10 πράγματα για τα οποία μετανιώνει ένας ετοιμοθάνατος.

26 Σεπτεμβρίου, 20165:28 ΜΜ
More videos

Ως νέοι δεν σκεφτόμαστε πολύ συχνά το τέλος της ζωής μας. Σκεφτόμαστε περισσότερο το τι θα φάμε το μεσημέρι ή που θα βγούμε με τους φίλους μας το βράδυ. Δεν σκεφτόμαστε τον θάνατο, γιατί πολύ απλά έχουμε χρόνο.

Όσο περνάνε τα χρόνια, όμως, η ιδέα του θανάτου μπαίνει μέσα στο μυαλό μας, αλλά και πάλι δεν δίνουμε πολύ σημασία, γιατί έχουμε καιρό μπροστά μας. Ουσιαστικά, ζούμε την ζωή μας βασισμένη στην άρνηση. Αρνούμαστε το αναπόφευκτο και παίζουμε με την ιδέα, ότι έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Δείτε παρακάτω τα 10 πιο συνηθισμένα πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν.

1.”Εύχομαι να είχα ζήσει περισσότερο για τον εαυτό μου.”

Σύμφωνα με την Μπρόνι Γουέρ, μια νοσοκόμα από την Αυστραλία, πολλοί από τους ασθενείς αναφέρουν αυτό ως το πράγμα για το οποίο έχουν μετανιώσει περισσότερο. Η Γουέρ έχει φροντίσει πολλούς ανθρώπους, που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους και οι περισσότεροι ανέφεραν αυτό.

2.”Εύχομαι να μην είχα δουλέψει τόσο πολύ.”

Η Γουέρ υποστηρίζει, ότι αυτό ερχόταν δεύτερο στην σειρά με τα πράγματα που μετανιώνουν οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν. Σίγουρα, όλοι δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πραγματοποιήσουμε κάποιους στόχους μας και να έχουμε ασφάλεια, αλλά στο τέλος ποιο είναι το νόημα; Οι άνθρωποι για να είμαστε ευτυχισμένοι χρειαζόμαστε περισσότερα από απλή υλική ασφάλεια.

3.”Εύχομαι να είχα εκφράσει τα συναισθήματά μου.”

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κρατήσουν τις ισορροπίες και να μην αναστατώνουν καταστάσεις, οπότε καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Αυτά, όμως, τα καταπιεσμένα συναισθήματα τα οποία κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουν, προκαλούν ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

4.”Εύχομαι να είχα κρατήσει επαφή.”

Οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής τους εύχονται να είχαν κρατήσει επαφή με τους φίλους τους, γιατί τους λείπει η παρέα και η συντροφιά. Μην θεωρείτε ποτέ τους φίλους σας δεδομένους, γιατί δεν θα βρίσκονται πάντα κάπου κοντά σας. Αν σας λείπει κάποιος στείλτε του μήνυμα ή πάρτε τον τηλέφωνο. Πιθανόν, να λείπετε και σε εκείνον.

5.”Εύχομαι να ήμουν πιο ευτυχισμένος.”

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τα συναισθήματά μας ελέγχονται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά στην πραγματικότητα το κλειδί του συναισθηματικού ελέγχου μας βρίσκεται μέσα μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτά που θα μας συμβούν, μπορούμε όμως να ελέγξουμε την αντίδρασή μας σε αυτά τα γεγονότα. Μην χαραμίζετε την ζωή σας, γκρινιάζοντας για τα πάντα. Η ευτυχία δεν κοστίζει τίποτα και προσελκύσει δίπλα μας θετικούς και αισιόδοξους ανθρώπους.

6.”Εύχομαι να με ένοιαζε λιγότερο η γνώμη των άλλων.”

Γιατί συνεχίζει να μας νοιάζει τόσο πολύ η γνώμη των άλλων; Η αλήθεια είναι, ότι οι άλλοι δεν ασχολούνται μαζί μας τόσο συχνά όσο πιστεύουμε. Έχουν και αυτοί δικά τους προβλήματα να ασχοληθούν.

Κάντε αυτό που θέλετε και σας κάνει ευτυχισμένους. Εφόσον, ικανοποιεί εσάς τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

7.”Εύχομαι να μην ανησυχούσα τόσο πολύ.”

Ξοδεύουμε μεγάλο μέρος της ζωής, ανησυχώντας. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την κοινωνική θέση πάντα υπάρχει κάτι για το οποίο ανησυχούμε. Ωστόσο, αυτή η ανησυχία καταστρέφει την ζωή μας. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να ανησυχούμε και να αναλάβουμε δράση, αν θέλουμε να λύσουμε κάποιο πρόβλημα.

8.”Εύχομαι να φρόντιζα περισσότερο τον εαυτό μου.”

Η φροντίδα της ψυχικής και σωματικής υγεία είναι το παν. Έχουμε μόνο ένα σώμα και ένα μυαλό, οπότε περιποιηθείτε και φροντίστε και τα δύο για να μπορείτε να έχετε ελευθερία και να ζείτε καλά στα γεράματά σας.

9.”Εύχομαι να μην θεωρούσα την ζωή δεδομένη.”

Τίποτα στην ζωή ή ακόμα και η ίδια η ζωή δεν είναι δεδομένη. Εκτιμήστε τις μικρές και απλές χαρές, όπως το καθαρό οξυγόνο ή τον ήλιο και η ζωή σας αμέσως θα γίνει πιο χαρούμενη.

10.”Εύχομαι να ζούσα στο τώρα.”

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα στο να ζουν στο τώρα. Συνήθως, αναλωνόμαστε στο να αναπαράγουμε το παρελθόν, που δεν μπορεί να αλλάξει και στο να σκεφτόμαστε το μέλλον, που δεν γνωρίζουμε τι θα φέρει. Όπως και να έχει, αυτό σημαίνει, ότι χάνουμε το τώρα, το παρόν. Και το παρόν είναι το μόνο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να γίνουμε ευτυχισμένοι.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News