11 χρήσιμα πράγματα που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας να μην πετάμε ποτέ

19 Δεκεμβρίου, 20165:32 ΜΜ

Κάθε φορά που οι γονείς λένε ιστορίες για τις γιαγιάδες, αντιλαμβανόμαστε πόσο ανθεκτικές και έξυπνες ήταν παρά τις δυσκολίες που βίωναν.

Οι περισσότερες ήξεραν πώς να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις των τότε εποχών. Από την αξία του να πληθαίνουν τα τρόφιμα για μια μεγάλη οικογένεια ως την χρήση αντικειμένων με πολλούς τρόπους εκτός από την αρχική τους χρησιμότητα.

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα ευστροφίας και έξυπνης χρήσης σε διάφορους τομείς που αφορούσαν στη δουλειά, το σπίτι, το μεγάλωμα των παιδιών και πολλά ακόμη. Είχαν την τάση να μην πετούν τίποτα και να κάνουν τα πάντα λειτουργικά και πάλι.

#1 Δοχεία βουτύρου

Wikimedia Commons

Αυτά τα δοχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκευτεί φαγητό ή για να αποφευχθεί η ακαταστασία.

#2 Εφημερίδες

Flickr / Jon S

Δεν χρησιμεύουν μόνο στο να βάλετε μια φωτιά αλλά και ως περιτυλίγματα δώρων, είδη χειροτεχνίας, για τον καθαρισμών των παραθύρων και για να πακετάρετε πράγματα με ασφάλεια. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις έξυπνες χρήσεις τους.

#3 Κομματάκια και κόκαλα

Flickr / Laurel F

Είτε πρόκειται για απομεινάρια από κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νοστιμότατο απόθεμα από τα κομματάκια και τα οστά που έχουν απομείνει από το γεύμα σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσφέρετε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του σκύλου σας δίνοντάς του τα κόκαλα που δεν είναι πάρα πολύ μικρά.

#4 Λάδι από μπέικον

Flickr / rick

Το γευστικό λάδι μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα δοχείο και μετά να χρησιμοποιηθεί σταδιακά για γεύση σε κάθε φαγητό.

 #5 Φλοιός και φλούδες

Flickr / Isaac Wedin

Τα απομεινάρια των λαχανικών μπορεί να χρησιμοποιηθούν ή να ξαναφυτευτούν για να σας δώσουν νέα προϊόντα. Οι φλούδες των φρούτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε νόστιμα γλυκά ή να τα ζεστάνετε στον φούρνο για το γλυκό τους άρωμα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει.

 #6 Βάζα του ζελέ

Flickr / Rebecca Siegel

Τα παιδιά λατρεύουν τα αξιολάτρευτα σχέδια και χρώματα στα βάζα. Σήμερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ποτήρια.

 #7 Αλουμινόχαρτο

Flickr / Clevergrrl

Οι ολιγαρκείς λαοί ξεπλένουν και επαναχρησιμοποιούν τα αλουμινόχαρτα σε νέα παρασκευάσματα. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μπάλα και να καθαρίσετε τα πιάτα.

#8 Κομματάκια σαπουνιού

Instagram / Kevin Fontaine

Είναι δύσκολο να πλύνετε τα χέρια ή τα ρούχα σας με σαπούνι και κάποια κομμάτια πάντα πέφτουν. Αντί να παλεύετε με αυτά, συλλέξτε τα σε ποσότητα για να φτιάξετε κάτι εντελώς νέο. Μπορείτε επίσης να τα μετατρέψετε σε σκόνη για τα ρούχα.

#9 Φθαρμένα ρούχα

Flickr / Magnus D

Τα υφάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσετε μαξιλάρια, μπαλώματα για άλλα ρούχα, ή ακόμη και χαριτωμένα λούτρινα για τα παιδιά σας.

#10 Κουμπιά και φερμουάρ

Flickr / Breibeest

Μπορεί να μην ταιριάζουν όλα αλλά είναι εύχρηστα μιας και μπορούν να κάνουν τα παλτό να διαρκούν περισσότερο. Επίσης, μπορείτε να ράψετε κάτι εντελώς νέο χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο κατάστημα για να αγοράσετε ακριβά αξεσουάρ.

#11 Οδοντόβουρτσες

Flickr / bptakoma

Θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά οδοντόβουρτσα. Ωστόσο, μπορείτε να κρατήσετε τις χρησιμοποιημένες οδοντόβουρτσες για να καθαρίσετε τα απρόσιτα σημεία στο σπίτι σας.

[Dusty Old Thing] [Pioneer Settler]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News