10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στον κόλπο σας

10 Ιανουαρίου, 20174:46 ΠΜ
More videos

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν θέμα ταμπού τις συζητήσεις σχετικά με την ευαίσθητη περιοχή, αλλά στην ουσία αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ σημαντικές, αν θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και υγιείς.

Η περιοχή του κόλπου είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν οι γυναίκες καθημερινά και μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και μολύνσεις στην συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, κάποια πράγματα που υπόσχονται, ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις είναι αυτά που τις προκαλούν.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στον κόλπο σας.

#1 Nα χρησιμοποιείτε σπιτικές συνταγές

Flickr / Claire Brosman

Το περιβάλλον στο εσωτερικό του κόλπου έχει μια πολύ λεπτή ισορροπία, οπότε αν χρησιμοποιείτε σπιτικές συνταγές, όπως διάφορα έλαια μπορεί να καταλήξετε με μεγάλους πόνους ή μολύνσεις.

#2 Να φοράτε στενά τζιν καθημερινά

Flickr / Courtney Carmody

Μην πετάξετε τα στενά τζιν σας, απλά να τα εναλλάσσετε με άλλα πιο χαλαρά.

Τα στενά ρούχα μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις ή ακμή, πράγμα που δεν θέλει κανένας.

#3 Να χρησιμοποιείτε οτιδήποτε αρωματισμένο

Flickr / Philippa Willitts

Τα αρωματικά μπορεί να επηρεάσουν την ισορροπία του pH και να καταλήξετε με μια μόλυνση ή μια απλή δυσφορία και μια πιο πικάντικη μυρωδιά.

#4 Να ξύνετε πολύ έντονα την περιοχή

Giphy

Όλους τους ανθρώπους τους πιάνει φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή, αλλά θα πρέπει να αντισταθείτε στον πειρασμό. Μπορεί να προκαλέσετε περισσότερο ερεθισμό ή ακόμα και μεγαλύτερα προβλήματα, όπως βακτηριακή κολπίτιδα.

#5 Να κάνετε τρύπες 

Wikimedia Commons

Σίγουρα, είναι θέμα αισθητικής, αλλά φανταστείτε ένα μολυσμένο σκουλαρίκι σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή του σώματός σας ή τον πόνο αν αυτό το κόσμημα πιαστεί σε κάποιο ύφασμα.

#6 Να διακοσμήσετε με διάφορους λίθους ή βαφές

Flickr / Marie

Οι κόλλες πάνω στους πολύτιμους λίθους μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα σας και οι χημικές ουσίες από τις βαφές μπορεί να προκαλέσουν χάος στην ισορροπία του pH ή ακόμα και να κάψετε το δέρμα σας.

#7 Ντους

Wikimedia

Το πλύσιμο απομακρύνει όλα όσα βρίσκονται μέσα στον κόλπο σας, συμπεριλαμβανομένων των καλών βακτηρίων που διατηρούν τα επίπεδα οξύτητας υπό έλεγχο. Χωρίς αυτά τα βακτήρια αφήνετε τον εαυτό σας εντελώς απροστάτευτο απέναντι στις λοιμώξεις.

#8 Να κάνετε φθηνή αποτρίχωση 

Flickr / Nail Bar

Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέξει την μέθοδο αποτρίχωσης που θέλει, αλλά θα πρέπει να είναι προσεχτική να τηρούνται οι σωστές συνθήκες υγιεινής ή να μην υπάρχουν στο απλικατέρ κομμάτια κεριού να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη γυναίκα, γιατί μπορεί να μεταφερθούν μικρόβια.

#9 Να φοράτε βρώμικα εσώρουχα

Flickr / athriftymrs.com

Κάθε γυναίκα παράγει ένα συγκεκριμένο ποσοστό εκκένωσης κάθε μέρα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Καλό είναι τα εσώρουχα να αλλάζονται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, γιατί διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης.

#10 Να σπάτε σπυράκια

Flickr / Liz Castro

Δεν πρέπει ποτέ να σκάτε τα σπυράκια που βγάζετε στο σώμα σας, αλλά κυρίως αυτά που βγαίνουν στην ηβική περιοχή. Είναι φυσιολογικό να βγαίνουν σπυράκια σε αυτή την περιοχή, αλλά θα πρέπει να τα αφήνετε να ολοκληρώνουν την πορεία τους και να φεύγουν μόνα τους.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News