Λονδίνο: Mαχητικά σχημάτισαν τον αριθμό 100 για τα 100 χρόνια Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας

July 10, 2018 7:21 PM
More videos

Εκατό στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν σήμερα Τρίτη πάνω από το Λονδίνο στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, της Royal Air Force (RAF). Το σπάνιο θέαμα συμμετείχαν αεριωθούμενα, ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη τα οποία πέταξαν πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Δείτε το βίντεο

RAF celebrates 100 years in skies over London

What a sight!

Dozens of aircraft fly over Buckingham Palace as the Royal Air Force celebrates 100 years of its proud history bbc.in/2N2hnNu

Δημοσιεύτηκε από BBC News στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώθηκαν στον εξώστη των ανακτόρων για να απολαύσουν το θέαμα, μετά τη λειτουργία που παρακολούθησαν το πρωί στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ. Τα αεροσκάφη είναι από διάφορες εποχές της ιστορίας της RAF και περιλαμβάνουν Spitfires, Hurricanes και Red Arrows.

Ο πτέραρχος σερ Στίβεν Χίλιερ, ο αρχηγός της RAF, δήλωσε πως η σημερινή ημέρα είναι «τεράστιας σημασίας» και αποτελεί την «κορύφωση» των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια της RAF. «Θα είναι μια θαυμάσια ημέρα, θα θυμηθούμε και θα τιμήσουμε όλη την ιστορία μας και θα γιορτάσουμε αυτό που κάνουμε σήμερα», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο facebook: