11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας

12 Σεπτεμβρίου, 2017 2:42 ΠΜ
More videos

Πολλές φορές, αφήνουμε τον εαυτό μας να πέσει θύμα των ειδικών του μάρκετινγκ ή ανίκανων συμβούλων, όταν προσπαθούμε να υιοθετήσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δείτε παρακάτω 11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

11. Ξεπλένετε το στόμα σας με νερό

© Depositphotos

Αυτή η συνήθεια μπορεί να φαίνεται πολύ φυσιολογική, αλλά έχει δεχτεί κριτική από πολλούς οδοντιάτρους. Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας αυτά καλύπτονται από ένα προστατευτικό στρώμα φθορίου, το οποίο ξεπλένεται με το νερό.

Για να διατηρήσετε το θετικό αποτέλεσμα του βουρτσίσματος των δοντιών, ξεπλύνετε το στόμα σας με ειδικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ.

10. Διάδρομος

© Depositphotos   © Depositphotos

Ο διάδρομος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μηχανήματα εκγύμνασης, αλλά η χρόνια χρήση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις αρθρώσεις.

Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να προσθέσετε στην γυμναστική σας ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών.

9. Μεσημεριανός ύπνος

© Depositphotos

Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να είναι ωραίος, αλλά μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά.

8. Απολυμαντικά χεριών

© Depositphotos   © Depositphotos

Η συχνή χρήση αντισηπτικών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση πιο ισχυρών μικροβίων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συνηθισμένο σαπούνι είναι καλό για καθημερινή χρήση.

7. Τακτικές ιατρικές εξετάσεις

© Depositphotos

Το ετήσιο τσεκ απ μπορεί στην ουσία να είναι άχρηστο. Είναι καλύτερο για τους ασθενείς να εξετάζονται ανάλογα με την ηλικία τους και για τις ασθένειες που είναι συνηθισμένες σε κάθε ηλικία.

6. Βιταμίνες

© Depositphotos

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι όσοι παίρνουν βιταμίνες και έχουν μερικές κακές συνήθειες υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες 46% περισσότερο από εκείνους που δεν παίρνουν βιταμίνες. Γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε βιταμίνες.

5. Διαιτητικά αναψυκτικά

© Depositphotos

Σύμφωνα με επιστήμονες, η κατανάλωση ακόμα και ενός διαιτητικού αναψυκτικού την ημέρα μπορεί να οδηγήσει καρδιαγγειακά προβλήματα, υψηλή πίεση και αύξηση βάρους.

4. Τάση για απώλεια βάρους

© Depositphotos

Ένας αδύνατος άνθρωπος έχει περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει τον χειμώνα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν τα ίδια ποσοστά θανάτου με τους ανθρώπους που έχουν μερικά παραπανίσια κιλά.

3. Καθημερινό καθάρισμα

© Depositphotos   © Depositphotos

Τα προιόντα καθαρισμού του σπιτιού έχουν πολλά χημικά συστατικά, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια, πονοκεφάλους και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

2. Σαγιονάρες

© Depositphotos

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη στα πόδια ειδικά, όταν περπατάμε σε σκληρές επιφάνειες. Είναι καλύτερο να φοράμε τις σαγιονάρες, όταν περπατάμε στο γρασίδι ή στην άμμο.

1. Πολύ νερό

Μερικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά και πρήξιμο στον εγκέφαλο. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει μείωση των ηλεκτρολυτών στο σώμα και να οδηγήσει σε μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία