Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Ελλάδα100 Θεσσαλονικείς ταξιδιώτες είναι εγκλωβıσμένοι σε δρόμο που οδηγεί από τη Πράγα...

100 Θεσσαλονικείς ταξιδιώτες είναι εγκλωβıσμένοι σε δρόμο που οδηγεί από τη Πράγα στη Βιέννη λόγω χιονοθύελλας

Μετά από 17 ώρες, οι 100 Θεσσαλονικείς ξεκόλλησαν από τα χιόνια που είχαν ακινητοποιήσει τα πούλμαν τους στο δρόμο από Πράγα μέχρι Βιέννη.

Το ταξίδι των Χριστουγέννων είχε μετατραπεί σε Γολγοθά γι αυτούς, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι εν μέσω χιονοθύελλας για 17 ώρες στον δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.
Το ταξίδι για τους δεκάδες επιβάτες ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου με προορισμό τη Βιέννη. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, απόρροια των οποίων η πρόκληση αρκετών ατυχημάτων, κυρίως ανατροπών βαρέων οχημάτων όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

a44bdcafd1f441578163834ec95c0dc8

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονταν να λάβουν τα φάρμακά τους.

«Υπήρξε μεγάλη κόπωση, διότι ταξιδεύαμε από το πρωί της Παρασκευής. Θα μπορούσε να ήμασταν ακόμη εκεί και αν δεν ενεργούσαμε και εμείς μέσω Πρεσβείας, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η κατάληξη. Μάλλον η χειρότερη» δηλώνει στο ThessToday.gr επιβάτης που εγκλωβίστηκε στο λεωφορείο.

«Εκτός από το γεγονός ότι δεν είχαμε φαγητό και νερό, πλησίαζε και η νύχτα, οι θερμοκρασίες έπεφταν, η χιονοθύελλα θα ήταν πιο πυκνή, πρόκειται για ορεινό όγκο», συμπλήρωσε.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε οκτάχρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», ανέφερε χτες στο ThessToday.gr επιβάτης, ο οποίος εξηγεί ότι ενημερώθηκε η Πρεσβεία, ωστόσο τους απάντησαν ότι είναι με δεμένα τα χέρια, διότι βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Τελικά μετά από 17 ώρες τα εκχιονιστικά έφτασαν και τους απεγκλώβισαν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για Βιέννη, μέσα σε τεράστια κούραση.

«Δεν μας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή οι διακοπές μας, τις διακοπές τις έχουμε ξεχάσει μετά από όλο αυτό που ζούμε όλες αυτές τις ώρες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσει κάποιος και να μας απομακρύνει, να μας βρει ένα καταφύγιο τουλάχιστον για το βράδυ. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε εδώ σε αυτή την κατάσταση. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε ολοκληρωτικά, όχι μόνο εμείς, αλλά και η τεράστια ουρά οχημάτων που έχει σχηματιστεί πάνω στο εθνικό δίκτυο», συμπλήρωσε.

Τα πιο σημαντικά