11 παράξενες πληροφορίες για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

12 Φεβρουαρίου, 201812:00 ΜΜ

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το νεότερο δικτάτορα του κόσμου. Δεν μιλάει για την προσωπική του ζωή και μπορείτε να βρείτε πολύ περίεργα πράγματα στην επίσημη βιογραφία του. Μπορείτε μόνο να διαβάσετε τι γράφουν κάποιοι παρατηρητικοί δημοσιογράφοι ή κάποιες αναφορές της Νοτιοκορεάτικης υπηρεσίας πληροφοριών.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τον πιο απρόβλεπτο πολιτικό της σύγχρονης εποχής.

#1 Η ημερομηνία γέννησής του είναι άγνωστη

© AP/FOTOLINK

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου ή στις 6 Ιουλίου 1982 ή ίσως το 1983, ή το 1984. Γιατί τέτοιο μυστήριο; Λέγεται ότι θέλει να δείχνει μεγαλύτερος και πιο ώριμος, οπότε η επίσημη ημερομηνία γέννησής του είναι το 1982. Ωστόσο, η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ο ηγέτης γεννήθηκε 2 χρόνια αργότερα.

Όπως και να έχει, είναι ένας από τους νεότερους ηγέτες στον κόσμο.

#2 Τα φρύδια του μικραίνουν

© Polaris/East News   © EAST NEWS   © AP/EAST NEWS

Στις φωτογραφίες που ελήφθησαν σε διαφορετικά χρόνια, είναι σαφές ότι υπάρχει κάτι παράξενο που συμβαίνει με τα φρύδια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας: Γίνονται όλο και πιο μικρά. Πιστεύεται ότι τα έχει κάνει να μοιάζουν περισσότερο με του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Φυσικά, αυτό είναι μόνο μια θεωρία.

#3 Η παιδική του ηλικία είναι ένα μυστήριο

© EPA/KCTV / HANDOUT/nationalpost

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν θέλει να δημοσιεύει φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία. Ωστόσο, το 2014, αυτή η φωτογραφία και μερικές άλλες, προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλων στρατιωτικών διακοπών στη Βόρεια Κορέα. Υποτίθεται ότι είναι εικόνες του αρχηγού της χώρας από την εποχή που ήταν μικρός, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν είναι αλήθεια.

#4 Επιλέγει κορίτσια για μια τοπική ποπ μπάντα

Υπάρχει ποπ μουσική στη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν είναι παρόμοια με αυτή που γνωρίζουμε. Για παράδειγμα, αντί των μουσικών με μακριά μαλλιά που συχνά υπάρχουν στα συγκροτήματα, οι συγκεκριμένες μπάντες έχουν στρατιωτικές ορχήστρες. Σε μουσικά βίντεο, πρέπει να δείχνουν πόσο καλά ζουν οι Βορειοκορεάτες.

Ένα από τα πιο διάσημα κοριτσίστικα συγκροτήματα στη Βόρεια Κορέα είναι το «Moranbong» (ίσως θέλετε να δείτε το βίντεο από τη συναυλία τους). Λέγεται ότι ο ίδιος ο ηγέτης επέλεξε τα κορίτσια για το συγκρότημα.

#5 Έχει αρκετούς επίσημους τίτλους

© Kimberly Burnett-Hanssen

Φυσικά, είναι ο «Κύριος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, ο ηγέτης του κόμματος και ο λαός». Όπως επίσης: «Η νέα αρχή», «Ο λαμπρός σύντροφος», «Η ιδιοφυΐα μεταξύ άλλων» και «Ο Μάρσαλ της Βόρειας Κορέας» (από το 2012).

Εκτός αυτού, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πτυχίο φυσικής από το Πανεπιστήμιο Κιμ Ίλ-Σονγκ και πτυχίο οικονομικών από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο HELP στη Μαλαισία.

#6 Εκπαιδεύτηκε στην Ελβετία, με διαφορετικό όνομα

© news

Υπήρξε μαθητής από τη Βόρεια Κορέα, σε ένα πολύ διακεκριμένο σχολείο κοντά στη Βέρνη της Ελβετίας, από το 1998 ως το 2000. Ήταν εγγεγραμμένος ως μέλος της πρεσβείας και δεν δήλωσε ποιο είναι το πραγματικό του όνομα. Είναι δύσκολο να πούμε αν ήταν ο μελλοντικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας, εξετάζοντας αυτές τις φωτογραφίες. Αλλά οι άνθρωποι που φοίτησαν μαζί του, είναι απολύτως βέβαιοι ότι ήταν ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Θυμούνται ότι ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ, που ενδιαφερόταν για τον αθλητισμό πολύ περισσότερο από την πολιτική και δεν ήταν καλός μαθητής.

#7 Λατρεύει το μπάσκετ και είναι φίλος με τον Ντένις Ρόντμαν

© Kyodo/FOTOLINK   © Kyodo/FOTOLINK

Οι ίδιοι σχολικοί του φίλοι, ισχυρίζονται επίσης ότι όταν ήταν νεότερος, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνήθιζε να σχεδιάζει το αστέρι του μπάσκετ, τον Μάικλ Τζόρνταν. Και είναι αλήθεια ότι ο πολιτικός αγαπά το μπάσκετ. Το 2013, συναντήθηκε με τον Ντένις Ρόντμαν και του έδειξε το προσωπικό του νησί. Παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, έγιναν φίλοι. Ο Ντένις Ρόντμαν δήλωσε: «Ίσως είναι ψυχοπαθής, αλλά δεν το πρόσεξα».

#8 Γελάει και χαμογελά σε κάθε φωτογραφία

Αυτός είναι ο πολιτικός που προκαλεί φόβο σε πολλές χώρες. Εδώ είναι στο βουνό Παεκτσού.

© AP/EAST NEWS

Κάνοντας δοκιμές στο πυραυλικό σύστημα.

© XIHNUA/SIPA/EAST NEWS

Φυτεύοντας δέντρα με μαθητές.

Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο ότι ο ηγέτης μιας τόσο σοβαρής χώρας χαμογελάει τόσο πολύ, αλλά γίνεται για κάποιο λόγο: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πρέπει να αποδείξει στον λαό, ότι είναι η προσωποποίηση της χαράς.

#9 Έχει μοδάτο κούρεμα

© pxhere   © EAST NEWS

Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο με το κούρεμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, μιας και πρόκειται για ένα απλό στρατιωτικό στιλ. Παρόμοιο είχε ο Μπράντ Πιτ στην ταινία «Fury» και πολλοί άλλοι άνθρωποι στον κόσμο.

Το κούρεμα του δικτάτορα φαίνεται κάπως περίεργο, επειδή το κάνει λάθος. Χτενίζει παράξενα τα μαλλιά του και φαίνεται αλλιώς λόγω του σχήματος του προσώπου του. Φήμες λένε ότι δεν εμπιστεύεται τους κομμωτές και κουρεύεται μόνος του.

#10 Δεν χρειάζεται να επισκεφτεί το μπάνιο

© AP/EAST NEWS

Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν οι Βορειοκορεάτες. Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τον πατέρα του, τον Κιμ Γιονγκ Ιλ (μπορείτε να διαβάσετε για αυτό, στην επίσημη βιογραφία του).

#11 Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχανε βάρος, θα έμοιαζε έτσι:

© alfosn/reddit   © Polaris/East News

Ο χρήστης alfosn του Reddit, δημοσίευσε μια φωτογραφία δείχνοντας τον ηγέτη αδυνατισμένο. Οι χρήστες παρατήρησαν πως φαίνεται ακόμη πιο τρομακτικός μετά την απώλεια βάρους.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News