10 στερεότυπα για την εσωτερική διακόσμηση που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

27 Οκτωβρίου, 2017 6:59 ΜΜ
More videos

Όλοι συνηθίζουμε να αγοράζουμε τραπέζια και καρέκλες από την ίδια συλλογή. Εάν αγοράσετε ένα κρεβάτι, θα πρέπει να είναι μέρος ενός σετ υπνοδωματίου.

Αλλά σήμερα μπορείτε να ξεχάσετε όλα αυτά τα στερεότυπα. Θα σας πούμε ποιους κανόνες μπορείτε να σπάσετε.

10. Ταιριαστοί καναπέδες και πολυθρόνες

© depositphotos

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν στην ιδέα ότι τα έπιπλα πρέπει να αγοράζονται μόνο σε ένα σετ: ο καναπές και οι πολυθρόνες πρέπει να είναι ίδια. Δεν χρειάζεται πλέον να τηρείτε αυτόν τον κανόνα. Μπορείτε να αγοράσετε εντελώς διαφορετικές πολυθρόνες για να ταιριάσετε με τον καναπέ σας. Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι παρόμοια με κάτι άλλο στο σπίτι σας.

9. Έπιπλα δωματίου

© depositphotos

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα σετ δωματίου. Μπορείτε να το αποφύγετε και απλά να αγοράσετε μερικά ωραία τραπεζάκια.

8. Λευκοί τοίχοι

© depositphotos

Ναι, οι τοίχοι σας μπορεί να είναι λευκοί χωρίς ο χώρος να φαίνεται σαν νοσοκομείο – αρκεί να μην βάζετε πάρα πολλά λευκά πράγματα στο δωμάτιο. Το πιο σημαντικό είναι να σχεδιάσετε σωστά την έμφαση, και το εσωτερικό σας θα είναι πολύ ελαφρύ και ελκυστικό.

7. Έπιπλα κατά μήκος των τοίχων

© depositphotos

Αυτή η γνώμη είναι πολύ δημοφιλής επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό τους δίνει περισσότερο ελεύθερο χώρο. Λοιπόν, αυτό ισχύει, αν το δωμάτιο είναι μικρό και δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Ωστόσο, αν είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε εύκολα να ξεχάσετε αυτό το στερεότυπο.

6. Ασήμαντα πλακάκια στο μπάνιο

© depositphotos

Υπάρχουν τώρα τόσοι πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας, ώστε να μπορείτε να πείτε τελικά όχι στα ασήμαντα πλακάκια. Μπορείτε να δοκιμάσετε πλακάκια που μοιάζουν με πέτρα, τσιμέντο ή ακόμα και ξύλο.

5. Τραπέζι και καρέκλες

© depositphotos

Μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό της κουζίνας σας πιο ιδιαίτερο αν αγοράσετε ένα τραπέζι και καρέκλες από διαφορετικές συλλογές. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε.

4. Μεγάλα έπιπλα

© depositphotos

Τα μεγάλα υποβραχιόνια και οι μεγάλες πλάτες καναπέδων δεν είναι πλέον δημοφιλείς. Απλά σχήματα και μικρά μεγέθη είναι πιο δημοφιλή σήμερα. Όταν επιλέγετε έπιπλα, θυμηθείτε έναν κανόνα: όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο σας, τόσο μικρότερες θα πρέπει να είναι οι πολυθρόνες σας, ο καναπές και το τραπέζι.

3. Ένα ζωηρό παιδικό δωμάτιο 

© depositphotos   © depositphotos

Το δωμάτιο ενός παιδιού μπορεί να είναι ήρεμο χωρίς πολύ φωτεινά χρώματα. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, η φαντασία ενός παιδιού μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα. Ένα ήρεμο δωμάτιο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον με παιχνίδια, αφίσες και διάφορα σχέδια.

2. Το τσιμέντο είναι πολύ τραχύ

© depositphotos

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το τσιμέντο στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Φαίνεται πολύ καλό σε έναν μοντέρνο χώρο. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και σε ένα μπάνιο.

1. Κουρτίνες αυλαία

© depositphotos

Αν πραγματικά θέλετε, μπορείτε εύκολα να αποφύγετε τις κουρτίνες τύπου αυλαίας. Τα μικρά δωμάτια θα φαίνονται ακόμη μεγαλύτερα χωρίς αυτές.