10χρονη πέθανε από AIDS γιατί οι του γονείς αρνούνταν τη θεραπεία λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων

1 Σεπτεμβρίου, 2017 7:30 ΠΜ
More videos

Ο θετός πατέρας της είναι Ρώσος Ορθόδοξος ιερέας που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους γιατρούς να θεραπεύσουν την ασθένεια της νεαρής για θρησκευτικούς λόγους.

Ιατροθεραπευτές, ακτιβιστές και δικαστήρια προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή της μικρής, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά απέτυχαν να πείσουν την οικογένειά της όσον αφορά την χορηγία αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Εκτός από τη δεκάχρονη κόρη τους, η οικογένεια αρνούνταν να θεραπεύσει οποιαδήποτε αρρώστια και των άλλων παιδιών με φάρμακα, έχοντας αντιρρήσεις για τη μέθοδο αυτή λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους. Ο ιερέας και η σύζυγός του πίστευαν ότι τα φάρμακα και οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας προκαλούν “περισσότερο βλάβη παρά καλό”, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rosbalt.

rferl

Η Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία δεν αρνείται την ύπαρξη του HIV/AIDS. Σύμφωνα με την πολιτική της εκκλησίας για το ρόλο, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και τους ασθενείς, ο HIV είναι “μια από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών.

Η στάση της εκκλησίας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ρεαλιστική. Απορρίπτουμε αυτούς που είναι εναντίον και της θεραπείας του HIV”, είπε ο αρχιερέας Maxim Pletnyev.

Πριν από ένα χρόνο, ο εισαγγελίας ανάγκασε τους γονείς να ξεκινήσουν τις θεραπείες και το κορίτσι νοσηλεύτηκε για κάποιο διάστημα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

Οι θετοί γονείς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινική ευθύνη για τον θάνατό της.

[Meduza] [huffpost]

Ακολουθήστε μας στο facebook: