10 τρόποι για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα

4 Μαρτίου, 2017 5:33 ΜΜ
More videos

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται να έχει πιο μεγάλα και εκφραστικά μάτια. Με συμβουλές και κόλπα από επαγγελματίες μακιγιέρ από όλο τον κόσμο, μπορείτε να κάνετε τα μάτια σας πιο εκφραστικά και ελκυστικά.

1.Δημιουργήστε το εφέ των μεγάλων ματιών, χρησιμοποιώντας διπλή σκιά

Ο διάσημος μακιγιέρ του Χόλιγουντ Jake Bailey, συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε δυο διαφορετικές αποχρώσεις σκιών από την ίδια οικογένεια χρωμάτων. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήστε το εφέ των μεγάλων ματιών.

2.Βάλτε σωστά την σκιά

Η γνωστή μακιγιέρ Σάρα Λουσέρο, αναφέρει: “Το πιο σημαντικό είναι η προσθήκη περισσότερου χρώματος στη μέση της γραμμής των βλεφαρίδων. Δώστε έμφαση στο μεσαίο τμήμα του πάνω βλεφάρου, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος του σχήματος των ματιών. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο ομαλές και ελαφριές γραμμές κατά μήκος του άνω βλεφάρου”.

3.Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά μολύβια ματιών και eyeliner

“Προσπαθήστε να πειραματιστείτε με μπλε ή μοβ αποχρώσεις eyeliner”, αναφέρει η μακιγιέρ Λάουρα Γκέλερ. Οτιδήποτε φωτεινό μπορεί να κάνει τα μάτια σας να φανούν μεγαλύτερα. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά αυτά τα μολύβια, μπορούν να δώσουν βάθος στο βλέμμα σας.

4.Για ένα ανοιχτό βλέμμα, ακολουθήστε τον “κανόνα της πτυχής”

© facebook.com

Η μακιγιέρ Τζοάνα Σλιπ, που συνεργάζεται με την Μαντόνα και την Αντζελίνα Τζολί, εξηγεί τον “κανόνα της πτυχής”: “Βάλτε eyeliner μόνο μέχρι την πτυχή του άνω βλεφάρου. Αυτό θα βοηθήσει να τονίσετε το φυσικό περίγραμμα των ματιών σας”. Δείτε εδώ βήμα βήμα την διαδικασία.

5.Το όμπρε δεν είναι μόνο για τα μαλλιά

Η Σάρλοτ Γουίλερ, μακιγιέρ της Maybelline, αναφέρει ότι το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε μια απόχρωση που ταιριάζει στα μάτια σας και μια πιο σκούρα απόχρωση στις πτυχές των βλεφάρων. Η μέθοδος αυτή κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

6.Οι μπεζ σκιές κάνουν πιο φυσικό το μακιγιάζ

Οι μπεζ και καφέ σκιές κάνουν το βλέμμα να φαίνεται πιο καθαρό και λαμπερό. Βάλτε μια περλέ σκιά κατά μήκος της εσωτερικής γωνίας του ματιού.

7.Κάντε σκιάσεις στα μάτια για να δείχνουν πιο μεγάλα

Για να κάνετε τα μάτια σας πιο εκφραστικά, βάλτε μια ανοιχτόχρωμη καφέ σκιά στο άνω και κάτω βλέφαρο. Τονίστε την εξωτερική γωνία του ματιού με μια σκιά σε περλέ απόχρωση. Μην ξεχάσετε να βάλετε μια λευκή σκιά κάτω από το φρύδι για να κάνετε τα μάτια ακόμα πιο φωτεινά.

8.Το κλασικό smokey eyes είναι ιδανικό για την δημιουργία μιας δραματικής εμφάνισης

Κάθε μακιγιάζ ξεκινάει με την δημιουργία μιας γραμμής στην γραμμή των βλεφαρίδων. Για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται λιγότερο σκοτεινά, απλώστε μια ουδέτερη σκιά σε όλο το μήκος του βλεφάρου και μετά βάλτε μολύβι. Πρώτα βάλτε το κατά μήκος του άνω βλεφάρου και στην συνέχεια στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Αναμίξτε αυτές τις γραμμές για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τονίστε την γωνία του ματιού με λευκό μολύβι.

9.Χρησιμοποιήστε τις σκιές για να δημιουργήσετε την γραμμή των ματιών

Ξεκινήστε κάνοντας μια άσπρη γραμμή στην εσωτερική γωνία του ματιού. Στην συνέχεια, απλώστε μια καφέ ή περλέ σκιά σε ολόκληρο το βλέφαρο. Τονίστε την επάνω γραμμή των βλεφαρίδων με καφέ ή γκρι απόχρωση.

10.Τονίστε το περίγραμμα των ματιών με γυαλιστερές σκιές ματιών

Οι γυαλιστερές σκιές ματιών είναι ιδανικές για να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Αναμίξτε αυτές τις σκιές για να κάνετε το βλέμμα σας πιο φωτεινό.