10 πράγματα που η μεγαλύτερη αδερφή σου δεν θα σου πει ποτέ.

10 Ιουλίου, 2016 7:34 ΜΜ
More videos

Όταν είναι κανείς το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας, δεν πρέπει να ακούει μόνο όσα λένε οι γονείς του αλλά και τα μεγαλύτερα αδέρφια του επίσης. Μερικές φορές, αυτό μοιάζει σαν να εξουσιάζεται και προκαλεί δυσαρέσκεια, παράπονα και διαμαρτυρίες. Αλλά τι γίνεται αν υπάρχει άλλος τρόπος να δει την κατάσταση;

Υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία έπρεπε να ασχοληθεί η μεγαλύτερη αδερφή αλλά ποτέ δεν τα αποκάλυψε. Εμείς θα θέλαμε να σας πούμε μερικά από αυτά τα μυστικά και να σας δώσουμε την ευκαιρία να δείτε με διαφορετική ματιά την αδερφή σας ώστε να καταλάβετε καλύτερα τους λόγους της συμπεριφοράς της.

#1 Μεγάλωσε με αυστηρότερους κανόνες.

Ήταν το πρώτο παιδί και ήταν επίσης το μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η μητέρα και ο πατέρας σας απλά μάθαιναν πώς να είναι γονείς. Δεν ήξεραν στην πραγματικότητα τι έκαναν. Υπάρχει πάντα ο φόβος του να κάνουν λάθη σε αυτές τις περιπτώσεις. Έτσι, έθεσαν πολύ αυστηρούς κανόνες στην μεγάλη σας αδερφή. Όταν απέκτησαν και εσάς, είχαν μάθει ήδη αρκετά για την ανατροφή των παιδιών και ήταν πιο ευέλικτοι με εσάς.

#2 Οι γονείς σας συχνά της υπενθυμίζουν πως αυτή είναι η μεγαλύτερη.

Η μεγαλύτερη αδερφή πρέπει να είναι έξυπνη, ακόμη και όταν θέλει να ενεργήσει αλλιώς. Πρέπει να υποχωρήσει ακόμη και όταν δεν το θέλει. Οι γονείς πάντα λένε τέτοια πράγματα, αλλά η ίδια τα καταλαβαίνει. Έτσι, ξέρει πως αυτή πρέπει να είναι η υπεύθυνη.

Έμαθε πώς να είναι υπεύθυνη για το μικρό πλασματάκι (εσάς), προσπάθησε να μην κάνει πολύ φασαρία ώστε να μην σας ξυπνήσει και έγινε επίσης υπεύθυνη για το άτακτο κορίτσι που έπρεπε να πάει στο νηπιαγωγείο.  Μετά είχε την ευθύνη του ζωηρού κοριτσιού που χρειαζόταν πολύ ώρα για να ετοιμαστεί για το σχολείο, του παιδιού της τρίτης τάξης που δεν ήθελε να κάνει τα μαθήματά του και της πρώτης γυμνασίου που έκανε απουσίες κατά καιρούς. Υπήρχαν τόσες πολλές διαφορετικές αρμοδιότητες.

#3 Προσπάθησε να είναι καλό πρότυπο για εσάς.

Η μεγάλη σας αδερφή δεν μπορούσε να είναι σαν τις τρελές της φίλες. Ακόμη κι όταν ήταν μικρότερη, έπρεπε να μάθει να σκέφτεται προσεκτικά για τις πράξεις και τις αποφάσεις της σαν ενήλικας. Ήξερε πως την παρακολουθείτε. Φυσικά, είχε κάποιο αντίκτυπο στην ανατροφή σας. Αλλά και εσείς επίσης την επηρεάζατε, αποτελούσατε κίνητρο για να γίνεται καλύτερη κάθε μέρα.

#4 Κάποιες φορές ήσασταν πραγματική καταστροφή για την ίδια.

Η μεγαλύτερη αδερφή έπρεπε να ασχοληθεί μόνη της με πολλά δύσκολα πράγματα, όπως την περίπλοκη σχέση με τους γονείς, τα σχολικά προβλήματα και τα διλήμματα με φίλους. Ήθελε να σας βοηθήσει για αυτό και μοιραζόταν μαζί σας τις εμπειρίες της. Μερικές φορές μπορεί να ακουγόταν ενοχλητική, βαρετή και εκνευριστική ενώ εσείς αντιμαχόσασταν και γυρνούσατε αδιάφορα τα μάτια. Αλλά η αδερφή σας προσπάθησε να μην δώσει πολύ σημασία στη συμπεριφορά σας, οπότε συνέχιζε και σας προστάτευε για να σας βοηθάει να αποφύγετε τους μπελάδες.

#5 Ήξερε πως θα κάνετε λάθη.

Ναι, έδωσε συμβουλές και μοιράστηκε εμπειρίες. Ωστόσο, ήξερε πως έπρεπε να ασχοληθείτε μόνη με κάποια πράγματα. Οπότε, σε μερικές καταστάσεις απλά έβλεπε να κάνετε λάθη και σας επέτρεπε να πάρετε μαθήματα. Αλλά άσχετα με το τι συνέβη, ήταν πάντα υποστηρικτική, έτοιμη να γίνει ο ώμος που θα κλάψετε και η παρηγοριά σας αργότερα.

#6 Βοήθησε τους γονείς σας να σας καταλάβουν.

Μερικές φορές έπρεπε να αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή όταν ήταν απαραίτητο. Ακόμη κι όταν δεν είχατε δίκαιο, η μεγαλύτερη αδερφή σας ύψωνε ανάστημα και προσπαθούσε να εξηγήσει στους γονείς σας τους λόγους πίσω από την άσχημη συμπεριφορά σας.

#7 Ήταν ανήσυχη όταν μεγαλώσατε και ξεκινήσατε να βγαίνετε ραντεβού.

Όταν φτάσατε στην εφηβεία, η μεγαλύτερη αδερφή σας, σας έδωσε συμβουλές για το πώς να μιλάτε στα αγόρια, να βάζετε μακιγιάζ και να ταιριάζετε τα ρούχα σας. Απαντούσε σε ερωτήσεις που νιώθατε πολύ αμήχανα να ρωτήσετε τους γονείς σας. Από τη μια πλευρά, ήταν χαρούμενη να σας βλέπει ερωτευμένη αλλά από την άλλη, ήταν πολύ ανήσυχη για το ότι κάποιος μπορεί να σας πληγώσει.

#8 Έπρεπε να είναι αυστηρή μαζί σας.

Μερικές φορές νιώθατε πως η αδερφή σας δεν ενδιαφερόταν για εσάς και τα προβλήματά σας. Πιστεύατε πως σας πείραζε για να διασκεδάσει αλλά στην πραγματικότητα ήθελε να σας δώσει κίνητρο όταν έπρεπε να συγκεντρωθείτε και να ενώσετε τα κομμάτια του εαυτού σας. Αυτή η στρατηγική λειτούργησε καλύτερα από τον οίκτο και τις κολακείες.

#9 Μερικές φορές ήταν εντελώς μπερδεμένη.

Η μεγαλύτερη αδερφή σας έπαιξε διάφορους ρόλους. Έπρεπε να είναι δασκάλα, φίλη και σωματοφύλακας. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν ήξερε τι έκανε. Εκτός από αυτό, πάντα ήταν δίπλα σας.

#10 Είναι πάντα έτοιμη να σας βοηθήσει.

Η μεγαλύτερη αδερφή σας χαίρεται να είναι το πρώτο άτομο που θα τηλεφωνήσετε σε μια έκτακτη κατάσταση.  Θα έρθει ανιδιοτελώς να σας σώσει και να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα σαν να είναι δικό της.

Είχε τεράστια επιρροή στην ανατροφή και την προσωπική σας ανάπτυξη. Σας αγαπά όπως κανένας άλλος σε αυτό τον κόσμο. Δεν είστε απλά αδερφές. Δεν είστε απλά φίλες. Είστε και τα δύο. Για πάντα. Να εκτιμάτε την μεγαλύτερη αδερφή σας.

lifehack | shutterstock