11 έξυπνα ψυχολογικά κόλπα που θα ήταν καλό να γνωρίζετε

7 Αυγούστου, 201712:36 ΠΜ

Η ψυχολογία είναι μια επιστήμη με συγκεκριμένους κανόνες που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Αυτό είναι κατανοητό από όλους και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Δείτε παρακάτω 11 ψυχολογικά κόλπα που πρέπει να γνωρίζετε για να πετυχαίνετε πάντα τους στόχους σας.

Πως να εντοπίσετε έναν κρυφό θαυμαστή

Μήπως έχετε νιώσει ποτέ κάποιον να σας κοιτάζει έντονα, αλλά δεν είστε απόλυτα σίγουροι; Την επόμενη φορά δοκιμάστε αυτό: όταν πιστεύετε ότι κάποιος σας κοιτάζει, χασμουρηθείτε. Όπως όλοι γνωρίζουμε το χασμουρητό είναι μεταδοτικό. Οπότε, όποιος σας κοιτάζει θα χασμουρηθεί και αυτός.

Πως να περάσετε μέσα από ένα πλήθος

© Summit Entertainment

Αν πρέπει να περάσετε μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων, δοκιμάστε το εξής: σταθείτε όρθιοι και επικεντρώστε τα βλέμμα σας στον στόχο σας. Τώρα προχωρήστε. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα οι άλλοι θα κάνουν στην άκρη για να περάσετε. Βέβαια, αυτό το κόλπο δεν θα λειτουργήσει αν φοράτε γυαλιά ηλίου ή μιλάτε στο κινητό.

Πως να ηρεμήσετε τον εχθρό σας

Έτυχε ποτέ να δουλεύετε μαζί με κάποιον που φαίνεται να μην σας συμπαθεί; Αν πιστεύετε, ότι κάποιος είναι έτοιμος να ξεκινήσει έναν καυγά μαζί σας, καθίστε δίπλα του. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσουν ενοχές ή δυσφορία να πουν κάτι κακό για εσάς. Το πιθανότερο είναι να μην πουν τίποτα.

Πως να κάνετε κάποιον να μιλήσει με τα μάτια του

Όταν μιλάτε με κάποιον και πιστεύετε, ότι σας κρύβει κάτι, απλά κοιτάξτε τον στα μάτια. Η παρατεταμένη οπτική επαφή θα τους κάνει να νιώσουν πολύ άσχημα και άβολα για να σας πουν ψέματα.

Πως να πείσετε κάποιον να σας κάνει μια χάρη

© yesilcam

Είναι απλό: αν θέλετε να σας κάνουν έκπτωση, ζητήστε να σας το δώσουν δωρεάν. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι νιώθουν άσχημα που σας απέρριψαν την πρώτη φορά, οπότε θα είναι πολύ καλύτεροι. την επόμενη φορά.

Μιλήστε σε ένα συγκεκριμένο αυτί

Είναι πολύ σημαντικό το αυτί στο οποίο μιλάτε. Τα λόγια που ακούμε από το δεξί αυτί επηρεάζουν την λογική μας, ενώ από το αριστερό τα συναισθήματά μας. Οπότε, για να μιλήσετε σε κάποιον για επαγγελματικά θέματα πρέπει να βρίσκεστε στα δεξιά του, ενώ για πιο προσωπικές και ρομαντικές συζητήσεις στα αριστερά του.

Οπτική επαφή

Κάθε φορά που κάποιος μας κοιτάζει στα μάτια νιώθουμε, ότι μας ακούει πιο προσεχτικά. Οπότε, αν σας αρέσει κάποιος και θέλετε να έχετε ένα κοινό μέλλον, προσπαθήστε να θυμάστε το χρώμα των ματιών τους, όταν μιλάνε. Ο τρόπος που θα τους κοιτάζετε θα τους κάνει να σας θέλουν περισσότερο.

Η αδρεναλίνη του πρώτου ραντεβού

© Hard Eight Pictures

Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνετε πολύ καλύτερη εντύπωση σε μια κοπέλα, αν της πείτε να βγείτε πρώτο ραντεβού σε ένα λούνα παρκ. Ο ενθουσιασμός και η σωματική έξαψη θα την κάνει απολαύσει πολύ περισσότερο την συντροφιά σας.

Πείτε το όνομά τους

Ένας άνθρωπος μπορεί να σας συμπαθήσει πολύ περισσότερο, αν αναφέρετε συχνά το όνομά του, όταν συστηθείτε. Το να ακούμε το όνομά μας ακούγεται σαν μουσική στα αυτιά μας. Οπότε, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο μπροστά στον άνθρωπο που σας αρέσει;

Πως να θυμάστε πληροφορίες

Όταν μαθαίνετε καινούργιες πληροφορίες, μοιραστείτε τις με έναν άλλον άνθρωπο. Αναφέρετέ τις με κάθε λεπτομέρεια και θα θυμάστε τα πάντα πολύ πιο εύκολα.

To εφέ Σνάκμαν

Αυτό το κόλπο έγινε διάσημο χάρη σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο δυο άνθρωποι τσακώνονταν σε ένα τρένο και ένας άλλος σταμάτησε τον καυγά απλά περνώντας ανάμεσά τους. Φαίνεται αδύνατον, αλλά υπάρχει τρόπος. Ο άντρας που πήρε το παρατσούκλι Σνάκμαν, έτρωγε. Το φαγητό έχει μια ηρεμιστική επίδραση στους ανθρώπους. Ασυνείδητα όταν οι άνθρωποι βλέπουν άλλους να τρώνε γίνονται λιγότερο επιθετικοί.

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News