11 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ζητάτε συγγνώμη ποτέ

6 Σεπτεμβρίου, 2016 2:21 ΠΜ
More videos

Στην σημερινή εποχή, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι άνθρωποι επικρίνουν τους άλλους τόσο πολύ, που καταλήγουν να ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους ασκώντας κριτική πώς ζουν οι άλλοι. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να δώσετε εξήγηση σε κανέναν ούτε να χαραμίσετε την δύναμή σας.  Δεν χρωστάτε να δικαιολογηθείτε  για τον τρόπο ζωής σας, τις επιλογές σας, ή με ποιον και που θα επιλέξετε να περάσετε τον χρόνο σας.

Εάν στο τέλος της ημέρας εσείς αισθάνεστε ευτυχείς και αγαπάτε την ζωή που κάνετε, αυτό μόνο μετράει  Εάν ζείτε σύμφωνα με την αλήθεια σας, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ντροπή ή να ζητήσετε συγγνώμη από κανέναν. Άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να υπαγορεύσουν τον τρόπο που θα ζήσετε, γι ‘αυτό μην ποτέ λένε ‘Λυπάμαι’ για τα ακόλουθα πράγματα.

Διαβάστε 12 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να λέτε ότι λυπάστε:

Κάνετε τον εαυτό σας προτεραιότητα στη ζωή σας.

Κάπως έχει παρεξηγηθεί η έννοια του ‘είμαι χαρούμενος’ και την συνδέουν μερικοί με το ‘είμαι εγωιστής’. Στην πραγματικότητα, κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει την χαρά που μπορείτε εσείς να δώσετε στον εαυτό σας, γι ‘αυτό είναι λογικό να θέλετε να βάλετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα.

Δεν είναι εγωιστικό να κάνεις το καλύτερο για σένα.

Αν πάρετε την ζωή σας στα χέρια σας, αντί να περιμένετε από τους άλλους να σας διδάξουν πώς να ζήσετε, τότε έχετε ήδη κατακτήσει μια σημαντική πτυχή της αυτο-ανάπτυξης. Έχουμε όλοι την ευθύνη 100% για το πώς επιλέγουμε να ζήσουμε τη ζωή μας και μόνο βάζοντας πρώτες τις ανάγκες μας μπορούμε να επιχειρήσουμε  στη συνέχεια να βοηθήσουμε άλλους που έχουν ανάγκη. Στο κάτω κάτω, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους, αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ;

Ακολουθείτε τα όνειρά σας.

Το να θέλετε περισσότερα στη ζωή, δεν σας κάνει αχάριστους ή κακομαθημένους. Σας κάνει να είστε φιλόδοξοι. Αυτό σημαίνει ότι έχετε στόχους και όνειρα και θέλετε να τα εκπληρώσετε ενώ μπορείτε ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με λιγότερα από ό, τι ξέρετε ότι είστε ικανοί. Άλλοι μπορεί να σας βλέπουν μόνο σαν ονειροπόλους που ποτέ δεν θα βρείτε πραγματικά την ευτυχία, αλλά, δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι τελικά.

Μπορείτε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για ό,τι  έχετε ευλογηθεί να έχετε, ενώ εξακολουθείτε να φιλοδοξείτε για περισσότερα στη ζωή. Έτσι, μην αισθάνεστε  άσχημα επειδή έχετε μεγάλα όνειρα. Κυνηγήστε τα με όλη σας την καρδιά, και το σύμπαν θα σας εκπλήξει με τρόπους που ποτέ δεν φαντάζεστε.

Βρίσκετε χρόνο για εσάς

Σε αυτό τον κόσμο με τους γρήγορους ρυθμούς, οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στην φροντίδα για τους άλλους και με τις ανάγκες τους που ξεχνάμε τις δικές μας. Ωστόσο, αν δεν γεμίσουμε το δικό μας ποτήρι, πώς μπορούμε ποτέ να περιμένουμε να έχει μείνει καθόλου για τους άλλους;

Η φροντίδα για τον εαυτό μας δεν είναι κάτι το εγωιστικό. Είναι κάτι απαραίτητο για την υγεία μας. Μην ζητάτε ποτέ συγγνώμη εάν αρνείστε κάποια πρόσκληση ή λέτε όχι σε κάποιον, για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Είτε έχετε κλείσει για διακοπές 5 αστέρων ή ένα απόγευμα στο spa , θα πρέπει πάντα να έρχεστε πρώτοι στη ζωή σας και ποτέ δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα για τον ‘δικό σας χρόνο’.  

Επιλέγετε με ποιον θα βγείτε ραντεβού

Κανείς άλλος δεν μπορεί να αποφασίσει για εσάς. Κανείς δεν μπορεί να σας καθορίσει αν θέλετε να βγείτε με κάποιον, μόνο εσείς, γι ‘αυτό μην αφήνετε κανέναν άλλο να σας κάνει να αισθάνεστε ντροπή για τις ρομαντικές σας σχέσεις. Όταν αγαπάτε αληθινά και ενδιαφέρεστε για το άτομο αυτό, τότε μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού με όποιον θέλετε. Είμαστε όλοι ένα,στο κάτω κάτω,  και όλοι έχουμε την αγάπη μέσα μας. Αν κάποιος εκφράσει ανησυχία για το άτομο που βγαίνεις τότε απλά δεν του αξίζει μια θέση στη ζωή σας.Τελεία.

Εκφράζετε τα συναισθήματα σας

Δυστυχώς, σήμερα υπάρχει μια ντροπή στο να εκφράσουμε τα συναισθήματα. Είμαστε σαν ρομπότ σε μια κοινωνία που περιμένει από εμάς να υπακούμε και να μην εκφράζουμε το πώς αισθανόμαστε. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ποτέ ότι δεν μπορείτε να εκφραστείτε. Φυσικά,δεν θα πρέπει να θυμώσετε με το αφεντικό σας αμέσως πριν αυτός σας δώσει αύξηση, για παράδειγμα, αλλά γενικά, ζούμε σε μια πολύ ασφυκτική  κοινωνία όπου οι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα να εκφραστούν. Υπάρχει χρόνος και τόπος για κάθε συναίσθημα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ντρέπεστε για το πώς αισθάνεστε σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Πως κερδίζετε τα χρήματα

Εφ’ όσον αισθάνεστε συναισθηματικά και διανοητικά ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας, τότε μην λέτε ποτέ ‘Λυπάμαι’ για αυτό. Δεν έχει σημασία αν κερδίζετε δισεκατομμύρια ή και εκατοντάδες σε ένα χρόνο, το ποσό δεν έχει σημασία αν δεν αισθάνεστε ευριστημένοι με το επάγγελμά σας. Οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε καλά ενώ παράλληλα σας βοηθά να έχετε τροφή στο τραπέζι, είναι αρκετό, γι’ αυτό μην αφήνετε κανέναν να σας κάνει να αισθανθείτε σαν να μην είναι.

Είστε αισιόδοξοι

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μας λένε συνεχώς να ‘περιμένουμε το καλύτερο, αλλά να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο’, το να κρατήσουμε το κεφάλι μας ψηλά  μπορεί να φαίνεται μια σκέτη πρόκληση. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες και ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν αναγνωρίσει τα πολλά οφέλη της θετικής σκέψης, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης πίεσης,της μεγαλύτερης διάρκειας ζωή, την μεγαλύτερη δημιουργικότητα και πολλά άλλα.

Μένοντας θετικοί σε δύσκολους καιρούς μπορεί να μας κάνει πιο ανθεκτικούς και να είμαστε σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Για το παρελθόν σας

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να μιλάνε για όλα τα λάθη που εσείς κάνατε στο παρελθόν, αλλά αν το κάνουν, απλά να θυμάστε αυτό. Ενώ κάθονται εκεί κάνοντας κριτική σε σας και τη ζωή σας, εσείς αποκτήσατε εμπειρία και μάθατε από τα λάθη σας. Στο τέλος της ζωής μας, θα έχουμε μόνο τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις μας για να μας συνοδεύουν, έτσι,  μην αφήνετε κανέναν να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για το παρελθόν σας. Ζούμε και μαθαίνουμε και το παρελθόν μας δεν πρέπει να μας καθορίζει.

Για την διατροφή σας

Οι άνθρωποι θέλουν να λένε στους άλλους τι να τρώνε, πώς να τρώνε και τι θα τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το σώμα σας. Ακριβώς όπως δεν πρέπει να λέμε στους άλλους πώς να τρώνε, να μην τους αφήνετε να σας υπαγορεύουν τις διατροφικές σας συνήθειες. Από τους χορτοφάγους μέχρι τους κρεατοφάγους, ο καθένας νομίζει ότι ξέρει την καλύτερη διατροφή για τους ανθρώπους, αλλά στην πραγματικότητα, μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά, όχι κάποιος άλλος.

Αμφισβητείτε την επικρατούσα τάση

Κάποιοι ασχολούνται τόσο σχετικά με τις ζωές των ανθρώπων στον σημερινό κόσμο,ώστε οι άνθρωποι πραγματικά αισθάνονται ένοχοι για το πώς επιλέγουν να ζήσουν. Απλά ζήστε

την αλήθεια σας και δεν πειράζει τι λένε οι άλλοι. Θυμηθείτε, αν κάποιος αισθάνεται να απειλείται από τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας, θα μπορούσε στην πραγματικότητα να σας ζηλεύει. Μερικές φορές, οι άνθρωποι αισθάνονται τόσο άβολα και είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους,που θέλουν να κάνουν τους άλλους να ντρέπονται ώστε να αισθάνονται καλύτερα οι ίδιοι.

Αν θέλετε να διδάξετε τα παιδιά σας στο σπίτι, να τρώτε μόνοι σας στον κήπο, να θεραπεύεστε μόνο με την τροφή και να διδάξετε τα παιδιά σας την αγάπη και την  ειρήνη αντί του τι δείχνει η τηλεόραση, δεν χρειάζεστε να ζητήσετε συγγνώμη. Ο καθένας αξίζει να ζήσει τη ζωή που θέλει, χωρίς να αισθάνεται τύψεις επειδή απλά κάνει αυτό που λέει η καρδιά του.

Έχετε γνώμη

Μπορείτε να σέβεστε κάποιον χωρίς απαραίτητα να συμφωνείτε μαζί του. Αν έχετε μια διαφορετική άποψη μην διστάσετε να την εκφράσετε, ακόμη και αν αυτό δεν φαίνεται να είναι μια ‘δημοφιλής’ επιλογή. Ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ, αν κρατάμε τις απόψεις μας για τον εαυτό μας, γιατί πολλές φορές, οι καλύτερες ιδέες έρχονται από τις διαφορετικές γνώμες και τις διαφορετικές απόψεις.