10 τεχνικές που χρησιμοποιούν οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι για να ελέγξουν το στρες.

22 Οκτωβρίου, 20166:45 ΜΜ

Το στρες μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην κατάθλιψη και την χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η ανεπαρκής αντιμετώπιση του στρες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ευημερία μας. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούμε να διδαχθούμε από τους πνευματικά δυνατούς ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το στρες.

Δείτε παρακάτω 10 τρόπους που χρησιμοποιούν οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν το στρες.

1. Αποδεχτείτε το γεγονός, ότι θα συμβαίνουν στρεσογόνα γεγονότα.

Όλοι ξέρουμε, ότι θα συμβούν πράγματα που θα μας προκαλέσουν άγχος, αλλά οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι το αναγνωρίζουν και το δέχονται. Πείτε στον εαυτό σας, ότι ξέρετε πως κάτι αναπάντεχο και στρεσογόνο θα συμβεί και πως είστε σε θέση να το διαχειριστείτε.

2. Χρησιμοποιείστε διαφορετικά εργαλεία διαχείρισης του στρες.

Μια έρευνα για την διαχείριση του στρες στον εργασιακό χώρο διαπίστωσε, ότι ο καθορισμός του στόχου, η επίλυση προβλημάτων, ο εντοπισμός και η αμφισβήτηση των αρνητικών σκέψεων, η χαλάρωση και η σωστή διαχείριση χρόνου ήταν τα καλύτερα εργαλεία για την διαχείριση του άγχους.

3. Πάρτε τον έλεγχο.

Οι διανοητικά δυνατοί άνθρωποι βλέπουν το κακό που τους δημιουργεί το στρες και προσπαθούν να βρουν τρόπους, ώστε να μην επαναληφθεί.

4. Χρησιμοποιήστε ρητά.

Χρησιμοποιήστε μικρές και θετικές προτάσεις για να πείσετε τον εαυτό σας, ότι μπορείτε να διαχειριστείτε και να ξεπεράσετε οποιαδήποτε στρεσογόνο κατάσταση. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε “Έχω αντιμετωπίσει καταστάσεις σαν και αυτή στο παρελθόν και μπορώ να την διαχειριστώ και τώρα πολύ καλά.”

5. Κάντε σωστή διαχείριση χρόνου.

Το περισσότερο άγχος μας οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν έχουμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Όμως, αν προγραμματίζετε προκαταβολικά τις επόμενες μέρες σας μπορείτε να γλιτώσετε πολύ από το άγχος, που στο τέλος οδηγεί σε καθυστερήσεις.

6. Αναζητείστε κοινωνική στήριξη.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει, ότι το ισχυρό κοινωνικό δίκτυο σχετίζεται με την καλή ψυχική υγεία. Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια, επειδή θέλουν να είναι αυτάρκεις. Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια κάποια στιγμή στην ζωή μας και θα πρέπει να την ζητήσουμε, πριν το άγχος μας φτάσει σε πολλά υψηλά επίπεδα.

7. Μην αποφεύγετε το στρες.

Η αποφυγή του στρες είναι απλά μια τεχνική καθυστέρησης. Το να τρέχουμε μακριά από ένα πρόβλημα δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα και επίσης θα δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα.

8. Αντιμετωπίστε το στρες ως κάτι προσωρινό.

Οι σκέψεις φεύγουν και έρχονται και μερικές από αυτές είναι τρομερά αρνητικές. Η γνώση μας για τις αρνητικές σκέψεις σχετικά με το στρες είναι μια εξαιρετική ικανότητα για την διαχείριση και μείωση του στρες.

9. Δείτε την ευρύτερη εικόνα.

Το οποιοδήποτε στρεσογόνο γεγονός δεν πρόκειται να αλλάξει την ζωή σας από μόνο του. Είστε ακόμα ένας δημιουργικός και ταλαντούχος άνθρωπος, που απλά βίωσε μια αρνητική εμπειρία. Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι ξέρουν, ότι παρόλο που η επιφάνεια του ωκεανού είναι ταραχώδης, το εσωτερικό τους είναι ήρεμο.

10. Βρείτε τρόπους για να βάλετε λίγη χαρά στην καθημερινότητά σας.

Η προσθήκη μερικών χαρούμενων και χαλαρωτικών στιγμών μέσα σε μια αγχωτική μέρα μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση και να μειώσει το άγχος. Ακόμα και αν βρίσκεστε στην μέση μιας κρίσης, το να μπορείτε να αυτοσαρκαστείτε μπορεί να μειώσει το άγχος σας.

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News