11 μυστήρια που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν

Μάρτιος 21, 2017 4:05 ΜΜ
More videos

Μπορεί να πιστεύουμε πως οι επιστήμονες έχουν μελετήσει σχεδόν τα πάντα στον πλανήτη, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Παρακάτω θα διαβάσετε για 11 συναρπαστικά μυστήρια που δεν έχουν λογική εξήγηση ακόμη.

#1 Πώς γουργουρίζουν οι γάτες;

Οι γάτες γουργουρίζουν όταν νιώθουν ευτυχία αλλά κανείς δεν ξέρει το πώς. Όταν το κάνουν, δεν ακούγεται ούτε ο χτύπος της καρδιάς τους.

Οι επιστήμονες λένε πως οι γάτες, κάνουν αυτούς τους ήχους με τις φωνητικές τους χορδές. Η συχνότητά τους, επιταχύνει την επούλωση και μειώνει τον πόνο. Αυτός είναι ο λόγος που γουργουρίζουν όταν χτυπούν ή νιώθουν άγχος.

#2 Από πού προήλθαν μερικά πλάσματα;

© wikipedia

Πολλά είδη δεν έχουν προγόνους. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε διαχωρίστηκαν τα αμφίβια από τα ψάρια ή γιατί τα πρώτα ζώα της ξηράς είχαν καλά ανεπτυγμένα τα άκρα και το κεφάλι.

Επίσης, λέγεται ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν μετά από ένα φυσικό κατακλυσμό πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Επιπλέον, τα είδη θηλαστικών εμφανίστηκαν από το πουθενά.

#3 Έχουν οι αγελάδες μαγνητική πυξίδα;

© depositphotos

Χρησιμοποιώντας το Google Earth, οι επιστήμονες μελέτησαν χιλιάδες αγελάδες που βοσκούσαν και ανακάλυψαν κάτι παράξενο. Το 70% των αγελάδων, γυρίζουν το κεφάλι τους νότια ή βόρεια όταν τρώνε ή πίνουν. Αυτό παρατηρείται σε όλες τις ηπείρους, ανεξάρτητα από το έδαφος, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.

#4 Τι ήταν η «ζελατινώδης» βροχή;

© pinimg

Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο συνέβη στο Όκβιλ της Ουάσινγκτον, τον Αύγουστο του 1994. Αντί για βροχή, έπεσε από τον ουρανό μια ουσία με όψη ζελέ. Την επόμενη μέρα, δεκάδες άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν την ουσία: Περιείχε δύο τύπους βακτηρίων, ένα από τα οποία βρίσκεται συνήθως στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Δεν μπόρεσαν να βρουν μια σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων και της μυστηριώδους επιδημίας.

#5 Τι είναι η σκοτεινή ύλη;

© Maxwell Hamilton

Περίπου το 27% του σύμπαντος είναι σκοτεινή ύλη. Δεν εκπέμπει ή αλληλεπιδρά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, έτσι είναι αδύνατον να εντοπιστεί.

Οι πρώτες θεωρίες για την σκοτεινή ύλη, εμφανίστηκαν περίπου πριν από 60 χρόνια. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη, καμία άμεση απόδειξη της ύπαρξής της.

#6 Πόσοι πλανήτες υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα;

© depositphotos

Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας αποκλείστηκε ως επίσημος πλανήτης, πιστεύεται πως υπάρχουν οκτώ πλανήτες. Η Ζώνη του Κάιπερ πέρα από τον Πλούτωνα, αποτελείται από παγωμένα αντικείμενα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιάδες από αυτά σε αυτόν τον τομέα, που είναι μεγαλύτερα ακόμη και από τον Πλούτωνα.

Παρατήρησαν επίσης ένα μεγάλο κενό στη Ζώνη του Κάιπερ. Ένας άγνωστος πλανήτης, τόσο μεγάλος όσο η Γη, έλκει όλες τις πέτρες.

#7 Γιατί οι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και αριστερόχειρες;

© depositphotos

Οι περισσότεροι άνθρωποι (70% έως 95%) είναι δεξιόχειρες και μια μειοψηφία (5% έως 30%) είναι αριστερόχειρες. Ένας απροσδιόριστος αριθμός είναι και τα δύο.

Τα γονίδια έχουν μια επιρροή, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ποτέ κάποιο ιδιαίτερο γονίδιο για τους αριστερόχειρες. Τα κοινωνικά περιβάλλοντα ασκούν επίσης επιρροή: όταν τα παιδιά-αριστερόχειρες πιέζονται να γράψουν με το δεξί τους χέρι, κάποια από αυτά γίνονται δεξιόχειρες.

#8 Γιατί εξαφανίστηκαν τα τεράστια θηλαστικά;

© depositphotos

Τα γιγάντια θηλαστικά ζώα, εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 10.000 χρόνια.

Μερικοί πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή τα σκότωσε, αλλά δεν υπάρχει καμία ισχυρή απόδειξη. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, τα ζώα πέθαναν λόγω της πείνας. Οι επιστήμονες στην Αλάσκα βρήκαν διατηρημένα μαμούθ, των οποίων τα στομάχια είναι γεμάτα από αχώνευτα χόρτα.

#9 Γιατί ονειρευόμαστε;

© waltdisneystudios

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι τυχαίες εικόνες και κύματα του εγκεφάλου. Άλλοι τα θεωρούν υποσυνείδητες επιθυμίες, άλυτα προβλήματα και εμπειρίες.

Η μελέτη των ονείρων ονομάζεται ονειρολογία. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα όνειρα συμβολίζουν κάτι κρυμμένο βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή, αλλά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς.

#10 Τι είναι η «βοή του διαστήματος»;


Ενώ μελετούσαν τα νεαρά αστέρια το 2006, οι επιστήμονες ξαφνικά άκουσαν μια μυστηριώδη βοή. Παρά το γεγονός ότι ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει μέσα στον χώρο, τα ραδιοκύματα μπορούν. Αλλά από πού προέρχονται; Οι ερευνητές γνωρίζουν μόνο ότι τα κύματα δεν ανήκουν σε αστέρια ή γνωστά κοσμικά φαινόμενα.

#11 Γιατί έχουμε διαφορετικούς τύπους αίματος;

© Michaela Rehle (reuters)

Οι τύποι αίματος έχουν διαφορετικά αντιγόνα στα κύτταρα του αίματος. Είναι σήματα αντισωμάτων που καταστρέφουν τα ξένα κύτταρα στο σώμα. Αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν καμία απάντηση γιατί είναι διαφορετικά.

Υπάρχει μια θεωρία, ότι σχετίζονται με ασθένειες και ανοσία. Οι άνθρωποι με αίμα τύπου Β είναι πιο επιρρεπείς στο Εσερίχια κόλι (E.coli), ενώ όσοι έχουν ομάδα τύπου 0, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από ελονοσία.

[businessinsider]

Ακολουθήστε μας στο facebook: