11 εκπληκτικά ζώα που πιθανότατα δεν έχετε ξανά ακούσει

15 Απριλίου, 20174:16 ΜΜ
More videos

Η μητέρα φύση είναι γεμάτη εκπλήξεις. Σίγουρα είναι δύσκολο να πιστέψουμε πόσα απίθανα και διαφορετικά πλάσματα ζουν στον πλανήτη μας. Σήμερα, έχετε την ευκαιρία να δείτε 12 σπάνια ζώα του κόσμου μας, που ίσως δεν είχατε ακούσει ή δει πιο πριν. Η ποικιλομορφία του όμορφου κόσμου μας, δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει!

Ίλι πίκα

© Li Weidong

Αυτό το χαριτωμένο και εξαιρετικά σπάνιο ζώο, είναι επίσης γνωστό ως «μαγικό κουνέλι». Το Ίλι πίκα, φωτογραφήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά, σε διάστημα 20 χρόνων. Αρχικά ανακαλύφθηκε στα βουνά Τιεν Σαν της Κίνας.

Ο βάτραχος Πινόκιο

© Tim Laman/National Georgraphic

Αυτό το πλάσμα, ονομάζεται και «βάτραχος δέντρου». Όταν ένας αρσενικός προσπαθεί να ελκύσει ένα θηλυκό ή αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, επιμηκύνεται η μύτη του προς τα επάνω.

Ρινοπίθηκος

© Tim Plowden/REX/Shutterstock

Το πιο σπάνιο πρωτεύον στον κόσμο, ανακαλύφθηκε το 2010 στη βόρεια Βιρμανία (Μιανμάρ). Λόγω του ασυνήθιστου σχήματος της μύτης του, αυτός ο πίθηκος φτερνίζεται όταν βρέχει.

Ροζ ψάρι με χέρια (χάντφις)

© Karen Gowlett-Holmes

Πριν από μερικά χρόνια, οι επιστήμονες ανακάλυψαν 14 είδη ψαριών με πτερύγια σαν χέρια. Επί του παρόντος, εννέα από αυτά είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης.

Άσπρες νυχτερίδες της Ονδούρας

© nationalgeographic

Αυτά τα όμορφα μικρά λευκά πλάσματα, ζουν στα φύλλα των φυτών ελικόνια, τρώνε φρούτα και φτάνουν μόλις τα 4,7 εκατοστά σε μήκος.

Χταπόδι Ντάμπο

© NOAA Ocean Explorer/flickr

Αυτό το παράξενο είδος χταποδιού, έλαβε το ψευδώνυμο Ντάμπο λόγω των δύο πτερυγίων στην μεμβράνη ανάμεσα στα πόδια του. Μοιάζουν με τα αφτιά του ελέφαντα Ντάμπο από την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Σάλπα

© reddit

Πρόκειται για πλαγκτονικά χιτωνόζωα που τρέφονται με διοξείδιο του άνθρακα και νερό, τα οποία αντλούν με το διαφανές σώμα τους. Πιθανότατα θα πρέπει να τα ευχαριστούμε που μειώνουν τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα και το νερό.

Καεντίσα με ροζ μάτια

© Piotr Naskrecki/Courtesy of Conservation International

Αυτή η ιδιαίτερη ακρίδα με τα ροζ μάτια ζει στα βουνά Μάλλερ, στις ορεινές περιοχές του Ειρηνικού.

Μαλακόστρακη πολύχρωμη καραβίδα

© Christian Lukhaup

Αυτό το απίστευτα όμορφο και πολύχρωμο πλάσμα ανακαλύφθηκε πέρυσι στην Ινδονησία.

Κινεζική αλμπίνο μαλακοχέλυα νεροχελώνα

© Mikael Buck/SOLENT

Αυτές οι μικρές χελώνες χρησιμοποιούν τους μακριούς λαιμούς τους και τα ρουθούνια τους για να αναπνεύσουν κάτω από το νερό.

Νέντο νυχτερίδα φρούτων

© Piotr Naskrecki/Courtesy of Conservation International

Αυτό το πλάσμα με τα ασυνήθιστα μάτια και τα ρουθούνια που μοιάζουν με σωλήνα, ανακαλύφθηκε το 2009 στα δάση της Παπούα Νέας Γουινέας.

Δελφίνι του Αμαζονίου

© Ivan Sgualdini/Shutterstock

Αυτό το είδος είναι γνωστό και ως ροζ δελφίνι του ποταμού. Το χρώμα τους είναι ελαφρώς γκρι, αλλά κάποια από αυτά γίνονται ροζ όταν μεγαλώνουν. Δεν είναι φιλικά και δεν εκπαιδεύονται εύκολα. Ως αποτέλεσμα, σπάνια βρίσκονται σε αιχμαλωσία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News