11 οφθαλμαπάτες που θα σας κάνουν να μην πιστευτείτε στα… μάτια σας!

12 Ιανουαρίου, 2016 10:24 ΜΜ
More videos

Παιχνίδια για το μυαλό και τα μάτια μας. Αγαπάτε τις οφθαλμαπάτες; Εμείς τις λατρεύουμε, κυρίως γιατί μας τρελαίνουν σχεδόν κάθε φορά. Ορίστε λοιπόν 11 οφθαλμαπάτες που θα σας αφήσουν έκπληκτους!

ofthalmapati 01

Ένα πρόσωπο που σε κοιτά, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει στα δεξιά του.

ofthalmapati 02

Στην εικόνα αυτή το ρύζι μοιάζει να επιπλέει σαν τα κύματα της θάλασσας. Αν όμως κρατήσεις για λίγο το βλέμμα σου σε έναν κόκκο ρυζιού, τότε τα πάντα ακινητοποιούνται. Μπορείς να διαλέξεις όποιο σημείο θες, αρκεί να κρατήσεις πάνω του τα μάτια σου.

ofthalmapati 03

Κοιτά για λίγο την εικόνα, βλέπεις ένα πολύ γνωστό πρόσωπο;

ofthalmapati 04

Αυτά τα γρανάζια είναι ακίνητα!

ofthalmapati 05

Παρατήρησε τις λευκές κολώνες, Μετά συγκέντρωσε την προσοχή σου στα μαύρα κενά μεταξύ τους. Βλέπεις κολώνες ή ανθρώπους;

ofthalmapati 06

Αν κοιτάξεις την εικόνα θα νομίζεις πως οι γκρίζες γραμμές μεταξύ των ασπρόμαυρων λωρίδων κάνουν καμπύλη. Μην ξεγελιέσαι, η εικόνα είναι ακίνητη και οι γραμμές ευθείες.

ofthalmapati 07

Αν κοιτάξεις μια από τις κουκκίδες, οι υπόλοιπες μέσα στον πίνακα θα φαίνονται σαν να μαυρίζουν, όμως τελικά κάθε κουκκίδα που κοιτάς είναι λευκή.

ofthalmapati 08

Μπορεί να σου φαίνεται πως μέσα στα λευκά μέρη της εικόνας, εκεί που συναντιούνται οι γωνίες των τετραγώνων υπάρχουν γκρίζες κινούμενες τελείες. Κι όμως κάνεις λάθος, δεν υπάρχει τίποτα.

ofthalmapati 09

Ναι ok, μοιάζουν με ακανόνιστες γραμμές. Όμως στην ουσία αυτο που βλέπεις είναι εννέα παράλληλες που διατρέχουν διαγώνια την εικόνα.

ofthalmapati 10

Κι όμως οι δύο εσωτερικοί κύκλοι έχουν το ίδιο μέγεθος, μπορεί οι κύκλοι που είναι γύρω από τους κεντρικούς να σε μπερδεύουν, όμως μη μασάς.

ofthalmapati 11

Όσο κι αν δεν φαίνεται, αν αφαιρέσεις τα τόξα, αυτές οι δυο γραμμές είναι ίσες.