.

FW49BVSHJKC0HQG.LARGE_-600x450

Tip: Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το μπουκάλι κόντρα στην όρθια σανίδα για να μετρήσετε το σημείο που θα τοποθετηθεί τελικά, καθώς και για να αποφασίσετε που θα βάλετε τα κομμάτια από την ταινία Velcro. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε το στόμια του μπουκαλιού αρκετά κάτω και όχι πολύ μακριά από το μπολ, για να αποφύγετε τη διαρροή του νερού.

Έπειτα, κολλήστε τα άλλα δυο κομμάτια της ταινίας πάνω σε αυτά που είχατε τοποθετήσει ήδη. Να θυμάστε πως το μπουκάλι θα στέκεται αναποδογυρισμένο. Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε την πάνω ταινία σχεδόν στην «κορυφή» του μπουκαλιού.

F7TYVA4HJKC6MNC.LARGE_-600x450

Αν θέλετε μπορείτε να βάψετε τις σανίδες ή ακόμη και να ζωγραφίσετε πάνω τους μερικά ιδιαίτερα σχέδια για το σκύλο σας.

F9WPSCGHKVLA4NA.LARGE_-600x450
Τώρα για να θέσετε την κατασκευή σε λειτουργία, γεμίστε το μπουκάλι μέχρι τη μέση και βιδώστε το καπάκι. Γυρίστε το ανάποδα και τοποθετήστε τα κομμάτια από την ταινία Velcro πάνω στο μπουκάλι. Βάλτε ξανά το καπάκι αφού έχετε ρίξει αρκετό νερό στο μπολ και αυτό ήταν, έτοιμη η κατασκευή!

F718C9QHKVLM0FS.LARGE_-600x363