10 παζλ λογικής που θα κάνουν το μυαλό σας ακόμη πιο κοφτερό

22 Αυγούστου, 2017 3:10 ΜΜ
More videos

Το να λύνετε διάφορα είδη παζλ λογικής, είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε τον εγκέφαλό σας ενεργό και κοφτερό. Ακόμη και αν έχετε τελειώσει το σχολείο εδώ και πολύ καιρό, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψετε να προκαλείτε τον εαυτό σας.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικές σπαζοκεφαλιές που θα σας κάνουν να απορήσετε. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τις λύσεις τους, οι απαντήσεις θα σας περιμένουν στο τέλος του άρθρου.

#1

#2 

#3

#4

#5 

#6

#7 

#8

#9

#10

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

#1 Υπάρχουν 10 αριθμοί στην εικόνα.

#2 Το νούμερο 3.

#3 Τα αγόρια έχουν 12 σοκολατάκια συνολικά.

#4 Σύμφωνα με την Αρχή του Αρχιμήδη, το βάρος του παγόβουνου που βυθίζεται ισούται με το βάρος του νερού που εκτοπίζεται από αυτό. Αρχικά, η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη. Όταν όμως ο πάγος έλιωσε, μετατράπηκε σε νερό ίδιου βάρους. Αυτός είναι και ο λόγος που η στάθμη του νερού δεν αλλάζει.

#5 Για να λύσετε αυτό το παζλ, πρέπει να “γυρίσετε το χρόνο πίσω”. Πρώτα, 1 ώρα και 10 λεπτά, στη συνέχεια 1 ώρα και 20 λεπτά και τελικά, 1 ώρα και 30 λεπτά. Έτσι, αν κάνετε το ίδιο με το 4ο ρολόι, θα δείτε πως η ώρα του 5ου είναι 5:35.

#6 Το μοτίβο είναι αυτό: 7 – 3 = 4, 7 + 3 = 10, 7 * 3 = 21. Αν τα βάλετε στη σειρά, το αποτέλεσμα είναι 41021.

#7 Κάθε αντικείμενο που βυθίζεται στο νερό εμφανίζει μια προφανή απώλεια βάρους και ισούται με το βάρος του νερού που εκτοπίζει. Η πέτρα καταλαμβάνει περισσότερο όγκο από το αντίβαρο. Έτσι, η πέτρα θα εκτοπίσει περισσότερο νερό και θα γίνει ελαφρύτερη. Γεγονός που θα ταράξει την ισορροπία.

#8 Ένας από αυτούς θα πάρει το μήλο που του αναλογεί, αλλά και το καλάθι.

#9 Αυτά είναι τα σωστά σύμβολα:

#10 Σύμφωνα με την προτεραιότητα των πράξεων, προηγείται η πράξη στο εσωτερικό της παρένθεσης. Οπότε το αποτέλεσμα είναι: 6 ÷ 2×3 = 9.