11 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Fight Club

11 Ιανουαρίου, 2015 2:10 ΜΜ
More videos

Σίγουρα έχετε δει έστω και μία φορά (μπορεί και παραπάνω) την ταινία Fight Clubκαι είμαστε βέβαιοι ότι την έχετε λατρέψει.

Γνωρίζατε, όμως, ότι σχεδόν σε κάθε σκηνή, υπάρχει μία κούπα Starbucks και ότι ο Τσακ Παλάνιουκ προτιμά την ταινία από το ίδιο το βιβλίο του; Ακολουθούν 11 ακόμα πράγματα που είμαστε σίγουροι ότι δεν γνωρίζετε για το Fight Club.

1. O Έντουαρντ Νόρτον (The Narrator), καθώς η ταινία προχωρά θυμίζει όλο και περισσότερο «γκόλουμ», καθώς η πρόθεση του σκηνοθέτη ήταν να δείξει τη δύναμη που ασκούσε πάνω του ο Ταίλερ Ντέρντεν.
TK TK gifs

Σύμφωνα με τον Νόρτον σε συνέντευξη που έδωσε το 1999, ο ρόλος του αφηγητή είναι βασισμένος και τον χαρακτήρα του Χόλντεν Κόλφιλντ (από το βιβλίο «Ο φύλακας στη σίκαλη»).

2. Τόσο άντρες, όσο και γυναίκες παρακαλούσαν τον συγγραφέα Τσακ Παλάνιουκ, να τους πει που μπορούν να βρουν αληθινά Fight Club.
452472646

O Τσακ Παλάνιουκ, είπε το 1999 σε συνέντευξή του ότι ο κόσμος τον πλησίαζε σε παρουσιάσεις του βιβλίου του και τον παρακαλούσε να τους αποκαλύψει τις πραγματικές τοποθεσίες τέτοιων κλαμπ. Όπως ο ίδιος είχε τονίσει, «θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσες γυναίκες με είχαν πλησιάσει για να με ρωτήσουν». Αν και ο Παλάνιουκ, είχε ακούσει φήμες για πραγματικά fight clubs στο Νιου Τζέρσεϋ και το Λονδίνο, ο συγγραφέας δεν έδινε σε κανέναν αυτές τις πληροφορίες, αποκαρδιώνοντας τους θαυμαστές του.

3. Η επίμαχη σκηνή σεξ ήταν εμπνευσμένη από το Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ και έγινε με την βοήθεια της τεχνολογίας και πολλές μέρες ηχογράφησης ήχων οργασμού από την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.
TK TK gifs

4. Το στομάχι του Μπράντ Πιτ ήταν τόσο γυμνασμένο και σκληρό που ο Έντουαρντ Νόρτον έσπασε τον αντίχειρά του.

Σε διάφορες συνεντεύξεις τους, ο Μπραντ Πιτ και ο Έντουαρντ Νόρτον αστειεύονταν για το ξύλο που έριξαν μπροστά στις κάμερες και το γεγονός ότι πολλές φορές οι σκηνές ήταν απόλυτα αληθινές. Συγκεκριμένα, ο Νόρτον ανέφερε ότι μία φορά έσπασε τον αντίχειρά του πάνω στο στομάχι του Πιτ.

5. Ο Μπαντ Πιτ και ο Έντουαρντ Νόρτον έμαθαν να φτιάχνουν σαπούνι από κάποιον που λεγόταν Aunti Godmother.
452472646

6. Τόσο ο χαρακτήρας του Ταίλερ Ντέρντεν, όσο και της Μάρλα είναι βασισμένοι σε αληθινούς ανθρώπους, αφού ο Τσακ Παλάνιουκ πήρε έμπνευση από 6 φίλους του για να γράψει την ιστορία.
452472646

7. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ ανέφερε ότι ο φωτισμός της ταινίας είναι εμπνευσμένος από τον φωτισμό που έχει η αλυσίδα καταστημάτων 7-Eleven τη νύχτα.
1986549

8. Είναι πολύ πιθανό, στη σκηνή με την παγωμένη σπηλιά να έχουν χρησιμοποιηθεί οι παγωμένες ανάσες του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο από τον Τιτανικό.
TK TK gifs

9. Ο Έντουαρντ Νόρτον και ο Ντέιβιντ Φίντσερ πίστευαν ότι το Fight Club είναι μία ανάποδη εκδοχή του «Πρωτάρη».
121648294

10. Και οι δύο αντιμετώπισαν το Fight Club ως μία Βουδιστική ταινία.
TK TK gifs

11. Κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας, ο Μπραντ Πιτ και ο Έντουαρντ Νόρτον προσπάθησαν να μην μιλήσουν για το Fight Club… δηλαδή την ταινία.
121648294

Bonus: Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να περιγράψει ακριβώς την ταινία αφού είναι τόσο περίπλκη και αφορά τόσα πολλά πράγματα, αλλά ως αστείο οι δύο πρωταγωνιστές έδιναν την εξής απλή περιγραφή:

«Είναι μία ιστορία για δύο φίλους που ξεκίνησαν μία ερασιτεχνική λέσχη μποξ για νέους άντρες που έχουν προβλήματα και μία γυναίκα μπαίνει ανάμεσά τους».

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: