10 πράγματα που η μεγαλύτερη αδερφή σας δεν θα σας πει ποτέ.

3 Μαΐου, 20162:50 ΜΜ
More videos

Όταν είσαι το μικρότερο παιδί της οικογένειας, πρέπει να ακούς όχι μόνο τους γονείς σου, αλλά και τα μεγαλύτερα αδέρφια σου. Πολλές φορές αυτό μπορεί να είναι λίγο κουραστικό. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να προκαλέσει αγανάκτηση, παράπονα και διαμαρτυρίες. Βέβαια, όπως κάθε νόμισμα και αυτή η κατάσταση έχει δυο όψεις.

Υπάρχουν πολλά πράγματα, που έπρεπε να αντιμετωπίσει η μεγάλη αδερφή σας, αλλά δεν σας τα εκμυστηρεύτηκε ποτέ. Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που δεν σας είπε ποτέ η μεγάλη σας αδερφή και θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την συμπεριφορά της.

  1. Μεγάλωσε με πιο αυστηρούς κανόνες. Ήταν το πρώτο παιδί και για κάποιοι καιρό ήταν το μοναδικό. Η μαμά και ο μπαμπάς σας, μόλις άρχισαν να μαθαίνουν πως να είναι γονείς και πάντα είχαν τον φόβο μήπως κάνουν λάθη. Κατά συνέπεια, εκείνη μεγάλωσε με ποιο αυστηρούς κανόνες. Όταν απέκτησαν εσάς, είχαν ήδη μάθει για την ανατροφή των παιδιών και ήταν περισσότερο ευέλικτοι.
  2. Οι γονείς σας συχνά της υπενθυμίζουν, ότι είναι η μεγαλύτερη. Η μεγαλύτερη αδερφή πρέπει να είναι έξυπνη και να φέρεται με τον ανάλογο τρόπο, ακόμα και αν δεν θέλει. Οι γονείς σας της το υπενθυμίζουν συνέχεια αυτό και εξαιτίας αυτού ξέρει, ότι πρέπει πάντα να φέρεται υπεύθυνα. Έμαθε να είναι υπεύθυνη για εσάς, να μην κάνει θόρυβο για να μην ξυπνήσετε, να σας περιμένει να ετοιμαστείτε για να πάτε μαζί στο σχολείο και να σας προσέχει, να σας βοηθάει στα μαθήματα του σχολείου.
  3. Προσπαθεί να είναι καλό πρότυπο για εσάς. Η μεγαλύτερη αδερφή σας δεν μπορούσε να κάνει τρέλες, όπως οι φίλοι της. Παρόλο που ήταν νέα, έμαθε να σκέφτεται προσεκτικά πριν πάρει αποφάσεις και να ενεργεί σαν ενήλικας. Φυσικά και είχε αντίκτυπο στην δική σας ανατροφή. Αλλά και εσείς την επηρεάσατε, κάνοντας την να γίνετε καλύτερη κάθε μέρα.
  4. Μερικές φορές ήσασταν πραγματική καταστροφή για εκείνη. Η αδερφή σας είχε να αντιμετωπίσει μόνη της δύσκολα πράγματα, όπως την περίπλοκη σχέση με τους γονείς σας, προβλήματα στο σχολείο και τσακωμούς με τους φίλους. Θέλοντας να σας βοηθήσει, μοιράστηκε μαζί σας τις εμπειρίες της. Εσείς αυτό μπορεί να το βρίσκατε βαρετό και εκνευριστικό, αλλά η αδερφή σας το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να σας προστατεύσει και να σας προφυλάξει.
  5. Ήξερε, ότι θα κάνετε λάθη. Μπορεί να μοιραζόταν μαζί σας τις εμπειρίες της, αλλά ήξερε, ότι κάποια πράγματα έπρεπε να τα κάνετε με τον δικό σας τρόπο. Οπότε, πολλές φορές σας παρακολουθούσε να κάνετε λάθη και άφηνε τα πράγματα να πάρουν την πορεία τους. Αλλά, ό,τι και να συνέβαινε ήταν πάντα δίπλα σας και σας υποστήριζε.
  6. Βοήθησε τους γονείς σας να σας καταλάβουν. Κάποιες φορές έπρεπε να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή. Ακόμα και όταν δεν είχατε δίκιο, η μεγάλη αδερφή σας έπαιρνε το μέρος σας και προσπαθούσε να εξηγήσει στους γονείς σας τα αίτια της άσχημης συμπεριφοράς σας.
  7. Ανησυχούσε, όταν μεγαλώνατε και αρχίσατε να βγαίνετε ραντεβού. Στην εφηβεία σας η μεγαλύτερη αδερφή σας, σας έδινε συμβουλές για το πως να μιλάτε στα αγόρια, πως να βάφεστε και πως να ταιριάζετε τα ρούχα σας. Σας έλυνε απορίες που ντρεπόσασταν να πείτε στους γονείς σας. Από την μια χαιρόταν που σας έβλεπε ερωτευμένη, από την άλλη ανησυχούσε μήπως πληγωθείτε.
  8. Έπρεπε να είναι αυστηρή μαζί σας. Μερικές φορές αισθανόσασταν, ότι η μεγάλη αδερφή σας δεν νοιαζόταν για εσάς και τα προβλήματά σας. Στην πραγματικότητα, αυτό που προσπαθούσε να κάνει ήταν να σας παρακινήσει, όταν έπρεπε να συγκεντρωθείτε. Η στρατηγική αυτή λειτουργούσε καλύτερα από τις κολακείες.
  9. Μερικές φορές ήταν πάρα πολύ μπερδεμένη. Η μεγαλύτερη αδερφή σας έπρεπε να παίξει πολλούς και διάφορους ρόλους. Έπρεπε να είναι δασκάλα, φίλη και προστάτης. Τον περισσότερο καιρό, όμως, δεν ήξερε ακριβώς τι έκανε. Αλλά παρόλα αυτά ανασυγκροτήθηκε και τα κατάφερε.
  10. Είναι πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει. Η μεγαλύτερη αδερφή σας είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τηλεφωνήσετε, όταν έχετε κάποιο πρόβλημα. Σας αγαπάει, όπως κανένας άλλος και θα τρέξει να σας βοηθήσει. Δεν είστε μόνο αδέρφια ή μόνο φίλοι. Είστε και τα δύο. Να εκτιμάτε και να αγαπάτε την μεγαλύτερη αδερφή σας.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News