11 ασυνήθιστα βρώμικα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας και πρέπει να τα πετάξετε

30 Μαΐου, 2017 3:24 ΜΜ
More videos

Όλοι θέλουν να έχουν ένα καθαρό σπίτι, συμμαζεμένο και χωρίς μικρόβια και βρωμιά. Για αυτό το λόγο υπάρχουν αρκετά πράγματα και δουλειές που μπορείτε να κάνετε. Ωστόσο, πολλές φορές τα μικρόβια κρύβονται εκεί που δεν το φανταζόσασταν.

Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, που απαιτούν ιδιαίτερη καθαριότητα και συχνή αντικατάσταση, μιας και μπορεί να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεστε.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα 11 αντικείμενα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας.

#1 Λούφα

Flickr / StarsApart

Μπορεί να έχετε το απολεπιστικό σφουγγάρι σας για αρκετό καιρό, αλλά μελέτες δείχνουν πως πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε 3 εβδομάδες, λόγω του υγρού τους περιβάλλοντος.

#2 Πετσέτες μπάνιου

Flickr / Clark Gregor

Αυτές οι πετσέτες αποκτούν μούχλα μόλις σκουπίσετε τα χέρια σας. Συνιστάται να πλένετε και να αντικαθιστάτε τις πετσέτες του μπάνιου, μετά από 3-4 φορές χρήσης.

#3 Χαλάκια μπάνιου

Flickr / Ross

Κάθε 2 εβδομάδες, θα πρέπει να τα αερίζετε ή να τα αντικαθιστάτε εντελώς. Είναι φορείς μικροβίων και σίγουρα αυτό δεν είναι καλό για την υγεία σας.

#4 Οδοντόβουρτσες

Flickr / Jim Winstead

Οι οδοντόβουρτσες είναι κάτι που χρησιμοποιούμε όλοι και κάθε οδοντίατρος συνιστά την αντικατάστασή τους κάθε 2-3 μήνες.

#5 Σεντόνια κρεβατιού

Flickr / Maria Morri

Αν σκέφτεστε τα κύτταρα του δέρματος και τον ιδρώτα που συσσωρεύεται σε αυτά κάθε νύχτα, θα καταλάβετε γιατί είναι καλή ιδέα να τα αλλάζετε με ένα νέο σύνολο, κάθε 1-2 εβδομάδες.

#6 Στρώματα

Flickr / goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento)

Το άνετο κρεβάτι σας χρειάζεται κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, όπως και τίναγμα κάθε λίγους μήνες.

#7 Μαξιλαροθήκες

Flickr / Didriks

Αν έχετε ακμή ή άλλα προβλήματα με την επιδερμίδα σας, ίσως φταίνε τα μικρόβια που βρίσκονται στις μαξιλαροθήκες, μόλις μετά από 1 εβδομάδα χρήσης.

#8 Μαξιλάρια

Thinkstock

Πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας περίπου κάθε 2 χρόνια, ανάλογα με τους προσωπικούς σας παράγοντες άνεσης.

#9 Σάκοι για τα άπλυτα ρούχα

Flickr / jchatoff

Τοποθετείτε τα καθαρά και τα λερωμένα ρούχα σε σάκους; Αν ναι, μεταφέρετε τα μικρόβια και τη βρωμιά στα καθαρά ενδύματα. Ίσως είναι καιρός να τους αντικαταστήσετε.

#10 Πινέλα του μακιγιάζ

Flickr / shu Kandance

Ο συχνός καθαρισμός κάθε λίγες εβδομάδες, είναι απαραίτητος. Ωστόσο, κάθε 2 χρόνια θα πρέπει να αντικαθιστάτε το σετ σας με ένα νέο.

#11 Σφουγγαράκια της κουζίνας

Your Best Digs

Τα πιάτα σας δε θα είναι τόσο καθαρά, αν πλένονται με το ίδιο σφουγγάρι για 1-2 εβδομάδες. Προσκολλούνται όλα τα μικρόβια σε αυτό και μεταφέρονται στα σκεύη που πλένετε. Σιγουρευτείτε πως το αλλάζετε τακτικά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: