Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
συμβουλές10 συμβουλές για το πώς να επανορθώσετε μετά από έναν καυγά

10 συμβουλές για το πώς να επανορθώσετε μετά από έναν καυγά

Οι διαφωνίες συχνά οδηγούν τα ζευγάρια σε τσακωμούς. Άλλωστε, δεν υπάρχει τρόπος να μην τσακωνόμαστε ποτέ.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να τα ξαναβρείτε με τον σύντροφό σας μετά από έναν καυγά, ακόμα και αν αυτός ήταν σοβαρός.

1.Μετρήστε μέχρι το 10

Και όμως έχει αποτέλεσμα! Αν ακούτε κάτι με το οποίο διαφωνείτε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε μέχρι το 10. Είναι ένας τρόπος για να μην πληγώσετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας πάνω στα νεύρα σας.

2.Συμφωνήστε και οι δυο σε ένα κοινό σινιάλο, για να σταματήσει ο καυγάς

Μπορεί να είναι μια κίνηση ή μια αστεία λέξη. Με αυτόν τρόπο, δείχνετε στον σύντροφό σας ότι φτάνετε στα όρια της υπομονής σας.

3.Μην προσπαθείτε να κερδίσετε

Δεν είναι αυτό που θέλετε, σωστά; Στους τσακωμούς με τους αγαπημένους μας δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Όσο σημαντική και αν φαίνεται η αιτία του τσακωμού εκείνη τη στιγμή, μετά από λίγο θα φαίνεται ασήμαντη.

4.Για μερικά θέματα δεν αξίζει καν να τσακώνεστε

Είναι απόλυτα λογικό να έχετε διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν αξίζει να τσακώνεστε για θέματα που προκαλούν άγχος και εκνευρισμό. Επιλέξτε προσεχτικά τα θέματα για τα οποία αξίζει να μπείτε στη διαδικασία του τσακωμού.

5.Αγκαλιάστε τον σύντροφό σας

Όταν υπάρχει μια παρεξήγηση ή μια διαφωνία, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι σωματική επαφή με τον άνθρωπο που διαφωνούμε. Ωστόσο, η σωματική επαφή υπενθυμίζει στον σύντροφό σας ότι θέλετε να είστε μαζί του και μπορεί να αποτρέψει έναν μεγαλύτερο καυγά.

5aec3ab47516d9df3ab72bee1a07b62f

© Pixabay

6.Κάντε το “αδύνατο”

Έχουμε την τάση να ερμηνεύουμε ό,τι λέει ο σύντροφός μας σε σχέση με το παρελθόν του και συνήθως καταλήγουμε σε αρνητικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα, αν ξεχάσει την γιορτή μας, θεωρούμε ότι δε νοιάζεται πραγματικά για τη σχέση. Κάντε το “αδύνατο”: προσπαθήστε να καταλάβετε για ποιον λόγο αισθάνεται έτσι και να αντιστρέψετε την κατάσταση.

7.Δεν πειράζει αν πάτε για ύπνο τσακωμένοι

Παρά τα όσα πιστεύουμε, οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο να τα ξαναβρείτε την ίδια μέρα που είχατε τον καυγά. Πάρτε τον χρόνο σας, ξεκουραστείτε και προσπαθήστε να ξυπνήσετε νωρίς την επόμενη μέρα. Τίποτα κακό δε θα συμβεί στη σχέση σας το βράδυ.

8.Επιστρατεύστε το χιούμορ

Πείτε ένα αστείο ή ένα ανέκδοτο για να αποφορτίσετε την κατάσταση, αλλά μην είστε ειρωνικοί με τον σύντροφό σας

9.Να ξέρετε την στάση σας

Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας προκαλεί θυμό και δυσαρέσκεια. Μην φοβηθείτε να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

10.Δώστε ευχαρίστηση

Το γύρω περιβάλλον έχει επιρροή σε εσάς και την σχέση σας. Μια αρνητική ατμόσφαιρα μπορεί να οδηγήσει σε έναν μεγάλο καυγά. Για παράδειγμα, αν είστε κουρασμένοι ή πεινάτε, σίγουρα θα έχετε μεγαλύτερη ένταση. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για εσάς και τον σύντροφό σας.

a8fa42e8410a58585050ed3bce796998

© Pixabay

Τα πιο σημαντικά