10 πράγματα που δεν σας είπε ποτέ η μητέρα σας

7 Δεκεμβρίου, 20163:43 ΜΜ
More videos

Κάθε μητέρα σε όλο τον κόσμο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανιδιοτέλειας, συμπόνιας, αφοσίωσης και αγάπης. Η εμπειρία της μητρότητας αψηφά όλες τις λογικές εξηγήσεις. Απλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε, αν δεν έχετε αποκτήσει το δικό σας παιδί.

Η μητέρα σας κατά πάσα πιθανότητα δεν σας είπε ποτέ τα παρακάτω πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν τα βίωσε.

Την κάνατε να κλάψει…πολύ.

Έκλαψε, όταν έμαθε, ότι είναι έγκυος. Έκλαψε, όταν σας γέννησε. Έκλαψε, όταν σας κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της. Έκλαψε από ευτυχία, από φόβο, από ανησυχία. Έκλαψε, επειδή σας αγαπάει τόσο βαθιά. Ένιωσε τον πόνο και την ευτυχία σας και τα μοιράστηκε μαζί σας, είτε το καταλάβατε, είτε όχι.

© Megan Alley / flickr

Ήθελε εκείνο το τελευταίο κομμάτι κέικ.

Αλλά, όταν είδε πόσο πολύ το θέλατε εσείς και πως το το κοιτάζατε, δεν ήθελε να το φάει. Ήξερε, ότι θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένη, αν το τρώγατε εσείς.

© Monkey Mash button / flickr

Πονάει.

Όταν της τραβήξατε τα μαλλιά, πόνεσε. Όταν την τσιμπήσατε με αυτά τα κοφτερά, μικρά νύχια, πόνεσε. Όταν την δαγκώσατε, ενώ θηλάζατε, πόνεσε. Όταν ήσασταν στην κοιλιά της για 9 μήνες και κουνιόσασταν, πονούσε.

© shutterstock

Πάντα φοβάται.

Από την ώρα που έμεινε έγκυος έκανε ό,τι μπορούσε για να σας προστατεύσει. Ήταν η γυναίκα που ήθελε να πει όχι στην μικρή γειτόνισσα που ήθελε να σας κρατήσει, γιατί πιστεύει, ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να σας προστατεύσει καλύτερα από εκείνη. Η καρδιά της άρχισε να χτυπάει δυνατά, όταν κάνατε τα πρώτα σας βήματα. Έμεινε ξάγρυπνη για να σιγουρευτεί, ότι γυρίσατε σπίτι ασφαλείς και ξυπνούσε νωρίς για να σας δει να πηγαίνετε σχολείο. Σε κάθε εμπόδιο και κάθε αναποδιά σας ήταν δίπλα σας. Ήταν δίπλα σας σε κάθε κακό όνειρο για να σας ηρεμήσει.

© J Lo My Glow

Ξέρει, ότι δεν είναι τέλεια.

Είναι ο δικός της χειρότερος κριτής. Ξέρει όλα της τα ελαττώματα και μερικές φορές μισείς τον εαυτό της για αυτό. Ήθελε να είναι η τέλεια μητέρα και να μην κάνει κανένα λάθος, αλλά επειδή είναι άνθρωπος αυτό είναι αδύνατον. Κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα προσπαθεί να συγχωρήσει τον εαυτό της για αυτά τα λάθη. Εύχεται με όλη της την ψυχή να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να τα κάνει όλα σωστά, αλλά δεν μπορεί, οπότε να είστε ευγενικοί μαζί της και να αναγνωρίζετε, ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Σας παρατηρούσε όσο κοιμόσασταν.

Υπήρχαν βράδια που έμεινε ξύπνια μέχρι τις 3 το πρωί προσευχόμενη να σας πάρει ο ύπνος. Με το ζόρι κρατούσε τα μάτια της ανοιχτά, ενώ σας τραγουδούσε να για αποκοιμηθείτε. Μετά, όταν σας έπαιρνε ο ύπνος, καθόταν δίπλα σας και όλη η κούρασή της εξαφανιζόταν, μόλις έβλεπε το γαλήνιο πρόσωπό σας.

© Denis Persenen

Σας κουβαλούσε πολύ περισσότερο από 9 μήνες.

Την χρειαζόσασταν. Έμαθε να σας κρατάει όσο καθάριζε, όσο έτρωγε, όσο κοιμόταν, γιατί πολλές φορές ήταν ο μόνος τρόπος. Τα χέρια της κουράζονταν, η μέση της πονούσε, αλλά σας κρατούσε, γιατί θέλατε να είστε δίπλα της. Σας αγκάλιασε, σας φίλησε, σας αγάπησε και έπαιξε μαζί σας. Νιώθατε ασφαλείς και ευτυχισμένοι στα χέρια της.

© Ashley McNamara

Πληγωνόταν κάθε φορά που κλαίγατε.

Δεν υπήρχε πιο στενάχωρος ήχος από κλάμα σας ή χειρότερο θέαμα από τα δάκρυα που έτρεχαν στο πρόσωπό σας. Έκανε ό,τι μπορούσε για να σας κάνει να σταματήσετε και όταν δεν μπορούσατε να σταματήσετε να κλαίτε, η καρδιά της έσπαζε σε εκατομμύρια κομμάτια.

Σας είχε πάντα προτεραιότητα.

Μπορούσε να αντέξει χωρίς φαγητό, χωρίς μπάνιο, χωρίς ξεκούραση. Έβαζε πάντα τις δικές σας ανάγκες πρώτα. Περνούσε όλη την μέρα για να ικανοποιήσει τις δικές σας ανάγκες και στο τέλος της μέρας δεν είχε πια ενέργεια για τις δικές της. Αλλά την επόμενη μέρα, ξυπνούσε και είχε την δύναμη να τα κάνει όλα από την αρχή για το δικό σας καλό.

© repkina

Θα τα έκανε ξανά όλα από την αρχή.

Η μητρότητα είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο. Κλαις, πονάς, ξανακλαίς, πληγώνεσαι, αποτυγχάνεις, αλλά μαθαίνεις. Επίσης, όμως, σου δίνει την ευκαιρία να βιώσεις το μεγαλύτερο και καλύτερο είδος ευτυχίας που υπάρχει στον κόσμο. Παρά τον πόνο, τα δάκρυα, την κούραση η μητέρα σας θα τα έκανε όλα από την χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί το αξίζετε. Οπότε, την επόμενη φορά πείτε στην μαμά σας ευχαριστώ και πόσο πολύ την αγαπάτε.

© beshentsev

[Natasha Craig]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News