10 βιβλία που γράφτηκαν υπό την επήρεια κοκαΐνης

8 Οκτωβρίου, 201711:44 ΜΜ
More videos

Συνήθως, αντιμετωπίζουμε επιείκεια τους μουσικούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς που έχουν κακές συνήθειες. Άλλωστε, είναι δημιουργικοί άνθρωποι. Ωστόσο, όταν πρόκειται για συγγραφείς, που είναι και εκείνοι δημιουργικοί άνθρωποι,  δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση απέναντί σ’ αυτούς και τις κακές του συνήθειες.

Δείτε παρακάτω 10 συγγραφείς που έγραψαν τα έργα τους υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο Στέφεν Κινγκ την δεκαετία του 1980

© eastnews   © New Line Cinema

Ο Στέφεν Κινγκ δεν προσπάθησε ποτέ να κρύψει ότι πολλά από τα έργα του τα έγραψε υπό την επήρεια κοκαΐνης. Άλλωστε, δεν θυμάται καν ότι τα έχει γράψει. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone ανέφερε ότι έκανε χρήση κοκαΐνης από το 1978 έως το 1986 και σε αυτό το διάστημα έγραψε 10 μυθιστορήματα. Μερικά από αυτά είναι το “Αυτό” και ο “Μαύρος Πύργος.”

Ο Κεν Κέσυ και το κλαμπ του LSD

© wikipedia   © Fantasy Films

Το 1959 ο Κέσυ δούλευε ως βοηθός ψυχιάτρου σε ένα νοσοκομείο, στο οποίο πήρε μέρος σε μερικά πειράματα. Αυτά τα πειράματα ήταν μέρος της έρευνας για την επιρροή του LSD στο ανθρώπινο σώμα. Το 1964, έκανε μια πραγματικά ψυχεδελική επανάσταση, όταν έφτιαξε την κοινότητα Merry Pranksters, η οποία έκανε διάσημο το LSD.

O Ζαν Πωλ Σαρτρ και η διατροφή του

© wikipedia   © Relativity Media

Σύμφωνα με την Άννι Κοέν Σολάλ, η οποία έγραψε την βιογραφία του, η καθημερινή του διατροφή ήταν: 2 πακέτα τσιγάρα, 1/4 βαρύ αλκοόλ, 200 μιλιγκράμ αμφεταμινών, 15 γραμμάρια ασπιρίνης, ένα πακέτο βαρβιτουρικά και περίπου 20 κοντράν (μίξη αμφεταμινών και ασπιρίνης). Ο συγγραφέας πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Συγγραφείς στην προ-επαναστατική Ρωσία

© wikipedia   © Red Granite Pictures

Στην προ-επαναστατική Ρωσία ήταν πιο εύκολο να βρεις κοκαΐνη παρά βότκα. Δεν υπήρχαν νόμοι που να απαγορεύουν την χρήση της και πουλιόταν στα μαγαζιά. Πιθανόν, εδώ να βρίσκεται η προέλευση του μύθου ότι η μεγαλύτερη σχέση που είχε ο Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι ήταν με την κοκαΐνη.

Ο Τσαρλς Ντίκενς και η Βικτωριανή εποχή

© wikipedia   © Walt Disney Pictures

Ο Ντίκενς έζησε την Βικτωριανή εποχή, όπου η χρήση ναρκωτικών (όπιο και κοκαίνη) ήταν δημοφιλής, φθηνή και δεν απαγορευόταν από τους γιατρούς. Μερικές φορές, τα ναρκωτικά συνταγογραφούνταν ως αντικαταθλιπτικά. Ο συγγραφέας ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και πολλοί άνθρωποι που τον ήξεραν θυμούνται τα οράματα που είχε και την περίεργη συμπεριφορά του. Ακόμα και η “Χριστουγεννιάτικη ιστορία” μας ανατριχιάζει.

Ο Λιούις Κάρολ και η Βικτωριανή εποχή

© wikipedia   © hdwall

Ο Κάρολ έκανε χρήση λαουντάνουμ (όπιο με αλκοόλ) ως μια μορφή θεραπείας. Πολλοί πιστεύουν ότι η “Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων” είναι τόσο ιδιοφυής εξαιτίας αυτού.

Ο Σίγκμουντ Φρόιντ και οι μελέτες της κοκαΐνης

© wikipedia   © High Bridge Productions

To 1884 o Φρόιντ άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την κοκαΐνη: τα επόμενα 3 χρόνια εξέδωσε πολλές επιστημονικές εργασίες, όπου έδειχνε κατάπληκτος με όσα μπορούσε να κάνει η κοκαΐνη. Άρχισε να την συνταγογραφεί στην νύφη του και την πρότεινε στους φίλους του. Όμως, το 1887 οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κοκαΐνη δεν ήταν τόσο αβλαβής όσο φαινόταν και ο Φρόιντ κατακρίθηκε για προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών. Μετάνιωσε αυτό που έκανε και προσπάθησε να απαλλαγεί από τον εθισμό του μέχρι το 1900.

Ο Σαρλ Μπωντλαίρ και η λέσχη του χασίς

© wikipedia   © Fear and Loathing LLC

Από το 1844 μέχρι το 1848 ο ποιητής ήταν μέλος της λέσχης του χασίς. Σύμφωνα με άλλα μέλη της λέσχης, ο Μπωντλαίρ έκανε χρήση χασίς 2 φορές ως μέρος ενός πειράματος. Αργότερα, είχε έναν σύντομο εθισμό στο όπιο, τον οποίο μπόρεσε να ξεπεράσει και μετά έγραψε μια εξαιρετική περιγραφή για την επιρροή των ναρκωτικών στο σώμα με το τον τίτλο “Τεχνητοί παράδεισοι.

Οι σεναριογράφοι των παιδικών προγραμμάτων του BBC

© bbcchannels

Η Μις Γκράχαμ, πρώην υπάλληλος του παιδικού προγράμματος του BBC, ανέφερε ότι μετά το πρώτο επεισόδιο του προγράμματός της, ο παραγωγός και ο παρουσιαστής της εκπομπής της προσέφεραν κοκαΐνη. Όπως αποδείχτηκε αργότερα, η χρήση ναρκωτικών στην δημιουργική ομάδα του παιδικού προγράμματος του BBC ήταν ένα είδος ανταμοιβής, καθώς τα στελέχη θεωρούσαν ότι η κοκαΐνη βοηθούσε τους σεναριογράφους να βρουν καινούργιες και πιο δημιουργικές ιδέες. Πόσο καλά θυμάστε τα Τελετάμπις;

Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και η κατάρρευση του μύθου

© wikipedia   © Goskino

Το 1916- 1927 ο Μπουλγκάκοφ εργαζόταν ως γιατρός και ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε μορφίνη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους τρομερούς πόνους που είχε από την διφθερίτιδα. Ο συγγραφέας χρειάστηκε 5 χρόνια για να απεξαρτηθεί κρυφά από αυτό το ναρκωτικό και τα κατάφερε το 1921. Όλες οι αναμνήσεις αυτής της περιόδου περιγράφονται στην “Μορφίνη” που γράφτηκε το 1927. Ο συγγραφέας ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, αλλά ποτέ δεν έγραψε κανένα βιβλίο υπό την επήρεια των ναρκωτικών.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News