10 πράγματα που βελτιώνουν τη διάθεσή σας σε 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο!

Μάρτιος 28, 2016 9:56 ΜΜ
More videos

Λένε ότι το χαμόγελο είναι το παράθυρο της ψυχής… Μπορεί, δηλαδή, να πει κανείς ότι φανερώνει τη διάθεση ενός ατόμου, την προσωπικότητα, την κατάσταση του νου, ίσως ακόμη και την κατάσταση στη ζωή; Λένε επίσης ότι η επαφή με έναν ξένο, το άκουσμα μουσικής και η κατανάλωση καφέ αναπτερώνουν τη διάθεση.

Παρά τις δυσκολίες της ζωής, υπάρχουν 10 πράγματα που μπορεί να αλλάξουν την υγεία, τη διάθεση και γενικά όλη τη ζωή μας, όπως αναφέρουν τα ακόλουθα παραδείγματα.

1. Μιλήστε με έναν ξένο

Η έρευνα δείχνει ότι η απλή κοινωνική δέσμευση, το χαμόγελο, η επαφή με τα μάτια, η σύντομη συνομιλία σάς κάνει να νιώσετε χαρά. Έτσι μιλήστε με τη σερβιτόρα ή τον μπάρμαν όταν παραγγείλετε το πρωινό latte σας.

2. Γελάστε

Το έχετε ακούσει πολλάκις, αλλά θα το ξαναπούμε. Το γέλιο προστατεύει την υγεία σας. Αναπτύσσει μεταξύ άλλων τους πνεύμονες, τεντώνει τους μύες του σώματος και τονώνει την ομοιόσταση. Ασκεί το σώμα, αναπληρώνει τα κύτταρα από την έλλειψη οξυγόνου στον πνεύμονα και κερδίζετε όλα τα οφέλη της άσκησης στο σώμα.

3. Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι με καφεΐνη

Η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι έχει θετικά αποτελέσματα και στη διάθεση. Ακριβώς ένα φλιτζάνι καφέ σας γεμίζει με θετικά συναισθήματα.

4. Συντονιστείτε σε μια χορευτική playlist

Η μουσική επιδρά θετικά στη διάθεση. Δοκιμάστε μια λίστα αναπαραγωγής τραγουδιών που σας κάνει να κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας ή να τραγουδάτε. Μετά από μία ανάλυση 400 ερευνητικών εργασιών στη νευροχημεία της μουσικής διαπιστώθηκε ότι η μουσική βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος και μειώνει τα επίπεδα του στρες.

5. Περπατήστε στο παράθυρο και δείτε το φως

Η εργασία σας βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο; Η έκθεση στο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας (ειδικά το πρωί) είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των ρυθμών στο σώμα σας, στον συγχρονισμό και στη ρύθμιση του ύπνου, στον μεταβολισμό και τη διάθεση. Τα παράθυρα στον χώρο εργασίας έχουν συσχετιστεί με τη βελτίωση της ευημερίας.

6. Ακόμα καλύτερα, βγείτε μια βόλτα έξω

Κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πάρκο, όσο μικρό και να είναι. Ναι, θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα για αυτό. Μία ιαπωνική έρευνα αποδεικνύει ότι μια βόλτα στο δάσος ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τις συγκεντρώσεις της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης στο σώμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

7. Καλέστε έναν φίλο

Η κοινωνική επαφή είναι ένας βασικός παράγοντας για τη συναισθηματική ευεξία. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν ισχυρές κοινωνικές σχέσεις.

8. Ακόμα καλύτερα, αγκαλιάστε έναν φίλο

Η φυσική σύνδεση απελευθερώνει την οξυτοκίνη, μια ορμόνη που παράγεται από τον υποθάλαμο και μας δίνει αυτό το ζεστό αίσθημα. Μπόνους: Σας απαλλάσσει από το άγχος και προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία.

9. Αποσυνδεθείτε από το Facebook

Η έρευνα έδειξε ότι ο χρόνος στο Facebook δημιουργεί συναισθήματα κατωτερότητας για τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Έτσι απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις κάνοντας μια γρήγορη κοινωνική παύση στα μέσα ενημέρωσης.

10. Αντ’ αυτού, περιηγηθείτε σε αστεία βίντεο ζώων και μωρών, όπως τα ακόλουθα:

 

 

Πηγή: flowmagazine

Ακολουθήστε μας στο facebook: