Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
διάφορα11 χρυσοί κανόνες για επαγγελματική επιτυχία από τον Bill Gates

11 χρυσοί κανόνες για επαγγελματική επιτυχία από τον Bill Gates

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει αυτά που κανένα σχολείο δεν διδάσκει στους νέους…

Κανόνας 1

Η ζωή δεν είναι δίκαιη, πάρτε το χαμπάρι!

Κανόνας 2

Ο κόσμος δε θα σας λυπηθεί ούτε νοιάζεται αν έχετε ή όχι αρκετή αυτοεκτίμηση. O κόσμος περιμένει να πετύχετε κάτι ΠΡΙΝ να αισθανθείτε καλά για τον εαυτό σας.

Κανόνας 3

ΔΕΝ πρόκειται να βγάζετε 80.000€ το χρόνο με το που θα βγείτε από το Πανεπιστήμιο. Δεν πρόκειται να γίνετε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας ούτε να αποκτήσετε αυτοκίνητο με τηλέφωνο, αν δεν τα ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ και τα δύο.

Κανόνας 4

Αν νομίζετε ότι ο καθηγητής σας είναι σκληρός, περιμένετε μέχρι να δείτε το αφεντικό σας ….

Κανόνας 5

Δε θίγεται η αξιοπρέπειά σας αν χρειαστεί να δουλέψετε με τα χέρια σας. Οι παππούδες σας είχαν άλλη λέξη για τη δουλειά στο εργοστάσιο: την αποκαλούσαν «ευκαιρία».

Κανόνας 6

Αν τα κάνετε μούσκεμα δεν φταίνε οι γονείς σας…Μην γκρινιάζετε, αλλά μάθετε από τα λάθη σας.

Κανόνας 7

Πριν γεννηθείτε οι γονείς σας δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο σας φαίνονται τώρα. Αυτό το έπαθαν από το να πληρώνουν τους λογαριασμούς σας, να καθαρίζουν τα ρούχα σας και να σας ακούνε να λέτε πόσο έξυπνοι και σπουδαίοι είστε. Πριν τρέξετε λοιπόν να σώσετε το δάσος του Αμαζονίου από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σας προσπαθήστε να συγυρίσετε τη ντουλάπα σας.

Κανόνας 8

Στο σχολείο οι νικητές δε διαφέρουν από τους ηττημένους, ΟΧΙ όμως και στη ζωή. Σε κάποια σχολεία δεν αποτυγχάνει κανείς – μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά και ξανά μέχρι να γράψετε τη σωστή απάντηση. Αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματική ζωή.

Κανόνας 9

H αληθινή ζωή δε χωρίζεται σε τρίμηνα. Τα καλοκαίρια δεν είναι διακοπές και πολύ λίγοι είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν να σας βοηθήσουν να …ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε τις ελεύθερες ώρες σας.

Κανόνας 10

H τηλεόραση ΔΕΝ είναι η αληθινή ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι σηκώνονται από τις καφετέριες και πάνε στις δουλειές τους.

Κανόνας 11

Να είστε καλοί με τα σπασικλάκια. Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να δουλεύετε για έναν από αυτούς.Τα πιο σημαντικά