10 πολύ καλά κρυμμένα πράγματα που το κοινό δεν γνωρίζει

26 Δεκεμβρίου, 20178:18 ΜΜ

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί κανόνες ασφαλείας που εφαρμόζονται για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί που κρατούνται κρυφοί από το κοινό. Αυτοί περιλαμβάνουν τις δυνατότητες ασφαλείας του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και των βασιλικών οικογενειών.

Δείτε παρακάτω 10 πολύ καλά κρυμμένα μέτρα ασφαλείας που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Μυστικές υπηρεσίες στον Λευκό Οίκο

© depositphotos   © depositphotos

Στον Λευκό Οίκο υπάρχει μια ειδική μυστική υπηρεσία: αυτοί οι άντρες μένουν αφανείς από το κοινό, φοράνε μαύρα γυαλιά, έχουν κωδικοποιημένα ονόματα και ταξιδεύουν σε ομάδες. Η μόνη του δουλειά είναι να προστατεύουν τον σημερινό και τον προηγούμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ και τις οικογένειες τους. Επίσης, οι σκοπευτές παρακολουθούν από την κορυφή του Λευκού Οίκου. Επίσης, πρέπει να εξασκούν και να ανανεώνουν τα προσόντα τους κάθε μήνα.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου του Πενταγώνου

Αυτό το κτίριο σίγουρα έχει περίεργο σχεδιασμό. Ωστόσο, υπάρχει σκοπός πίσω από αυτό. Δεν έπρεπε να είναι ψηλό για λόγους ασφαλείας, αλλά έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει πολλά γραφεία. Τώρα, χωράει περίπου 40.000 ανθρώπους και έχει χώρο πάρκινγκ για 10.000 αυτοκίνητα. Οι διάδρομοί του είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν χρειάζονται πάνω από 6 λεπτά για να πάει κάποιος από το ένα μέρος στο άλλο.

 Σαρωτές φαγητών στον Λευκό Οίκο

Kάθε φαγητό που στέλνεται στο Λευκό Οίκο για να μαγειρέψει ο σεφ ελέγχεται από σαρωτές σε έναν ειδικό χώρο. Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα. Όλα τα φαγητά περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο πριν φτάσουν στο τραπέζι του Προέδρου.

Η προστασία του χαρτονομίσματος των 100 δολαρίων

Το χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων άλλαξε πρόσφατα και υπάρχουν πολλά κρυφά χαρακτηριστικά πάνω του. Για παράδειγμα, έχει πιο μεγάλη τρισδιάστατη γραμμή ασφαλείας δίπλα από το πορτρέτο του Ρούσβελτ. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά αδιάσπαστη την ασφάλεια του χαρτονομίσματος.

Η τεράστια ασφάλεια του προεδρικού αυτοκινήτου

Οι πόρτες του προεδρικού αυτοκινήτου δεν μπορούν να καταστραφούν σχεδόν με τίποτα. Επίσης, ο κορμός του αυτοκινήτου είναι αδιαπέραστος από βόμβες και τα τζάμια του είναι κατασκευασμένα από το πιο ισχυρό βαλλιστικό γυαλί. Οι πόρτες του είναι τόσο βαριές που η κάθε μια ζυγίζει όσο μια πόρτα ενός μπόινγκ 747. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, η κατασκευή του ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ασφάλεια χαρτονομισμάτων

© depositphotos   © depositphotos

Η μικροτυπογραφία είναι μια ειδική τεχνική για την ασφάλεια των χαρτονομισμάτων, η οποία δημιουργεί και τυπώνει μικρά γράμματα και σύμβολα στα χαρτονομίσματα, ώστε οι κανονικοί εκτυπωτές να μην μπορούν να τα αναγνωρίζουν και να τυπώνουν αντίγραφα.

Ασφάλεια στα ταξίδια των βασιλικών οικογενειών

Τα μέλη των βασιλικών οικογενειών δεν ταξιδεύουν μόνο με ιδιωτικά τζετ, αλλά και με κανονικά αεροπλάνα. Συνήθως, επιλέγουν την British Airways για να στηρίξουν την πατρίδα τους, αλλά ποτέ δεν ταξιδεύουν χωρίς μια ομάδα ασφαλείας μαζί τους. Ωστόσο, αυτή η ομάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε. Για παράδειγμα, όταν το 2011 η Κέιτ και ο Ουίλιαμ ταξίδεψαν στο Λος Άντζελες είχαν μαζί τους μόνο 7 άντρες για την ασφάλειά τους και όταν πήγαν στην Αυστραλία είχαν μόνο 11.

Σύστημα εξαερισμού στον Λευκό Οίκο

Δουλειά του συστήματος εξαερισμού του Λευκού Οίκου είναι να φιλτράρει τον αέρα που μπαίνει μέσα στον Λευκό Οίκο και να τον κρατά καθαρό. Όταν ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ανακαίνιση του σύστημα εξαερισμού που υπήρχε στον Λευκό Οίκο 27 χρόνια. Ωστόσο, υπήρχαν εποχές που ο Λευκός Οίκος δεν είχε σύστημα εξαερισμού, γιατί δεν είχε εφευρεθεί ακόμα και οι πρόεδροι πήγαιναν στα εξοχικά τους κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το σχέδιο του Πενταγώνου για την αποκάλυψη των ζόμπι

Όσο περίεργο και αν φαίνεται το Πεντάγωνο έχει πραγματικό σχέδιο για την αποκάλυψη των ζόμπι. Το έγγραφο έχει τίτλο “CONOP 8888.” Είναι ένα πραγματικό, καλά προετοιμασμένο και λεπτομερές σχέδιο ενάντια στην μάχη των ζόμπι. Ωστόσο, οι Αρχές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για επικείμενη επίθεση των ζόμπι.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News