Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
αγορές10 πράγματα που κανένας υπάλληλος καταστήματος δεν θα μας πει ποτέ

10 πράγματα που κανένας υπάλληλος καταστήματος δεν θα μας πει ποτέ

Τα καταστήματα ενδυμάτων χρησιμοποιούν συχνά τεχνάσματα για να μας κάνουν να ξοδέψουμε περισσότερα.

Εμείς υποστηρίζουμε την ειλικρίνεια σε όλα, έτσι θα σας δείξουμε τι κρύβουν οι κατασκευαστές και οι λιανοπωλητές των ρούχων από εμάς.

Οι πωλήσεις ωφελούν τα καταστήματα και όχι τους πελάτες.c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 161

© depositphotos   © depositphotos

Οι πωλήσεις είναι ένας τρόπος για να αγοράσετε πράγματα που δεν σκεφτήκατε να αγοράσετε αρχικά. Πολλοί δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό όταν δουν εκπτώσεις. Ποιες όμως είναι οι πωλήσεις;

  • Μερικές φορές, τα καταστήματα αυξάνουν τεχνητά τις τιμές λίγο πριν από την εκπτώσεις για να το ανακοινώσουν αργότερα και να προσελκύσουν πελάτες.
  • Οι διαφημίσεις και τα παράθυρα των καταστημάτων μπορούν να διεκδικήσουν πωλήσεις έως και 70%, αλλά θα βρείτε μια τέτοια έκπτωση σε ένα μόνο στοιχείο. Για οτιδήποτε άλλο, οι τιμές δεν μειώνονται περισσότερο από 10%.

Παρόμοια μεγέθη μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλα ή πολύ μικρά ανάλογα με το εμπορικό σήμα.c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 96

© depositphotos

Διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν διαφορετικές κλίμακες μεγέθους. Ως εκ τούτου, θα μπορείτε να χωρέσετε σε ένα μικρό ρούχο σε ένα κατάστημα, αλλά δύσκολα θα χωρέσετε σε ένα ίδιου μεγέθους σε ένα άλλο. Ορισμένες εταιρείες τεχνητά “μειώνουν” το μέγεθος των γυναικείων ρούχων τους, ώστε να τα αγοράσουν πιο εύκολα.

Η συνεργασία με έναν διάσημο σχεδιαστή δεν εγγυάται ποιότητα.eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 87

© depositphotos

Μεγάλες μάρκες δημιουργούν μερικές φορές ρούχα που γίνονται με γνωστούς σχεδιαστές. Σκοπός τους είναι να κάνουν τους πελάτες να πληρώνουν περισσότερα για αποκλειστικά αντικείμενα. Ωστόσο, το μόνο πράγμα που τους αφορά αποκλειστικά είναι η περιορισμένη έκδοση τους και η ποιότητα αυτών των ενδυμάτων δεν είναι καλύτερη από τα υπόλοιπα.

Το τμήμα των προσφορών φαίνεται τόσο ακατάστατο για κάποιον σκοπό.a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 83

© depositphotos

Παρατηρήσατε ποτέ πώς όλα τα ρούχα σε ένα κατάστημα είναι τακτοποιημένα και διπλωμένα, ενώ το τμήμα των προσφορών είναι σε συνολικό χάος με τα πράγματα συσσωρευμένα σε σωρούς; Αυτό γίνεται με σκοπό να κάνει έναν πελάτη να αισθάνεται ευτυχισμένος ότι βρήκε μια ωραία ευκαιρία σε αυτό το χάος και τρέχει για να το αγοράσει αμέσως.

Οι επιβλαβείς χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενδυμάτων.e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 77

© depositphotos   © depositphotos

Ακόμα κι αν ένα πράγμα έχει την ένδειξη “100% φυσικό”, μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Η κατασκευή ρούχων περιλαμβάνει χημικά που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν χωρίς σωστό εργαστηριακό έλεγχο. Μερικές βλαβερές ουσίες βοηθούν στην πραγματοποίηση της επιθυμίας ενός σχεδιαστή όσον αφορά το χρώμα ή την υφή του αντικειμένου, ενώ άλλες προστατεύουν τα ρούχα από έντομα και μούχλα. Πάντα να πλένετε τα νέα ρούχα πριν τα φορέσετε. Θα μειώσει την ποσότητα των επικίνδυνων χημικών ουσιών και θα σας κρατήσει ασφαλείς σε περίπτωση που μια μόλυνση έχει παραμείνει από κάποιον προηγούμενο πελάτη που το δοκίμασε.

Τα συνθετικά είδη κοστίζουν το ίδιο με αυτά που κατασκευάζονται με φυσικά υφάσματα.1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 70

© depositphotos   © depositphotos

Οι κατασκευαστές συχνά υπερτιμούν χρηματικά τα συνθετικά ρούχα για να δώσουν στους πελάτες το κίνητρο να αγοράζουν πιο ακριβά αντικείμενα από φυσικά υφάσματα. Ο πελάτης πιστεύει ότι μια βαμβακερή ή μάλλινη μπλούζα δεν είναι τόσο ακριβή σε σχέση με μια συνθετική και την αγοράζει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα ρούχα σχεδιαστών είναι χειρότερης ποιότητας στα καταστήματα προσφορών από τα ίδια ρούχα στις μπουτίκ.8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 66

© depositphotos   © depositphotos

Προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα καταστήματα με προσφορές για να αγοράσουν ρούχα σχεδιαστών. Ωστόσο, τα ρούχα και τα αξεσουάρ εκεί μόνο μοιάζουν από συλλογές σχεδιαστών. Οι ακριβές μάρκες δημιουργούν συχνά ρούχα από φθηνά υλικά, ώστε τα καταστήματα να λάβουν κάποιο εισόδημα από εκείνους που δεν μπορούν να αγοράσουν τα ρούχα τους σε ακριβές μπουτίκ.

Προϊόντα κακής ποιότητας.c9f0f895fb98ab9159f51fd0297e236d 61

© depositphotos

Οι γονείς μας έχουν αφήσει πράγματα που μπορούμε ακόμα να φορέσουμε. Τα σημερινά ρούχα, ωστόσο, είναι συχνά κακής ποιότητας: όλα είναι κακοραμμένα, οι τυπωμένες εικόνες είναι χαμηλής ποιότητας, τα εξαρτήματα είναι από φθηνό πλαστικό κ.ο.κ. Αυτός είναι ακριβώς ο στόχος των κατασκευαστών: να κάνουν τα πράγματα φθηνά και φθαρτά, ώστε να τα ανανεώνουμε πιο συχνά.

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν κάθε εβδομάδα.45c48cce2e2d7fbdea1afc51c7c6ad26 59

© depositphotos   © depositphotos

Οι καιροί που υπήρχαν μόνο δύο εποχές, άνοιξη/καλοκαίρι και φθινόπωρο/χειμώνας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές ρούχων έχουν αναλάβει τα “microtrends”. Νέα μοντέρνα αντικείμενα εμφανίζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα στα καταστήματα, έτσι θέλετε περισσότερα και ξοδεύετε περισσότερα.

Τα πιο σημαντικά