10 πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε όταν ήσασταν μικρότεροι σε ηλικία

Ιανουάριος 26, 2018 3:27 ΠΜ
More videos

Όλοι έχουμε υπάρξει έφηβοι και έχουμε αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Στην εφηβεία μας όλοι νομίζουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μοναδικά και ότι δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που μπορεί να μας καταλάβει. Φυσικά, μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που μας καταλάβαιναν και έδειχναν υπομονή.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που θα θέλαμε να πούμε στους έφηβους εαυτούς μας.

1.Η αποτυχία είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί

Το να κάνουμε λάθη είναι πάντα δυσάρεστο, αλλά το καλό είναι ότι μπορούμε να πάρουμε πολλά χρήσιμα μαθήματα από αυτά. Είναι καλύτερο να είναι κάποιος ένας έφηβος που προσπαθεί, αλλά κάνει λάθη παρά ένας ενήλικας που αποτυγχάνει.

2. Μάθετε να φροντίζετε πρώτα τον εαυτό σας

Όχι, δεν είναι εγωιστικό. Δεν μπορείτε να φροντίσετε άλλους ανθρώπους αν δεν φροντίσετε πρώτα τον εαυτό σας. Μάθετε να βάζετε τα όριά σας, να απομακρύνετε την αρνητικότητα από την ζωή σας και να γεμίζετε τα αποθέματα ενέργειάς σας. Παραμείνετε υγιείς, ευτυχισμένοι και ελκυστικοί για να προσελκύετε τους σωστούς ανθρώπους στην ζωή σας.

3. Τα δημοφιλή παιδιά δεν είναι και τόσο δημοφιλή

Η συμπεριφορά των περισσότερων δημοφιλών παιδιών είναι ένας αμυντικός μηχανισμός και είναι εξίσου θυμωμένοι με την εφηβείας τους όσο οι υπόλοιποι. Αν η ομορφιά μιας κοπέλας ανθίσει στην εφηβεία της είναι πιθανό να έχει ξεφτίσει στα 30 της. Εκείνη την εποχή θα έχει ανθίσει η ομορφιά των “φυτών.”

4. Το λύκειο και το πανεπιστήμιο είναι υπερεκτιμημένα

Η εκπαίδευση είναι σημαντική, αλλά το να αγχωνόμαστε για τους βαθμούς είναι άχρηστο. Δεν χρειάζεται να κάνετε απαραίτητα διδακτορικό, αν δεν θέλετε να γίνετε επιστήμονες ή γιατροί. Προσπαθήστε να σπαταλάτε τα χρήματά και την ενέργειά σας σε κάτι που σας αρέσει και σε κάτι που είστε καλοί.

5. Θα υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι 

Θα τα ξεπεράσετε. Δεν έχει σημασία αν μια σχέση ή φιλία έληξε θα το ξεπεράσετε και θα συνεχίσετε την ζωή σας. Όσο άσχημα και αν τελείωσε μια κατάσταση να είστε ευγνώμονες για αυτούς τους ανθρώπους που υπήρξαν κομμάτι της ζωής σας και προχωρήστε μπροστά.

6. Μεγαλώνοντας δεν θα έχετε όλες τις απαντήσεις

Στα 25 και στα 30 θα έχετε την ίδια άγνοια που είχατε τα 16. Σίγουρα, θα είναι διαφορετική η άγνοια αλλά θα εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για τις σχέσεις, την καριέρα σας και τα σχέδιά σας στην ζωή.

7. Η στάση σας θα αλλάξει

Θα αλλάξετε γνώμη 100 φορές. Είτε πρόκειται για πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις είτε για το γούστο σας στην μουσική θα αλλάξετε απόψεις πολλές φορές. Δεν σημαίνει ότι θα πατήσετε τις αρχές σας απλά θα γίνετε πιο ευέλικτοι. Αν το καταφέρετε αυτό θα μπορείτε να δεχτείτε πιο εύκολα τις διαφορετικές απόψεις των άλλων, αλλά και να εκφράσετε τις δικές σας.

8. Αδράξτε ευκαιρίες

Ως έφηβοι μπορείτε να περάσετε όλο σας τον χρόνο παίζοντας παιχνίδια ή μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να πάτε διακοπές με τους γονείς σας, να κάνετε μαθήματα μποξ ή μαθήματα χορού. Ακόμα και μια σχολική εκδρομή σε μια κοντινή πόλη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές σας.

9. Οι πεταλούδες στο στομάχι δεν είναι έρωτας

Οι πεταλούδες που νιώθετε στομάχι και το καρδιοχτύπι δεν είναι έρωτας. Είναι απλά συναισθήματα και ορμόνες. Η αληθινή αγάπη δεν είναι αυτή που βλέπουμε στις ταινίες, αλλά οι καθημερινές επιλογές που κάνουν σκόπιμα 2 ενήλικες άνθρωποι.

10. Και οι γονείς σας έχουν περάσει από αυτή την φάση

Αν πιστεύετε ότι οι γονείς σας είναι χειρότεροι εχθροί σας απλά να θυμάστε ότι και αυτοί ήταν έφηβοι κάποτε. Και αν είναι αυστηροί τώρα μπορεί να οφείλεται στο ότι θυμούνται τις χαζομάρες που έκαναν και αυτοί στην ηλικία σας. Οπότε, αντί να τσακώνεστε μαζί τους προσπαθήστε να κάνετε μια λογική συζήτηση.

Ακολουθήστε μας στο facebook: