Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διάφορα10 πράγματα που κάνουν οι οικονομικά πετυχημένοι άνθρωποι από τους άλλους.

10 πράγματα που κάνουν οι οικονομικά πετυχημένοι άνθρωποι από τους άλλους.

Οι οικονομικά επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μάθει να χειρίζονται τα πράγματα λίγο διαφορετικά από τον μέσο άνθρωπο. Συνήθως, βλέπουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά, αναλαμβάνουν προσωπικά τις ευθύνες για την οικονομική και επαγγελματική τους επιτυχία και είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν ένα πρόσκαιρο κέρδος που τους προσφέρει το παρόν για μία μεγαλύτερη επιτυχία του μέλλοντος.

Είναι άνθρωποι που διψάνε για γνώση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και περιβάλλονται από θετικούς ανθρώπους που επίσης πιστεύουν στη δια βίου μάθηση και στην εργατικότητα

Προέρχονται από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα αλλά μοιράζονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλους τους υπόλοιπους.

10 πράγματα που οι οικονομικά επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά:

1.Δεν χάνουν τον χρόνο τους βλέποντας τηλεόραση

Οι εύποροι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο μπροστά στη τηλεόραση και σίγουρα όχι βλέποντας ριάλιτι σόους. Περνούν τον χρόνο τους δουλεύοντας με σύνεση τα επαγγελματικά τους σχέδια και όχι βουλιάζοντας σε έναν καναπέ.

2, Κάνουν θυσίες

Οι εύποροι άνθρωποι στην αρχή ζουν με φειδώ ώστε να μπορούν να επενδύσουν το περιορισμένο τους εισόδημα και τους ελάχιστους πόρους σε κάτι που θα τους επιφέρει περισσότερα χρήματα. Μερικοί από αυτούς, όπως είναι ο Warren Buffet, ζουν έτσι σε όλη τους τη ζωή. Ζούνε σε ταπεινά σπίτια, οδηγούν αυτοκίνητα από δεύτερο χέρι και δεν χαλάνε τα λεφτά τους σε φανταχτερά σύμβολα πλούτου όπως είναι τα σκάφη και τα ακριβά αυτοκίνητα.

3. Δεν είναι θύματα

Οι άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους ως θύματα ξοδεύουν τον χρόνο τους κάνοντας παράπονα όλη την ώρα και κατηγορώντας τους άλλους για τις αποτυχίες τους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν από τις αναποδιές της ζωής και τις κακές επιλογές και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο που θα τις αποφύγουν στο μέλλον για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν παραπονιούνται γι’ αυτα.

4. Αποταμιεύουν και εξοφλούν τα χρέη τους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πληρώνουν τις οφειλές τους γρήγορα για να γλιτώσουν χρήματα από τα επιτόκια που αυξάνουν σταδιακά με το χρόνο. Επομένως, αν πληρωθεί το κύριο δάνειο γρήγορα, τότε τα επιτόκια του δάνειου αυτού μειώνονται σταδιακά. Επιπλέον, η αποταμίευση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.

Ακόμα και αν πρόκειται για μία αποταμίευση των 20 ευρώ το μήνα, το να βάζεις λεφτά στην άκρη σαν να πρόκειται για μία συνήθεια θα σε ανταμείψει όταν προκύψει ένα έκτακτο έξοδο.

Ο καλύτερος τρόπος να αποταμιεύσεις είναι να προγραμματίσεις αυτόματα τον τραπεζικό σου λογαριασμό να διατηρεί κάποια λεφτά το μήνα στον λογαριασμό αποταμίευσης και να μην χρησιμοποιείς τα χρήματα αυτά για τα έξοδα σου. Πριν καλά καλά το καταλάβεις θα βρεθείς με ένα σημαντικό ποσό που θα μπορείς να επενδύσεις όπου θέλεις. Αρκεί, φυσικά, να μην υποκύψεις σε πειρασμούς για ακριβά ρούχα, καινούριο αυτοκίνητο ή τηλεόραση

5. Δεν κατηγορούν τους άλλους για την κατάσταση τους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις και την τύχη τους. Αντί να σπαταλάνε τον χρόνο και την ενέργεια τους κατηγορώντας τους άλλους που ίσως φταίνε πολύ λίγο, αποδέχονται πως έτσι έχει η ζωή τους τώρα, και αν θέλουν να επιτύχουν θα πρέπει να κάνουν κάτι με τους εαυτούς τους.

6. Θέτουν μακροπρόθεσμους στόχους

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι μαθαίνουν και εφαρμόζουν την τακτική της σχεδίασης μακροπρόθεσμων επαγγελματικών σχεδίων και δεν ξοδεύουν τα χρήματα τους τόσο γρήγορα όσο τα βγάζουν.

7. Είναι καινοτόμοι ή παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες

Δεν είναι απλώς καταναλωτές των ιδεών και προϊόντων των άλλων ανθρώπων. Παράγουν οι ίδιοι αγαθά και υπηρεσίες που οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν γι’ αυτά.

8. Πιστεύουν ότι η Εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική

 Οι ευκατάστατοι και επιτυχημένοι άνθρωποι πιστεύουν στην δύναμη της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης. Διαβάζουν βιβλία με ακαδημαϊκή αξία ή σχετικά με την εργασία τους. Στο δρόμο για τη δουλειά τους , συνήθως, ακούνε ηχητικά βιβλία ή ειδήσεις.  

9.Κάνουν περισσότερα από το ελάχιστο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν και κάτι παραπάνω πέρα από το να εμφανίζονται στη δουλειά, να κάνουν την εργασία τους και να γυρνάνε σπίτι. Ξυπνάνε νωρίς το πρωί και μένουν μέχρι αργά στη δουλειά. Ξεπερνούν τα όρια για επιτύχουν τους στόχους τους.

10. Είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν

Οι οικονομικά επιτυχημένοι άνθρωποι ενθουσιάζονται με το να κάνουν κάτι καινούριο, με το να κάνουν τον πελάτη τους χαρούμενο ή με το να πραγματοποιήσουν με επιτυχία μία παραγγελία πελάτη.  Ενδιαφέρονται περισσότερο για την διαδικασία της δημιουργίας στην οποία εμπλέκονται παρά για τα λεφτά που είναι το αποτέλεσμα.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πειθαρχημένοι αποταμιευτές και ξεκινούν από πολύ νωρίς να αποταμιεύουν κάνοντάς το χόμπι τους. Ζουν με ταπεινοφροσύνη το περισσότερο μέρος της ζωής τους. Αγαπούν πολύ τη δουλειά τους και κάνουν όσα περισσότερα μπορούν γι’ αυτή με τον καλύτερο τρόπο που μπορούν να το κάνουν.

Ελαχιστοποιούν τα χρέη τους, αναλαμβάνουν ευθύνες και σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους. Δεν σπαταλούν τα λεφτά τους. Αρπάζουν κάθε ευκαιρία με σκοπό να γίνονται καλύτεροι αυτοί και οι δυνατότητες τους.

Τα πιο σημαντικά