10 σημαντικοί λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να πετάτε τα σίλικα τζελ

3 Ιανουαρίου, 2017 3:28 ΠΜ
More videos

Κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι καινούργιο, κάτι που μπορεί να περιμέναμε αρκετό καιρό για να αποκτήσουμε υπάρχουν πολλά πράγματα μέσα στην συσκευασία που σκοπό έχουν να κρατήσουν το περιεχόμενο ασφαλές κατά την μεταφορά.

Τις περισσότερες φορές εκτός από το χαρτί περιτυλίγματος και τα προστατευτικά υπάρχουν μερικά μικρά σακουλάκια (σίλικα τζελ) που σίγουρα δεν είναι φαγώσιμα, αφού γράφουν πάνω “Μην το φάτε.”

Αυτά είναι πακέτα γέλης πυριτίου και βρίσκονται συνήθως σε κουτιά παπουτσιών και γενικά οποιαδήποτε άλλη συσκευασία χρειάζεται ενυδάτωση. Συνήθως, τα πετάμε αμέσως μόλις ανοίξουμε την συσκευασία.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτά τα σακουλάκια έχουν πολλές περισσότερες χρήσεις από όσες μπορείτε να φανταστείτε.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε μια καινούργια συσκευασία, κρατήστε αυτά τα σακουλάκια, ειδικά αν έχετε να αντιμετωπίσετε υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Που χρησιμεύουν αυτά τα σακουλάκια;

Janine Ngai

Τα πακέτα με πήκτωμα πυριτίου είναι γεμάτα με μικρούς κόκκους διοξειδίου του πυριτίου σε στερεά μορφή. Η τεχνική ονομασία για αυτό είναι ξηρογέλη διοξειδίου του πυριτίου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι το αποκαλούν απλά γέλη πυριτίου.

Είναι ένα αποξηραντικό, το οποίο σημαίνει, ότι τα μόρια νερού από το τριγύρω περιβάλλον απορροφώνται σε αυτό. Το νερό μπορεί να κινηθεί μέσα από τη συσκευασία, η οποία συνήθως είναι χάρτινη.

Αυτό σημαίνει, ότι χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν την υγρασία, την μούχλα και τις άσχημες οσμές μακριά από ευαίσθητα αντικείμενα.

#1 Στεγνώνει το κινητό σας

Janine Ngai

To να χαλάσει το κινητό λόγω νερού μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία.

Για να στεγνώσετε τα μικρά ανοίγματα και εξαρτήματα, καλύψτε το κινητό με πακέτα γέλης πυριτίου και από τις δυο πλευρές.

Σφραγίστε την σακούλα και αφήστε την για 24 ώρες.

#2 Κρατήστε τα κοσμήματα λαμπερά και φωτεινά

Janine Ngai

Κρατήστε ένα σακουλάκι γέλης πυριτίου στο κουτί με τα κοσμήματά σας για να κρατήσετε μακριά την υγρασία.

Η υγρασία προκαλεί σκούριασμα, η οποία όχι μόνο κάνει τα κοσμήματα λιγότερα ελκυστικά, αλλά σημαίνει, ότι πρέπει να περάσετε χρόνο γυαλίζοντας τα.

#3 Απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από την τσάντα του γυμναστηρίου.

Janine Ngai

Οι τσάντες του γυμναστηρίου μπορεί να μυρίζουν αρκετά άσχημα με τα ιδρωμένα ρούχα που έχουν μέσα.

Οι μυρωδιές προέρχονται από τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στην υγρασία, οπότε αν αφαιρέσετε την υγρασία μπορείτε να απομακρύνετε και την μυρωδιά.

Βάλτε ένα ή δυο σακουλάκια με πυρίτιο μέσα στην τσάντα σας.

#4 Κρατήστε τα ξηρά προϊόντα ξηρά

Janine Ngai

Αν θέλετε να κρατήσετε τα ξηρά φαγητά σας σε καλή κατάσταση και τραγανά μπορείτε να κολλήσετε ένα σακουλάκι με πυρίτιο στο καπάκι της συσκευασίας.

#5 Προστατέψτε τα σημαντικά έγγραφα

Janine Ngai

Η υγρασία μπορεί να καταστρέψει σημαντικά έγγραφα ή φωτογραφίες.

Για να τα προστατεύσετε, μπορείτε να βάλετε ένα σακουλάκι με πυρίτιο μέσα στους φακέλους που θα κρατήσετε αποθηκευμένους για μεγάλο διάστημα.

#6 Κάντε την τροφή των κατοικιδίων να κρατήσει περισσότερο

Janine Ngai

Όπως ακριβώς και με το φαγητό των ανθρώπων, έτσι και το φαγητό των κατοικιδίων σας μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο καιρό και πιο τραγανό, αν βάλετε ένα σακουλάκι με πυρίτιο μέσα στην συσκευασία.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα.

#7 Προστατέψτε τα χάπια σας

Janine Ngai

Προστατέψτε τα χάπια σας από την υγρασία, βάζοντας μέσα στο κουτί ένα σακουλάκι με πυρίτιο.

#8 Αερίστε το σπίτι σας

Janine Ngai

Ανοίξτε το σακουλάκι και ρίξτε τις μπίλιες από πυρίτιο μέσα σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας έλαιο.

Ωστόσο, να είστε προσεχτικοί και να προσπαθείτε να μην τα αγγίζετε πολύ, γιατί μπορεί να προκληθούν μικρές δερματικές μολύνσεις.

#9 Αερίστε τα συρτάρια σας

Janine Ngai

Απλά βάλτε ένα σακουλάκι με πυρίτιο ανάμεσα στα ρούχα ή στο πίσω μέρος του συρταριού για να κρατάτε τα συρτάρια σας φρέσκα, ειδικά σε εποχιακά ρούχα που μένουν στην ντουλάπα τον μισό χρόνο.

#10 Κρατήστε φρέσκα εποχιακά προϊόντα 

Janine Ngai

Υπάρχουν πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, όπως τα χριστουγεννιάτικα στολίδια ή οι βαλίτσες.

Για να αποφύγετε τις άσχημες μυρωδιές σε αυτά τα αντικείμενα, βάλτε μέσα στο κουτί ένα σακουλάκι με πυρίτιο.