10 πράγματα που δεν μπορεί με τίποτα να είναι φθηνά

18 Δεκεμβρίου, 2017 1:44 ΠΜ
More videos

Μόλις βλέπουμε την μαγική λέξη “εκπτώσεις” στην βιτρίνα ενός μαγαζιού μας προσελκύει σαν μαγνήτης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία δεν πρέπει να κάνετε εκπτώσεις.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα στα οποία δεν πρέπει να κάνετε εκπτώσεις και χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε ένα αυθεντικό από ένα ψεύτικο προϊόν.

10. Μετάξι

© depositphotos   © depositphotos

Από όλα τα φυσικά υφάσματα το μετάξι έχει την μεγαλύτερη αντοχή. Ωστόσο, είναι καλά αεριζόμενο, τεντώνει και παραμένει στεγνό όταν απορροφά την υγρασία του δέρματος. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το μετάξι πολύ βολικό για καθημερινή χρήση.

Συμβουλή: για να διακρίνετε ένα υψηλής ποιότητας μετάξι από ένα χαμηλό, πάρτε ένα κομμάτι από το μετάξι και πιέστε το με το χέρι σας. Το μετάξι σπάνια τσαλακώνεται, οπότε θα υπάρχουν ελάχιστες ή καθόλου γραμμές.

9. Μαλλί αλπάκα

© depositphotos

Το μαλλί αλπάκα θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά υλικά του κόσμου. Τα ρούχα που φτιάχνονται από αυτό το μαλλί διατηρούν το αρχικό τους σχήμα για πολύ καιρό και κατά συνέπεια είναι πολύ ακριβά.

Συμβουλή: ένα υψηλής ποιότητας προϊόν συνήθως πωλείται μαζί με ένα δείγμα μαλλιού που θα σας βοηθήσει να διακρίνετε το ψεύτικο μαλλί από το μαλλί αλπάκα.

8. Βαμβακερά ρούχα

© depositphotos

Tα βαμβακερά ρούχα θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον, είναι υποαλλεργικά και πολύ άνετα. Όσο περισσότερο βαμβάκι έχει ένα ρούχο τόσο πιο ακριβό είναι.

Συμβουλή: η ύπαρξη συνθετικών ινών μπορεί να αναγνωριστεί από μια ξεχωριστή μεταλλική λάμψη. Επίσης, τα βαμβακερά ρούχα είναι πιο ζεστά από τα συνθετικά.

7. Τζιν

© depositphotos   © depositphotos

Ένα χαμηλής ποιότητας τζιν μπορεί να χάσει το σχήμα μετά το πρώτο κιόλας πλύσιμο. Ένα υψηλής ποιότητας τζιν θα σας εξυπηρετήσει για πολύ καιρό.

Συμβουλή: πριν αγοράσετε ένα τζιν, διπλώστε το και τραβήξτε τον καβάλο μέχρι να είναι τελείως επίπεδος. Αν είναι ασύμμετρος, τότε δεν είναι καλής ποιότητας.

6. Παπούτσια

© depositphotos

Η επιλογή των παπουτσιών είναι σημαντική τόσο για λόγους υγείας όσο και για αισθητικούς. Τα ακριβά μοντέλα έχουν λογικά σχέδια και θα σας προστατέψουν από κάθε ενόχληση. Η εφαρμογή τους είναι τέλεια και είναι πολύ ελαφριά.

Συμβουλή: για να ελέγξετε την ποιότητα των παπουτσιών, κρατήστε το ένα παπούτσι στο χέρι σας και προσπαθήστε να το λυγίσετε στην μέση. Η σόλα θα πρέπει να είναι αρκετά εύκαμπτη. Επίσης, η κορυφή του παπουτσιού δεν θα πρέπει να χάσει το σχήμα της.

5. Ζώνες

© depositphotos   © depositphotos

Οι ζώνες από δερματίνη είναι πιο φθηνές από τις δερμάτινες, αλλά φθείρονται πολύ πιο εύκολα. Αν φοράτε ζώνες καθημερινά, θα ήταν καλύτερο να πάρετε μια δερμάτινη ζώνη καλής ποιότητας.

Συμβουλή: μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα μια δερμάτινη από μια ζώνη δερματίνης, αν ρίξετε λίγο νερό πάνω στην ζώνη. Αν απορροφήσει το νερό, τότε είναι καλής ποιότητας.

4. Γυαλιά ηλίου

© gentlemonster

Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου χαμηλής ποιότητας μπορεί να βλάψει την όρασή σας, επειδή οι φακοί δεν θα προστατεύουν τα μάτια σας από τις ακτίνες UV.

Συμβουλή: ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου πρέπει να έρχεται μαζί με την θήκη που θα έχει πάνω χαραγμένο το λογότυπο της εταιρίας. Επίσης, στο εσωτερικό των γυαλιών πρέπει να είναι χαραγμένο το λογότυπο της εταιρίας ή το μοντέλο των γυαλιών. Πρέπει να υπάρχει και πιστοποιητικό που θα αναφέρει τι ποσοστό ακτίνων UV-A και UV-B μπορούν να μπλοκάρουν.

3. Ρολόι

© depositphotos

Στην περίπτωση των πολυτελών ρολογιών ακόμα και μια έκπτωση 20% πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις. Όσον αφορά τα ρολόγια, ο κανόνας είναι πολύ απλός: είναι καλύτερο να μην έχετε καθόλου ρολόι από το να έχετε ένα ψεύτικο.

Συμβουλή: ένα ψεύτικο ρολόι μπορεί να αναγνωριστεί εύκολα από γραντζουνιές στο λουράκι, διαφορετικού χρώματος δείκτες και αλλοιωμένο λογότυπο.

2. Κραγιόν

© depositphotos

Η τιμή των κραγιόν καθορίζεται από τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται. Να το θυμάστε αυτό όταν βλέπετε 70% έκπτωση σε ένα κραγιόν από φυσικά προϊόντα.

Συμβουλή: οι ενδείξεις των υψηλής ποιότητας κραγιόν είναι η κηρήθρα, τα έλαια (καστορέλαιο, λάδι καρύδας), οι βιταμίνες Α, Ε, Β και το κολλαγόνο.

1.Αρώματα

© Ugu81 / pikabu

Η χαμηλή τιμή ενός αρώματος είναι ένδειξη ότι πολλά από τα συστατικά του είναι χαμηλής ποιότητας. Στην καλύτερη περίπτωση η μυρωδιά του αρώματος θα εξαφανιστεί σε μισή ώρα και στην χειρότερη θα μυρίζει σαν φάρμακο.

Συμβουλή: ο πιο ασφαλής τρόπος για να διακρίνεται ένα αυθεντικό άρωμα είναι να κοιτάξετε τον σειριακό αριθμό που συνήθως υπάρχει στο κάτω μέρος του μπουκαλιού και να τον συγκρίνετε με τον σειριακό αριθμό της συσκευασίας. Αυτοί οι δυο αριθμοί πρέπει να είναι ίδιοι.