10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να έχετε μια επιτυχημένη σχέση.

Απρίλιος 7, 2016 3:22 ΜΜ
More videos

Όταν ξεκινάς μια καινούργια σχέση με κάποιον που πραγματικά σου αρέσει απολαμβάνεις να περνάς χρόνο μαζί του, είσαι ενθουσιασμένος και διασκεδάζεις. Ωστόσο, άσχετα από το πόσο ολοκληρώνετε ο ένας τον άλλον ή πόσο βαθιά είναι τα συναισθήματά σας, η σχέση μπορεί να γίνει μονότονη και κουραστική και κάποιες φορές μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με τις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες.

Η αλήθεια είναι, ότι μετά από λίγο ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού φεύγει. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει, ότι η σχέση χαλάει, αλλά γνωρίζετε ο ένας τον άλλον καλύτερα, βλέπετε άλλες πτυχές του χαρακτήρα του συντρόφου σας, γνωρίζετε τους φίλους και την οικογένειά του και ουσιαστικά αρχίζετε να χτίζετε ένα κοινό μέλλον.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον ενθουσιασμό και την χαρά που υπάρχει στο να γνωρίζεις σε βάθος έναν άνθρωπο. Να επανεφευρίσκεις τον εαυτό σου μέσα από τον άλλον.

Αλλά ο χρόνος συχνά εξασθενεί τα περισσότερα πράγματα στην ζωή μας, οπότε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα συναισθήματα και το ενδιαφέρον μας για τον άλλον άνθρωπο.

Αν θέλετε η σχέση σας να έχει την διάρκεια που της αξίζει, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω 10 πράγματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια επιτυχημένη σχέση.

  1. Να έχετε θετική στάση απέναντι στην ζωή. Όλοι θέλουν να είναι δίπλα σε χαρούμενους ανθρώπους και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά τους. Η συνεχής αίσθηση του ανικανοποίητου και η γκρίνια δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, άσχημη διάθεση και συμβάλει στην δημιουργία άσχημων σχέσεων μεταξύ στους ανθρώπους. Η θετική στάση απέναντι στην ζωή προσελκύει πιο γοητευτικούς συντρόφους και ταυτόχρονα μας κάνει πιο χαρούμενους.
  2. Να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ο σύντροφός σας δεν θέλει να είναι το αντικείμενο των θυσιών σας. Θέλει να είστε ευτυχισμένοι και να νιώθετε όμορφα δίπλα του. Και οι δύο πρέπει να νιώθετε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με τις ιδιαιτερότητές σας, για να μπορέσετε να πάρετε τα ίδια πράγματα από την σχέση. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε την προσωπικότητα σας ανεπηρέαστη και μακριά από τα πράγματα που κάνετε για να ευχαριστήσετε τον άλλον.
  3. Να δίνετε σημασία στις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Οι γυναίκες και οι άντρες έχουν διαφορετικές απόψεις για το τι τους κάνει ευτυχισμένους μέσα σε μια σχέση. Το να προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας και να τα πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο είναι μεγάλο σφάλμα μέσα σε μια σχέση. Θα πρέπει να καταλάβετε, ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ούτε η πιστή σας αντανάκλαση, ούτε ιδιοκτησία σας. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με διαφορετικές ανάγκες, τις οποίες και θα πρέπει να σεβαστείτε.
  4. Δείξτε θαυμασμό και ευγνωμοσύνη. Αν έχετε σχέση με κάποιον είναι σχεδόν αυτονόητο, ότι τον εκτιμάτε για την ποιότητα του χαρακτήρα του, τον τρόπο που σας φέρεται και για τα συναισθήματα που σας δημιουργεί. Το μυστικό είναι να υπενθυμίζετε συνέχεια στον σύντροφό σας τους λόγους για τους οποίους τον θαυμάζετε.
  5. Να προσέχετε τι λέτε. Πολλές φορές τα λόγια πονάνε περισσότερο από ένα δυνατό χτύπημα. Δεν μπορείτε να πάρετε πίσω μια προσβολή, μια ταπείνωση ή ένα ψέμα. Όσο και αν δικαιολογείτε τον εαυτό σας, αν πείτε κάτι που μπορεί να πληγώσει τον άλλον, δεν μπορείτε να το αναιρέσετε.
  6. Δείξτε σεβασμό. Κάθε υγιής σχέση στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό. Πρέπει να σέβεστε τις απόψεις του συντρόφου ακόμα και αν είναι διαφορετικές από τις δικές σας, πρέπει να σέβεστε τις απόψεις του, ακόμα και αν διαφωνείτε και πρέπει να σέβεστε τους φίλους και τους συγγενείς του, καθώς αποτελούν μέρος της ζωής του.
  7. Να δείχνετε κατανόηση. Όλοι περνάμε από στρεσογόνες περιόδους και άσχημες μέρες, κατά τις οποίες για διάφορους λόγους χάνουμε την αυτοεκτίμησή μας και έχουμε άσχημη διάθεση. Το να έχουμε κάποιον στο πλευρό μας κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου μας βοηθάει να την ξεπεράσουμε πιο εύκολα. Όταν βλέπετε, ότι ο σύντροφός σας έχει άσχημη και αρνητική διάθεση, προσπαθήστε να τον στηρίξετε και να του φτιάχνετε την διάθεση.
  8. Δημιουργήστε κοινές αναμνήσεις. Η δημιουργία κοινών αναμνήσεων από ευτυχισμένος στιγμές είναι ο καλύτερος τρόπος για να δεθείτε και να αποκτήσετε οικειότητα με τον σύντροφό σας. Ξεκινήστε να κάνουμε μαθήματα χορού μαζί ή ότι άλλο σας ευχαριστεί και τους δυο και να βγάζετε πολλές φωτογραφίες από τα ταξίδια και τις ευτυχισμένες στιγμές σας.
  9. Πολεμήστε την ρουτίνα. Κάποιες φορές η ζωή και οι υποχρεώσεις μας μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικές και να μην μας αφήνουν τα περιθώρια να καταπολεμήσουμε την ρουτίνα. Πρέπει να επενδύσετε προσωπικό χρόνο και ενέργεια για να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να κάνετε μικρές εκπλήξεις στον σύντροφό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  10. Εμπλουτίστε την ερωτική σας ζωή. Η ρουτίνα έχει μεγάλη αρνητική επίδραση στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Να βρίσκετε συνέχεια καινούργιους τρόπους να είστε αρεστή και ελκυστική για τον σύντροφό σας. Συζητήστε και μάθετε τι καινούργιο θα ήθελε να δοκιμάσει. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και πραγματοποιήστε τις μαζί με τον σύντροφό σας.
Ακολουθήστε μας στο facebook: