11 λόγοι για να αγαπήσει κανείς τον Στήβεν Χόκινγκ

25 Ιουνίου, 2015 1:29 ΠΜ
More videos

Ο Στήβεν Χόκινγκ είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος εν ζωή επιστήμονας. Στα 73 του χρόνια ο Χόκινγκ εξακολουθεί να επεκτείνει τους ορίζοντές του όπως και αυτοί του σύμπαντος. Αυτό το χρόνο Χόκινγκ θα μεταβεί στο Glastonbury προκειμένου να δώσει έναν λόγο στο Kidz Field, όπως μεταδίδει η βρετανική Independent.

Προς τιμήν του βρήκαμε μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του στην επιστήμη και στην λαϊκή κουλτούρα:

1) Χρησιμοποίησε τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν προκειμένου να βρει στοιχεία για την θεωρία του Bing Bang.

2) Είχε πάντα επικό στυλ.

3) Αντιλήφθηκε τη συμπεριφορά των μαύρων τρυπών βγάζοντας στην επιφάνεια τις προηγούμενες θεωρίες κλασσικής και κβαντικής φυσικής.

4) Είναι πιο αστείος από τον Jon Oliver.

5) Δεν φοβάται να επιδείξει το μουσικό του ταλέντο.

6) Ανέπτυξε μια κβαντική θεωρία της βαρύτητας, η οποία μας δίνει ένα νέο τρόπο «κυματικής λειτουργίας» για να δείτε το σύμπαν έξω από τα όρια του χρόνου και του χώρου.

7) Παρηγόρησε τις βαριά πληγωμένες έφηβες επειδή ο Zayn Malik άφησε τους «One Direction», θυμίζοντάς τους ότι είναι πιθανό ότι σε ένα ανεξερεύνητο παράλληλο σύμπαν, η μπάντα να είναι ακόμα μαζί.

8) Εκπλήρωσε το όνειρο κάθε παιδιού με το να μεταμορφωθεί σε σε ένα «Transformer» στο σκίτσο του Red Nose Day.

9) Έχει παίξει στους «The Simpsons», «Futurama», «The Big Bang Theory», «Family Guy», «Red Dwarf» και είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να τους υποδυθεί στο Star Trek.

10) Οι έρευνες του μας έδειξαν πως σχηματίζονται οι γαλαξίες, χάρη στις διακυμάνσεις της ταχύτητας με την οποία το σύμπαν διαστέλλεται.

11) Είναι μία «μούσα» της μουσικής. Ο Χόκινγκ βρίσκεται στο τελευταίο άλμπουμ των Pink Floyd το «Endless River» και κατέγραψε μία ομιλία για την εξουσία, την οποία οι U2 χρησιμοποιούν για να κλείσουν το σύνολο της τρέχουσας περιοδείας τους.

independent/huffingtonpost
Ακολουθήστε μας στο facebook: