11 νόμοι που αποδεικνύουν πως οι Ευρωπαίοι είμαστε οι πιο παράξενοι άνθρωποι του πλανήτη!

6 Ιουνίου, 20152:57 ΜΜ

Οι παράξενοι ευρωπαϊκοί νόμοι που θα σε κάνουν να ξεχάσεις αυτά που ήξερες για τις ευρωπαϊκές χώρες και θα αρχίσεις να τις βλέπεις με άλλο μάτι

Μπορεί να νομίζουμε ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί είναι οι πιο νορμάλ του κόσμου, καθώς έχουν αποτινάξει από πάνω τους τις ακραίες συνήθειες και συμπεριφορές, ωστόσο οι παρακάτω νόμοι αποδεικνύουν πως ορισμένες φορές μπορούν να γίνουν ποιο παράξενοι από όσο νομίζουμε.

Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν από τη χρήση της τουαλέτας, μέχρι στο βάψιμο του σπιτιού ή και τον τρόπο που τσακώνονται.

1. Η Ελβετία και οι τουαλέτες

Στην Ελβετία απαγορεύεται η χρήση της τουαλέτας μετά τις 10 το βράδυ, χάρη στο παράξενο σύστημα αποχέτευσης που διαθέτει η χώρα. Έτσι, αν τυχόν βρεθείς ποτέ εκεί φρόντισε να έχεις τελειώσει τη δουλεία σου πριν τις 10 το βράδυ, για να μην αποκτήσεις προβλήματα με το νόμο.

2. Οι Ιταλοί και ο ανδρισμός

Επειδή οι Ιταλοί δεν μπορούν να δεχθούν προσβολές για τον ανδρισμό τους, υπάρχει νόμος που τους απαγορεύει να φορούν φούστες και οι παραβάτες συλλαμβάνονται.

3. Η Γερμανία και τα καύσιμα

Ετοιμάζεται για ταξίδι οδικώς στη Γερμανία, φρόντισε ώστε το αυτοκίνητό σου να διαθέτει αρκετά καύσιμα. Γιατί αν ξεμείνεις στη μέση του δρόμου και χρειάζεσαι απεγνωσμένα ένα βενζινάδικο τότε κινδυνεύεις με πρόστιμο ή και φυλάκιση.

4. Η Γαλλία και τα γουρούνια

Οι Γάλλοι μπορούν να ονομάσουν τα γουρούνια τους όπως θέλουν, αρκεί να μην τα αποκαλέσουν Ναπολέων, το όνομα του μεγαλύτερου ηγέτη της χώρας. Οι παραβάτες απειλούνται με φυλάκιση.

5. Η Σουηδία και τα χρώματα

Κάθε Σουηδός που σέβεται τους νόμους και θέλει αν βάψει το εξωτερικό του σπιτιού του ή τα παντζούρια οφείλει να πάρει γραπτή άδεια από το κράτος για να το κάνει.

6. Η Αγγλία και τα κρεβάτια

 Στην Αγγλία απαγορεύεται δια νόμου να κρεμάσει κάποιος το κρεβάτι του από το παράθυρο! Επίσης, γιατί να θέλει κάποιος να κρεμάσει το κρεβάτι του στο παράθυρο;

7. Η Γαλλία και τα φιλιά

Το Παρίσι μπορεί να χαρακτηρίζεται ως η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, ωστόσο όσον αφορά τα φιλιά οι Γάλλοι εμφανίζονται συντηρητικοί, καθώς ο νόμος απαγορεύει τα φιλιά στα τρένα, και όχι σε όλα τα μέσα μεταφοράς!

8. Η Ιταλία και οι μπουνιές

Και επιστρέφουμε στην Ιταλία, όπου απαγορεύονται οι καυγάδες που συμπεριλαμβάνουν μπουνιές. Αν θες να τσακωθείς μπορείς να το κάνεις με σφαλιάρες, αλλά σε καμία περίπτωση με μπουνιές.

9. Η Σουηδία και ο χειμώνας

  Επειδή ο χειμώνας στη Σουηδία είναι βαρύς και διαρκεί περισσότερο από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, απαγορεύεται στους πολίτες της χώρας να παραπονιούνται για τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, η Σουηδία διαθέτει “νόμο” που απαγορεύει στους πολίτες να εύχονται να ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα!

10. Η Ελλάδα και ο γυμνισμός

Οι Έλληνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το γυμνισμό, αρκεί να μένει μακρυά από την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

11. Η Γαλλία και τα τασάκια

 Αν τυχόν βρεθείς στη Γαλλία και πέσεις πάνω σε αστυνομικό έλεγχο, φρόντισε να μην έχεις πάνω σου εκτός από μαχαίρια και όπλα, τασάκια για τσιγάρα. Κι όμως τα τασάκια στη Γαλλία θεωρούνται φονικό όπλο και οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση!

Lolwot/news247
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News