11 αξιοθαύμαστα και εντυπωσιακά εργοστάσια αυτοκινήτου

Μάρτιος 7, 2016 12:40 ΠΜ
More videos

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν τα μοντέλα τους στα εργοστάσια τους και πάμε να δούμε 11 αξιοθαύμαστα εργοστάσια αυτοκινήτων του κόσμου.

1. AMG – Mercedes-Benz

Στη γερμανική πόλη Affalterbach βρίσκεται το εργοστάσιο που είναι υπεύθυνο για τις δυνατότερες δημιουργίες της Mercedes-Benz. Εκεί, από το 1976 βρίσκεται ή έδρα της AMG, με τους μηχανικούς της να κατασκευάζουν στο χέρι τους κινητήρες των AMG μοντέλων.

2. Bentley

Στο Κρου (Crewe) της Αγγλίας βρίσκεται η καρδιά της Bentley. Το εργοστάσιο χρονολογείται από το 1938 που μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατασκεύαζε κινητήρες για τα αεροσκάφη της Rolls-Royce.

Μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το εργοστάσιο μετατράπηκε σε εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων που για χρόνια κατασκεύαζε μοντέλα της Bentley και της Rolls-Royce, αλλά όταν η Volkswagen εξαγόρασε την Bentley, αυτό δημιουργεί αποκλειστικά μοντέλα της Bentley.

3. Corvette

Το εργοστάσιο Bowling Green της Chevrolet στο Κεντάκι των Η.Π.Α είναι υπεύθυνο για την παραγωγή αποκλειστικά της Corvette, μιας και από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, μόνο Corvette έχουν δει το φως της παραγωγής.

4. Ferrari

Μια μικρή πόλη της Ιταλίας, το Μαρανέλο, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, χάρη στη Ferrari που εδρεύει εκεί. Ο Enzo Ferrari ξεκίνησε την εταιρία του στην Μόντενα, αλλά το 1943 μετακόμισε τις λειτουργίες της Ferrari στο Μαρανέλο, όπου μέχρι και σήμερα, η ιταλική εταιρία παράγει τα “όνειρα” της.

5. Hyundai

Από την συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στον κόσμο. Πρόκειται για το εργοστάσιο της Hyundai στη πόλη Ulsan της Νοτίου Κορέας, για το οποίο σε αυτό το άρθρο μπορείς να διαβάσεις 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

6. Lamborghini

Σε μια άλλη μικρή ιταλική πόλη, στην Sant’Agata Bolognese βρίσκεται η έδρα της αντιπάλου της Ferrari. Ο Ferruccio Lamborghini ίδρυσε την Lamborghini Automobili το 1963 με σκοπό την παραγωγή ανταγωνιστικών μοντέλων της Ferrari. 53 χρόνια μετά, η Lamborghini εξακολουθεί να κατασκευάζει εκεί τα μοντέλα της.

7. Mazda

Έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από την ίδρυση της Mazda στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με την εταιρία να διατηρεί μέχρι και σήμερα την έδρα της εκεί.

8. McLaren

Ο Bruce McLaren ήταν ένας οδηγός αγώνων της Formula 1 που είχε την ιδέα να ξεκινήσει την δική του ομάδα το 1963. Η πορεία της McLaren ήταν πετυχημένη στον κόσμο της F1, με τα κεντρικά της να βρίσκονται στο Woking της Αγγλίας.

Τη δεκαετία του 1990 η McLaren μπαίνει στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με την McLaren F1. Πλέον η McLaren στεγάζει την έδρα και το εργοστάσιό της στο εντυπωσιακό McLaren Technology Centre.

9. Porsche

Όταν ο Ferdinand Porsche ξεκίνησε την πρώτη του εταιρία στη Στουτγάρδη το 1931, η Porsche δεν κατασκεύαζε τα δικά της αυτοκίνητα. Τανκς, στρατιωτικά οχήματα αλλά και το πρώτο Volkswagen Beetle ήταν τα αυτοκίνητα που βγήκαν από το εργοστάσιο της Porsche, μέχρις ότου η εταιρία βγάλει στην αγορά την 356.

10. Rolls-Royce

Όταν η BMW εξαγόρασε την Rolls-Royce Motor Cars, χρειαζόταν ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής για τα πολυτελή μοντέλα της RR. Ο χώρος βρέθηκε απέναντι από το Goodwood στην Αγγλία, με την Rolls-Royce να παραμένει μια Βρετανική φίρμα, με το εργοστάσιό της και τα κεντρικά της γραφεία να έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο, χάρη στο φυτό σέδο που βρίσκεται στην οροφή των κτιρίων.

11. Volkswagen

Μαζί με την Porsche, η ιστορία της Volkswagen χρονολογείται από την δεκαετία του 1930. Το Βόλφσμπουργκ (Wolfsburg) είναι μια πόλη στην Κάτω Σαξονία που έγινε κυρίως γνωστή για την έδρα της Volkswagen, αλλά και γιατί η πόλη επιλέχθηκε για την δημιουργία του εργοστασίου που θα κατασκεύαζε το “αυτοκίνητου του λάου”, το Beetle το 1938.

Πηγές: wikimedia, autoblog