10 προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με μικρό στήθος

14 Αυγούστου, 2015 12:39 ΠΜ
More videos

Το να έχεις μικρό στήθος μπορεί να αποδειχθεί ένας εφιάλτης από την αρχή κιόλας της εφηβείας σου.

Τότε που αρχίζει σε όλα τα κορίτσια να μεγαλώνει το στήθος τους αλλά το δικό σου έχει έχει φτάσει στο πικ των δυνατοτήτων του χωρίς καν να χρειαστεί να περάσεις από το μπουστάκι σε κανονικό σουτιέν.

Και φυσικά μεγαλώνοντας γίνεται ακόμα καλύτερο #not. Συνειδητοποιείς ότι ο κόσμος αρχίζει να παρατηρεί το στήθος σου μόνο τις ημέρες που είσαι αδιάθετη και πρήζεσαι ή όταν έχεις πάρει κιλά και σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου.

Τα σχόλια σίγουρα συνοδεύονται από ένα ύφος έκπληξης που σου θυμίζει ότι η ξαφνική εμφάνιση τους στήθους σου είναι μόνο ένα guest που συνοδεύει τα παραπάνω κιλά και θα φύγει μαζί τους. Στην χειρότερη εκδοχή θα ακούσεις κάτι του στυλ:

“Ε και δεν χαίρεσαι ΤΩΡΑ που μεγάλωσε το στήθος σου;”, και θα περάσουν από μπροστά σου όλες εκείνες οι στιγμές που γέμιζες το σουτιέν με χαρτί τουαλέτας πριν από τα πάρτι σαν να ήταν ταινία.

Αλλά ξέρεις κάτι; Τελικά έχει και τα πλεονεκτήματα του το μικρό στήθος και εννοείται πως ισχύει όλη αυτή η θεωρία περί ντεκολτέ. Ότι δηλαδή μπορείς να φορέσεις ό,τι ντεκολτέ θέλεις χωρίς να έχεις συνέχεια στο μυαλό σου ότι μπορεί να πεταχτεί κάτι από το πλάι.

1. Δεν φοράς το ίδιο νούμερο σε όλα τα σουτιέν.

Σοβαρά τώρα, είναι λες και οι σχεδιαστές εσωρούχων δεν ξέρουν ακριβώς ποιες είναι οι αναλογίες για 34C και το βάζουν στο περίπου ανάλογα με την εταιρεία. Γι αυτό είναι σημαντικό να βρεις το σωστό σουτιέν για σένα, δοκιμάζοντας το πριν το αγοράσεις και να μην βασίζεσαι μόνο στον νούμερο που γράφει το καρτελάκι.
2. Τι νούμερο είπαμε ότι ψάχνεις;

Αυτό το άγχος που σε κατακλύζει όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα εσωρούχων ότι δεν ξέρεις τι νούμερο φοράς. Γιατί πάλι θα βρεθείς στο δοκιμαστήριο με ένα σουτιέν στο ίδιο νούμερο με αυτό που φοράς εκείνη τη στιγμή και ΠΑΛΙ θα εμφανιστεί αυτό το ενοχλητικό κενό ανάμεσα στο σουτιέν και το στήθος σου. Ένας τρόπος να είσαι σίγουρη ποιο σουτιέν είναι το νούμερο σου είναι να τσεκάρεις ότι ακουμπάει καλά περιμετρικά του σώματος σου κι ότι οι μπανέλες στέκονται ευθεία κάτω από το στήθος σου χωρίς να διπλώνουν ή να αφήνουν το κάτω μέρος του εκτός του εσωρούχου.

3. Δεν σου πηγαίνουν όλοι οι τύποι σουτιέν.

Όσο κι αν τρελαίνεσαι για τα σουτιέν σε σχήμα τριγωνάκι, το πιο πιθανό είναι να κάνουν το στήθος σου να φαίνεται πατικωμένο. Καλό θα ήταν να επενδύσεις στο σωστό ύφασμα για σένα που θα κολακεύσει και θα αναδείξει το στήθος σου. Ίσως χρειάζεσαι, για παράδειγμα, ένα σουτιέν με πιο σκληρή και σταθερή δαντέλα για να συγκρατεί το στήθος σου.

4. Τα ενισχυμένα σουτιέν και το κενό που αφήνουν στο πλάι (αυτή η μάστιγα).

Ένας τρόπος υπάρχει να το διορθώσεις. Φτιάξε με το χέρι σου το στήθος σου μέσα στο σουτιέν ώστε να νιώθεις ότι το αγκαλιάζει ομοιόμορφα. Εξάλλου κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εσένα το στήθος σου και το σωστό συνήθως είναι το πιο βολικό.

5. Το μικρό στήθος είναι εξίσου μοναδικό όσο και οποιοδήποτε άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει διακυμάνσεις ακόμα και στο ίδιο νούμερο. Γι αυτό δοκίμασε και ξαναδοκίμασε και ξαναδοκίμασε μέχρι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

6. Για να αποφύγεις το side boob,

προτίμησε ένα σουτιέν με ισχυρή στήριξη και στο πλάι. Θα δώσεις σχήμα στο στήθος σου όταν θα φοράς ρούχα καθώς θα το πιέσει προς το κέντρο.

7. Τα push-up δεν είναι για κάθε μέρα αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να δείξεις ότι έχεις κι εσύ στήθος.

Λάθος. Τα push-up σουτιέν μπορεί να γίνουν ό,τι και τα 12ποντα ένα βράδυ χορού, αφόρητα. Σε αυτή την περίπτωση, κάνε countouring. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο bronzer και ένα μεγάλο πινέλο.

8. Οι τιράντες βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τους ώμους σου.

Πρέπει να γίνεις αυστηρή όσον αφορά τα κριτήρια σου όταν αγοράζεις εσώρουχα. Ψάξε για εκείνα με τις ευπροσάρμοστες τιράντες και δεν εννοώ μόνο στην αυξομείωση. Προτίμησε δηλαδή τις πολυχρηστικές τιράντες.

9. Γιατί το αθλητικό σουτιέν να είναι πάντα το πιο βολικό;

Αν έχεις στενές πλάτες όλες οι προσπάθειες να βρεις σουτιέν που να σου κάνει, θα αποβούν μάταιες. Μέχρι να καταλάβεις ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κανονικό σουτιέν αλλά με τιράντες σε σχήμα αθλητικού.

10. “Αν είχα το στήθος σου δεν θα φορούσα καν σουτιέν”.

Αυτό το αστείο ότι τα κορίτσια με το μικρό στήθος δεν χρειάζονται σουτιέν πρέπει να σταματήσει. Το στήθος σου, όποιο κι αν είναι το μέγεθος του χρειάζεται στήριξη κι αυτό είναι κανόνας. Άλλωστε μικρό στήθος είναι ένα πράγμα, πεσμένο ένα άλλο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: