10 παράξενοι παραδοσιακοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το hangover

7 Αυγούστου, 2015 3:29 ΠΜ
More videos

Από τα μάτια προβάτου, το ωμό χέλι και τα περιττώματα κουνελιών. Οι δέκα πιο παράξενες συνταγές και συμβουλές του κόσμου, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, για την αντιμετώπιση του hangover.

Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά κυρίως των διακοπών, σας παρουσιάζουμε δέκα παράξενους παραδοσιακούς τρόπους, από κάθε γωνιά της Γης, για τις δύσκολες ημέρες των hangover. Εσείς πόσους από αυτούς θα τολμούσατε να ακολουθήσετε;

10. Η τοποθέτηση κίτρου κάτω από τη μασχάλη- Πουέρτο Ρίκο

Στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο, που έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ, χρησιμοποιούν το κίτρο. Έτσι, οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες για να καταφέρουν να παραμείνουν ξεμέθυστοι όσο αλκοόλ και αν καταναλώσουν, αλλά και για να συνέλθουν, μετά από μια αλκοολική νύχτα, τρίβουν μια φέτα του γνωστού εσπεριδοειδούς, κάτω από τις μασχάλες τους. Μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο παράξενους τρόπους αντιμετώπισης του hangover, ωστόσο οι θιασώτες της συγκεκριμένη μεθόδου υπόσχονται θαύματα.

9. Πατσάς- Ρουμανία

Επειδή και στην Ελλάδα είναι γνωστός ο πατσάς για την ιδιότητά του να να βοηθά το στομάχι μετά από ένα άτακτο βράδυ γεμάτο αλκοόλ, η διαφορά με τη Ρουμανία είναι ότι ο πατσάς είναι αγελαδίσιος και σερβίρεται σαν σούπα με άλλα λαχανικά. Οι πιστοί οπαδοί της συγκεκριμένης μεθόδου μιλούν για το απόλυτο φάρμακο κατά του hangover.

8. Ωμό χέλι- Μεσαιωνική Ευρώπη

Οι γιατροί των μεσαιωνικών χρόνων έβρισκαν το κατάλληλο φάρμακο ενάντια στο μεθύσι στο ωμό χέλι ή τα πικραμύγδαλα. Όσοι τολμηροί κατάφερναν να καταναλώσουν τα ωμά χέλια γίνονταν περδίκι μετά από το μεθύσι της προηγούμενης ημέρας ή νύχτας.

7. Τα περιττώματα των κουνελιών- ΗΠΑ

Ίσως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να ξεπεράσει κάποιος το μεθύσι, ωστόσο αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή που ακολουθούνταν κατά γράμμα από τους καουμπόι της άγριας δύσης. Μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, οι καουμπόι  έφτιαχναν ένα ρόφημα που κύριο συστατικό του ήταν τα περιττώματα κουνελιών.

6. Τα εντόσθια προβάτου- Αρχαία Ρώμη

Οι άρχοντες, αλλά και οι κοινοί θνητοί της αρχαίας Ρώμης όταν ήθελαν να ξεπεράσουν το μεθύσι της προηγούμενης νύχτας, κατέφευγαν στα εντόσθια των προβάτων και τα αυγά της κουκουβάγιας, που σύμφωνα με αναφορές έκαναν θαύματα. Έτσι, το πρωινό ενός μεθυσμένου περιλάμβανε τα εντόσθια ενός αρνιού ή τα αυγά μια κουκουβάγιας και όλα κυλούσαν ομαλά.

5. Μείγμα από ράμφος πουλιού και Σμύρνα- Ασσύριοι

Επρόκειτο για ένα από τα αρχαιότερα μείγματα για την αντιμετώπιση του hangover, αλλά και ένα από τα πιο δυσεύρετα. Συγκεκριμένα, ο μεθυσμένος έπρεπε να φτιάξει ένα μείγμα από ράμφος πουλιού και από σμύρνα (άρωμα που τοποθετούνταν στις σορούς των νεκρών), προκειμένου να συνέλθει.

4. Τηγανητό καναρίνι- Αρχαία Αθήνα- αρχαία Ρώμη

 Για την αντιμετώπιση του hangover, οι μεθυσμένοι στην αρχαία Αθήνα και την αρχαία Ρώμη επέλεγαν κάτι ελαφρύ για να ξεκινήσουν την ημέρα τους, όπως ένα τηγανητό καναρίνι. Το γιατί προτιμούσαν το καναρίνι και όχι άλλο πτηνό παραμένει μυστήριο.

3. Guk (σούπα)- Κορέα

Μάλλον, μαζί με τα περιττώματα των κουνελιών αποτελεί την πιο αηδιαστική συνταγή για το hangover. Επρόκειτο για μια παραδοσιακή σούπα με εντόσθια χοιρινού, λαχανικά και νούντλς. Η συγκεκριμένη σούπα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεθυσιού.

2. Τα μάτια του προβάτου- Μογγολία

Οι Μογγόλοι φαίνεται πως διαθέτουν μια από τις πιο ανατριχιαστικές συνταγές για την αντιμετώπιση του hangover. Συγκεκριμένα, βράζουν τα μάτια των προβάτων, που έχουν φυλάξει ως θησαυρό για αυτή τη δύσκολη μέρα, και τα αναμιγνύουν με χυμό ντομάτας. Υποστηρίζεται πως αυτή η θεραπεία ήταν σωτήρια.

1. Τα γεννητικά όργανα του ταύρου- Σικελία

Στη Σικελία ένα παραδοσιακό ιατρικό για την αντιμετώπιση του hangover είναι η κατανάλωση των γεννητικών οργάνων του ταύρου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τα γεννητικά όργανα καταναλώνονται από τους μεθυσμένους αφού πρώτα έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο.

(Πηγή: TheTelegraph, Alltime10s, via)