102χρονη διάσημη χορεύτρια βλέπει για πρώτη φορά τον εαυτό της σε βίντεο!

23 Απριλίου, 2015 2:17 ΜΜ
More videos

Η πρώην χορεύτρια Alice Barker εμφανιζόταν σε θρυλικά κλαμπ της εποχής, όπως το Apollo και το Zanzibar, δίπλα σε μεγάλους αστέρες όπως ο Frank Sinatra, ο Gene Kelly και ο Bojangles Robinson. 

Η Alice Barker, 102 ετών σήμερα, ήταν χορεύτρια την περίοδο του Αναγέννησης του Χάρλεμ, ενός πολιτισμικού κινήματος που άκμασε τη δεκαετία του ’30.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, εμφανιζόταν σε θρυλικά κλαμπ της εποχής, όπως το Apollo και το Zanzibar, δίπλα σε μεγάλους αστέρες όπως ο Frank Sinatra, ο Gene Kelly και ο Bojangles Robinson.

Παρόλο που είχε λάβει μέρος σε πλήθος ταινιών και διαφημίσεων, μέχρι πρόσφατα αυτή η επιτυχημένη χορεύτρια δεν είχε δει ποτέ τον εαυτό της σε βίντεο, αφού το μεγαλύτερο μέρος του υλικού είχε χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Την ίδια τύχη είχαν και οι φωτογραφίες από τις παραστάσεις της, με αποτέλεσμα η συμπαθής 102χρονη να μην έχει πλέον κανένα ενθύμιο από εκείνη την λαμπρή εποχή.

Πρόσφατα ωστόσο, με τη βοήθεια του Mark Cantor, ενός μανιώδη συλλέκτη «soundies» δηλαδή μουσικών φιλμ μικρού μήκους, η Alice είχε την ευκαιρία να δει τον εαυτό της για πρώτη φορά να χορεύει, από το κρεβάτι της σε έναν οίκο ευγηρίας. Η αντίδρασή της είναι απολαυστική!

protothema/Tenfresh