12 καταπληκτικές οφθαλμαπάτες που θα καταφέρουν να σας αφήσουν ζαλισμένους

17 Απριλίου, 2017 2:13 ΠΜ
More videos

Όσες οπτικές ψευδαισθήσεις και να δείτε, ποτέ δεν είναι αρκετές. Υπάρχουν εκατοντάδες που διαμορφώνονται με διαφορετικό τρόπο και έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Παρακάτω, θα βρείτε 11 ιδιαίτερα οπτικά κόλπα για να περάσετε λίγο χρόνο ευχάριστα.

Επιπλέον σοκολάτα

© reddit

Όταν αυτή η σοκολάτα 5 x 5 κόβεται και αλλάζει σημεία, αφήνει ένα επιπλέον κομμάτι. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με μια κανονική σοκολάτα ή απλά να παρατηρήσετε την ψευδαίσθηση καλύτερα.

Ξύλινες ράβδοι

© imgur

Κοιτάξτε τις ξύλινες ράβδους. Ανάλογα με το ποιο τελείωμα βλέπετε, φαίνονται είτε η μια πάνω στην άλλη, είτε δίπλα-δίπλα.

Κύβος και δύο πανομοιότυπα φλιτζάνια

© Chris Westall

Είναι μια ψευδαίσθηση του Κρις Γουέστολ. Ένα φλιτζάνι βρίσκεται στο τραπέζι και δίπλα του είναι ένας κύβος με ένα μικρότερο φλιτζάνι. Ωστόσο, κοιτάζοντάς τα από μια διαφορετική οπτική γωνία, θα δείτε πως ο κύβος είναι σχεδιασμένος και τα φλιτζάνια έχουν το ίδιο μέγεθος.

Ψευδαίσθηση τοίχου ενός καφέ

© Wikipedia

Μπορεί να φαίνεται ότι οι γραμμές έχουν καμπύλες, αλλά στην πραγματικότητα είναι όλες παράλληλες. Η ψευδαίσθηση ανακαλύφθηκε από τον Ρ. Γκρέγκορι, στον τοίχο ενός καφέ στο Μπρίστολ, εξ ου και το όνομά της.

Αρνητική ψευδαίσθηση με κορίτσι

© focus.de

Κοιτάξτε την κόκκινη κουκίδα στη μύτη της κοπέλας για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, κοιτάξτε στο πλάι ή στην οροφή, και θα δείτε την αλλαγή.

Ο πύργος της Πίζας

© 2007 Kingdom, Yoonessi & Gheorghiu

Με την πρώτη ματιά, ο πύργος στα δεξιά φαίνεται να γέρνει σε μεγαλύτερη γωνία από αυτόν στα αριστερά. Ωστόσο, οι εικόνες είναι ίδιες. Το οπτικό μας σύστημα βλέπει τις δύο εικόνες ως σύνολο και έτσι μας κάνει να σκεφτούμε πως είναι διαφορετικές.

Κηλίδες που εξαφανίζονται

© Wikipedia

Κάθε ένα από τα 12 λιλά σημεία, εξαφανίζεται για περίπου 0,1 δευτερόλεπτα από έναν κύκλο που κινείται. Αν κοιτάξετε ακριβώς στον σταυρό, θα δείτε πρώτα το πράσινο σημείο και έπειτα τις λιλά κηλίδες να εξαφανίζονται.

Ασπρόμαυρη ψευδαίσθηση

© zazzle.com

Δείτε τις τέσσερις κουκκίδες στο κέντρο της εικόνας. Έπειτα, κοιτάξτε γρήγορα στο ταβάνι και ανοιγοκλείστε τα μάτια.

Αποχρωματισμός

© Io9

Αν κοιτάξετε τη λευκή κουκκίδα στο κέντρο για 30 δευτερόλεπτα, θα παρατηρήσετε τις πολύχρωμες κουκκίδες να αλλάζουν χρώμα ή να ξεθωριάζουν.

Ερωτευμένο ζευγάρι

© Pinterest

Τα παιδιά θα δουν δελφίνια που παίζουν ενώ οι ενήλικες κάτι διαφορετικό. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά, δεν έχουν «εικόνες ενηλίκων» στην μνήμη τους. Η εικόνα δημιουργήθηκε από τον Σάντρο Ντελ-Πρέτ και ονομάζεται «Μήνυμα Αγάπης από τα Δελφίνια».

Πλοία ή αψίδες;

© Facebook/Rob Gonsalves

 Αυτή η ψευδαίσθηση είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης από τον Ρομπ Γκονσάλβες, έναν Καναδό ζωγράφο του μαγικού ρεαλισμού. Ανάλογα με το που κοιτάτε, μπορείτε να δείτε αψίδες μιας μακράς γέφυρας ή τα πανιά πλοίων.