Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
εργασία10 παράξενα επαγγέλματα που υπήρχαν στο παρελθόν και κανείς δεν κάνει πια.

10 παράξενα επαγγέλματα που υπήρχαν στο παρελθόν και κανείς δεν κάνει πια.

Ορισμένες θέσεις εργασίας μπορεί να απαιτούν ιδιαίτερο κόπο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τις επιλέγουν. Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει διευθετήσει κάπως την κατάσταση. Ωστόσο, θα ήταν ωραία να μπορούσαμε να δούμε μερικά επαγγέλματα που παλαιότερα οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν χειρωνακτικά αλλά δεν υπάρχουν πια.

Αν έχετε και εσείς την περιέργεια να δείτε μερικά από αυτά, διαβάστε σχετικά με 10 επαγγέλματα από το παρελθόν που έχουν σταματήσει να υπάρχουν λόγω της τεχνολογίας.

#1 Χειριστές τηλεφωνικών κέντρων1

Wikipedia

Αυτή ήταν μια δουλειά που έκαναν πολλές γυναίκες. Οι χειρίστριες τηλεφωνικών κέντρων ήταν υπεύθυνες για τη σύνδεση των υπεραστικών κλήσεων. Πλέον, αυτό γίνεται ψηφιακά σε λιγότερο από 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου.

#2 Ανασκαφείς πτωμάτων2

Paul Barford

Δεν έχει καμία σχέση με τον αποκρυφισμό. Οι επαγγελματίες αυτού του τομέα έπρεπε να ξεθάψουν τα πτώματα από τα νεκροταφεία ώστε να μελετηθούν στα πανεπιστήμια.

#3 Κυνηγοί αρουραίων3

Retronaut

Πριν την μαζική παραγωγή των ποντικοφάρμακων και των εντομοαπωθητικών, οι κυνηγοί αρουραίων ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών στις πόλεις. Συχνά υπέφεραν από δαγκώματα και μολύνσεις αλλά ήταν όλα μέρος της δουλειάς τους.

#4 Ακροατές εχθρικών αεροσκαφών4

Retronaut

Μπορεί να γελάτε αλλά αυτή η δουλειά ήταν πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια του πολέμου. Χρησιμοποιούσαν ακουστικά κατόπτρων και συσκευές ακρόασης για να ανιχνεύσουν τον ήχο των αεροσκαφών που προσέγγιζαν το μέρος.

#5 Οδηγοί για κορμούς δέντρων5

Wikipedia

Πριν τη ρυμούλκηση των κορμών σε οχήματα, υπήρχαν άνθρωποι που έπρεπε να τα οδηγήσουν μέσα από ποτάμια ως τα σημεία καταγραφών και στις περιοχές επεξεργασίας.

#6 Διασκεδαστές για εργαζόμενους εργοστασίων6

El Pais

Τους αποκαλούσαν επίσης λέκτορες. Οι διασκεδαστές διάβαζαν στους εργαζόμενους για να τους κρατούν σε εγρήγορση και να τους διασκεδάζουν.

#7 Φανοκόροι7

Lamp Lighters Wooster

Οι φανοκόροι άναβαν κυριολεκτικά τις λάμπες στους δρόμους με μεγάλα κοντάρια που στην άκρη τους υπήρχε αναμμένο δαδί. Ήταν επίσης υπεύθυνοι για την τροφοδοσία και την κατάσβεσή τους.

#8 Παγοθραύστες8

Sharenator

Πριν την εφεύρεση του ψυγείου, οι παγοθραύστες πήγαιναν σε παγωμένες λίμνες, έκοβαν πάγο και τον έδιναν στους ανθρώπους για να τον χρησιμοποιήσουν στα κελάρια τους.

#9 Ανθρώπινα ξυπνητήρια9

La Boite Verte

Αυτοί οι άνθρωποι χτυπούσαν τις πόρτες ή πετούσαν βότσαλα στα παράθυρα για να βεβαιωθούν πως οι πελάτες τους θα ξυπνήσουν στην ώρα τους.

#10 Κορινοθέτες του μπόουλινγκ10

Shorpy

Πριν την δημιουργία μηχανημάτων που συλλέγουν και ρυθμίζουν τις κορύνες του μπόουλινγκ, αυτό το έργο, το είχαν αναλάβει τα νεαρά αγόρια.

Πριν την ηλεκτρική ενέργεια και τη ρομποτική, οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν χειρονακτικές εργασίες. Με την πρόοδο της τεχνολογίας, αυτές οι θέσεις εργασίας σύντομα εξαφανίστηκαν.

Τα πιο σημαντικά