10χρονη μοιάζει με ηλικιωμένη γυναίκα λόγω μιας σπάνιας πάθησης

26 Απριλίου, 2018 3:57 ΜΜ
More videos

Η Τακλίμα Τζάχαν Νίτου, είναι ένα κορίτσι 10,5 ετών που πάσχει από μια σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται προγηρία. Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2007 στο Χαμπιγάν του Μπαγκλαντές. Ο πατέρας της, ο Καμρούλ Χασάν είναι μεροκαματιάρης και η μητέρα της η Τζόσνα είναι νοικοκυρά. Η Νίτου είναι το 4 παιδί τους, ενώ έχει 3 αδερφούς και 2 αδερφές.

Όταν ήταν περίπου 3 μηνών, η μητέρα της διαπίστωσε ότι το σώμα της ήταν διαφορετικό από των άλλων συνομήλικων παιδιών και έχανε γρήγορα τα μαλλιά της. Μετέφεραν τη Νίτου στον τοπικό γιατρό που την εξέτασε και της έδωσε γαστρικά φάρμακα.

Δυστυχώς, η διάγνωση ήταν λάθος. Οι γονείς του κοριτσιού τρόμαξαν και τη μετέφεραν αμέσως σε ένα νοσοκομείο στην περιοχή Σιλέτ, όμως οι γιατροί πρότειναν τη μεταφορά της στη Ντάκα, για να λάβει καλύτερη θεραπεία. Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν τους γονείς πως η κόρη τους πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται προγηρία και κάνει το σώμα να μεγαλώνει γρηγορότερα. Επίσης, τους ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει θεραπεία και τα παιδιά με αυτή την ασθένεια δεν ξεπερνούν την ηλικία των 13 ετών. Οι γονείς συνεχίζουν να ελπίζουν πως μια μέρα το παιδί τους θα θεραπευτεί.

Παρά τη σοβαρή ασθένεια και τον πόνο της, η Νίτου είναι αρκετά δραστήρια. Της αρέσει να παίζει και να κάνει βόλτες. Μια κούκλα είναι το αγαπημένο της παιχνίδι, πηγαίνει στο σχολείο, μπορεί να διαβάζει και της αρέσει να μελετάει, ενώ ζωγραφίζει καλά.

Η μικρή δέχθηκε την αλήθεια με θετικό τρόπο, ενώ η κοινωνία δεν μπορεί να την δεχτεί λόγω της διαφορετικής της εμφάνισης και την απομονώνει. Όσο μεγαλώνει, η Νίτου και η οικογένειά της απομακρύνονται από τους άλλους ανθρώπους. Κανένα παιδί δεν θέλει να παίξει μαζί της και τρομάζουν όταν την βλέπουν. Μερικές φορές οι άνθρωποι την θεωρούν καταραμένη, την σχολιάζουν αρνητικά και συμπεριφέρονται άσχημα στην ίδια και στην οικογένειά της. Συνήθως, δεν πηγαίνει σε κοινά μέρη, επειδή μαζεύονται γύρω της διάφοροι άνθρωποι και της συμπεριφέρονται παράξενα.

Η Νίτου καταλαβαίνει την εγκατάλειψη που βιώνει από τον κόσμο και πως δεν θα την αποδεχτούν. Συχνά ρωτά τη μητέρα της γιατί ήρθε στον κόσμο και γιατί δεν την παίρνει ο Θεός της.

Μπορεί η διάρκεια ζωής του μικρού κοριτσιού να είναι μικρή και ως τώρα να έζησε μέσα στις προσβολές και την αδιαφορία, αλλά με αγάπη και αποδοχή, μπορεί η ζωή της να αλλάξει προς το καλύτερο.

Η Νίτου αγωνίζεται γενναία με την προγηρία

Bored Panda

Πηγαίνει στο σχολείο όπως κάθε άλλο παιδί

Bored Panda

Της αρέσει η ζωγραφική και συνεχώς γίνεται καλύτερη

Bored Panda

Της αρέσει το μακιγιάζ

Bored Panda

Και λατρεύει τα βραχιόλια

Bored Panda

Περνά αρκετό χρόνο στο σπίτι της

Bored Panda

Όπου χρειάζεται ένα μαξιλάρι για να καθίσει

Bored Panda

Έτσι περνά την ώρα της παίζοντας

Bored Panda

Ενώ συνηθίζει να παίζει με τις αδερφές της

Bored Panda

Της αρέσουν τα παιχνίδια με την μπάλα

Bored Panda

Ήταν πολύ χαρούμενη όταν πήγε σε μια τοπική γιορτή και αγόρασε αυτά τα πράγματα

Bored Panda

Οι αδελφές της είναι οι καλύτερες φίλες της

Bored Panda

Είναι πολύ καλή στο να κάνει τατουάζ-χέννα

Bored Panda

Έχει έναν ισχυρό δεσμό με τον πατέρα της

Bored Panda

Η μητέρα και η οικογένειά της την στηρίζουν απόλυτα

Bored Panda

Οι μικροί άγγελοι

Bored Panda

Της αρέσει να βγαίνει έξω, αλλά συχνά νιώθει πως η κοινωνία δεν την αποδέχεται

Bored Panda

Η φροντίδα και η συντροφιά μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή της

Bored Panda

Δεν είναι μόνη της, μιας και έχει μια μεγάλη οικογένεια που την αγαπά

Bored Panda

Ακολουθήστε μας στο facebook: