10 τρόποι για να καταλάβετε ότι ένας άντρας σας λέει ψέματα

17 Ιουλίου, 2015 11:42 ΜΜ
More videos

10 τρόποι για να το διαπιστώσετε.1

1. Δεν σε κοιτάει στα μάτια

Ακούγεται κλισέ αλλά είναι από τους πιο εύκολους και έγκυρους τρόπους για να καταλάβεις ότι κάποιος λέει ψέματα. Άλλωστε, η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που λέει ψέματα να κοιτάει τον άλλο απευθείας στα μάτια.

2. Έχει ιδρωμένες παλάμες

Είναι και αυτό ένα από τα πιο βασικά σημάδια, που το χρησιμοποιούν και οι περισσότεροι ανιχνευτές ψέματος. Ο ιδρώτας στις παλάμες συνδέεται με την αύξηση των παλμών της καρδιάς, που είναι ένδειξη ότι κάποιος λέει ψέματα.

3. Αναφέρει πολλές λεπτομέρειες που δεν χρειάζονται

Ένας καλός τρόπος να καταλάβεις αν σου λέει κάποιος ψέματα είναι να ακούσεις με προσοχή όλη την ιστορία και να παρατηρήσεις πόσες λεπτομέρειες αναφέρει. Συνήθως όταν κάποιος μιλάει για πολλές άσχετες λεπτομέρειες, τότε σου λέει ψέματα. Για παράδειγμα, αν ο φίλος σου σε απατάει είναι πιθανό να σου μιλήσει για όλη τη μέρα του στην δουλειά, αναλύοντας τι έκανε συγκεκριμένα κάθε ώρα, για να μην αποκαλυφθεί.

4. Κάνει πολλές χειρονομίες

Φυσικά πολλοί άνθρωποι κάνουν χειρονομίες όταν μιλάνε για να γίνουν πιο κατανοητοί. Όμως είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αν κάποιος το παρακάνει με τις κινήσεις των χεριών όταν μιλάει είναι πιθανό να λέει ψέματα.

5. Απαντάει λάθος στις ερωτήσεις σου

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μάθεις την αλήθεια είναι να κάνεις ερωτήσεις που θα αποκαλύψουν το ψέμα. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις «Φαντάζομαι θα έκανες πολλή ώρα να γυρίσεις σπίτι με τόση κίνηση που είχε στο δρόμο» και αν ξέρεις ότι οι δρόμοι ήταν άδειοι και εκείνος σου απαντήσει θετικά, τότε ξέρεις ότι σου λέει ψέματα.

6. Δεν χρησιμοποιεί προσωπικές αντωνυμίες

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν κάποιος σου λέει ψέματα τότε δεν λέει τόσο συχνά αντωνυμίες όπως «εγώ» ή «μου»,  για να αποστασιοποιηθεί από το ψέμα.  Γι’ αυτό και οι περισσότεροι θα πουν «είχε πολλή κίνηση στον δρόμο» παρά «με πήρε ο ύπνος».

7. Αλλάζει στάση το κεφάλι

Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να το παρατηρήσεις αλλά αν τα καταφέρεις να είσαι σίγουρη πως θα ανακαλύψεις πολλά ψέματα έτσι. Όταν κάποιος λέει ψέματα είναι πολύ πιθανό να κουνάει και να αλλάζει στάση το κεφάλι του. Αυτό συμβαίνει σαν φυσική και ασυνείδητη αντίδραση στις ενοχές που προκαλούν τα ψέματα.

8. Κάνει διάφορες μικροεκφράσεις

Όταν μιλάμε για μικροεκφράσεις εννοούμε εκφράσεις που διαρκούν κλάσματα δευτερολέπτου και τις περισσότερες φορές γίνονται ασυνείδητα. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τις εντοπίσεις αλλά είναι από τα πιο έγκυρα σημάδια ότι κάποιος λέει ψέματα. Αυτό που μπορείς εύκολα να κάνεις είναι να παρατηρήσεις τις καθημερινές εκφράσεις των κοντινών σου ανθρώπων και έτσι να αρχίσεις σιγά – σιγά να καταλαβαίνεις πότε κάνουν μικροεκφράσεις που θα μπορούσαν να είναι ένδειξη ψέματος.

9. Καλύπτει το στόμα

Σύμφωνα με διάφορους ψυχολόγους, όταν κάποιος καλύπτει πολύ το στόμα του ενώ μιλάει είναι πιθανό να λέει ψέματα. Αυτό είναι μια ασυνείδητη ένδειξη ότι προσπαθεί να μειώσει την επικοινωνία και να αποφύγει διάφορες ερωτήσεις.

10. Το λέει το ένστικτό σου

Αυτό είναι το πιο βασικό απ’ όλα! Συνήθως η διαίσθησή σου έχει δίκιο, όποτε πρέπει να ακούς τη μικρή φωνή στο μυαλό σου που σε προειδοποιεί ότι κάποιος λέει ψέματα. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρη, αλλά έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στο ένστικτό σου όταν προσπαθείς να ανακαλύψεις την αλήθεια.

Πηγή: lifehack.org

Ακολουθήστε μας στο facebook: