11 επιτυχημένα προϊόντα που προορίζονταν αρχικά για διαφορετικό σκοπό

22 Φεβρουαρίου, 2018 9:09 ΜΜ
More videos

Απολαμβάνουμε τις διάφορες εφευρέσεις κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρισμό, τις μηχανικές συσκευές και άλλα καθημερινά πράγματα. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, πολλά από αυτά έγιναν για κάποιο άλλο σκοπό προτού καθιερωθούν με τη χρήση που ξέρουμε σήμερα.

Αν είστε περίεργοι να δείτε μερικά από αυτά, παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε μια ενδιαφέρουσα λίστα με 11 πράγματα που δεν εφευρέθηκαν για τον σκοπό που τα χρησιμοποιούμε τώρα.

#11 Βηματοδότες

© wikimedia   © pixabay

Με την πάροδο των ετών, οι βηματοδότες είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην ιατρική περίθαλψη των ανθρώπων με καρδιακές παθήσεις. Αρχικά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τους καταγραφείς ήχων της καρδιάς, με τους οποίους εργαζόντουσαν οι εφευρέτες. Αργότερα, ανακαλύφθηκαν και άλλες χρήσεις για αυτούς.

#10 Kotex

© pixabay   © flickr

Αρχικά, η εταιρεία Kotex παρήγαγε επιδέσμους για τον πόλεμο. Οι νοσηλευτές έπρεπε να τους χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του πολέμου για να σταματήσουν την αιμορραγία και να απορροφήσουν την υγρασία από τα τραύματα. Είναι λογικό να θεωρείται πως οι νοσηλευτές έχουν ανακαλύψει και άλλες χρήσεις για αυτά τα προϊόντα, με την πάροδο του χρόνου.

#9 Τσίχλα

© wikipedia   © pixabay

Ένα από τα αγαπημένα παιδικά προϊόντα από την παιδική ηλικία, δημιουργήθηκε ενώ οι επιστήμονες εργαζόντουσαν σε μια φόρμουλα για ένα νέο είδος καουτσούκ. Κάποιο πολύ νόστιμο καουτσούκ, δηλαδή.

#8 Kleenex

© flickr   © pixabay

Παλαιότερα, χρησιμοποιούνταν ως ένα από τα βασικά προϊόντα ομορφιάς των γυναικών. Αλλά καθώς η μόδα έχει περάσει, οι διαφημίσεις και οι σκοποί της Kleenex έχουν αλλάξει.

#7 Περιτύλιγμα με φούσκες αέρα

© wikipedia   © pixabay

Οι μηχανικοί της Αλ Φίλντινγκ και ο εφευρέτης Μαρκ Τσαβάνες, αρχικά προσπάθησαν να κατασκευάσουν μια ταπετσαρία. Τελικά κατέληξαν να δημιουργήσουν το περιτύλιγμα ασφαλείας με φούσκες αέρα.

#6 Listerine

© flickr   © pixabay

Το Listerine εφευρέθηκε πριν από περίπου 135 χρόνια και κυκλοφορεί από τότε, αλλά όχι μόνο ως στοματικό διάλυμα. Αρχικά, χάρις στις αντισηπτικές ιδιότητές του χρησιμοποιήθηκε σε ιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις ως καθαριστική ουσία για ιατρικά όργανα και ως αντιβακτηριακό αντισηπτικό.

#5 Μπράντι

© wikimedia   © pixabay

Αυτό το ποτό έχει και τα υποπροϊόντα του. Αλλά μόνο κατά την εποχή της απαγόρευσης, οι άνθρωποι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μπράντι, και το αποτέλεσμα αξίζει τώρα εκατομμύρια.

#4 Coca-Cola

© maxpixel   © pixabay

Θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε την Coca-Cola ως φάρμακο; Αρχικά, δημιουργήθηκε για να μειώσει τον εθισμό στην μορφίνη, να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους και να ανακουφίσει τους ανθρώπους από το άγχος.

#3 Πλαστελίνη

© thinglink   © pixabay

Εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Κλίο ΜακΒίκερς, ο οποίος ήταν τότε κατασκευαστής προϊόντων καθαρισμού. Η πλαστελίνη έπρεπε να χρησιμεύει ως καθαριστικό ταπετσαρίας.

#2 Τιρμπουσόν

© wikimedia   © pixabay

Αυτό το αντικείμενο μπορεί να βρεθεί σε σχεδόν κάθε κουζίνα, και είναι τόσο οικείο που θα νομίζετε ότι ο σκοπός του ήταν πάντα αρκετά απλός. Αλλά στην πραγματικότητα, ήταν κάποτε ένα βαρύ μικρό εργαλείο για να αφαιρούνται οι σφαίρες από τις πληγές των στρατιωτών.

#1 Αντισκωριακό WD-40

© flickr   © pixabay

Πολλές εφευρέσεις προέρχονται από την επιστήμη των πυραύλων, ακριβώς όπως αυτό το προϊόν, με το οποίο είναι εξοικειωμένοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Το WD-40 επινοήθηκε για την προστασία των πυραύλων και των ρουκετών στην ατμόσφαιρα, πριν γίνει ένας εύκολος τρόπος για να ξεκλειδώσετε μια παγωμένη κλειδαριά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: