10 παράξενα πράγματα που είναι συνηθισμένα για τον Πάπα

17 Μαρτίου, 2018 1:42 ΜΜ
More videos

Μόνο ένας άνδρας που είναι άγαμος, ηλικίας άνω των 35 ετών, καρδινάλιος και έχει διδακτορικό δίπλωμα, μπορεί να γίνει Πάπας. Αυτό είναι το υψηλότερο βήμα στην καριέρα ενός καθολικού ιερέα και είναι απίστευτα δύσκολο να επιτευχθεί. Ωστόσο, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν αυτή τη δουλειά;

Παρακάτω θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε ποια είναι τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που θα είχατε με τον τίτλο του Πάπα.

#10 Ο Πάπας έχει ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο

© East News

«Popemobile» είναι το όνομα του αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε για τον Πάπα. Παλαιότερα,  ο Ποντίφικας μεταφερόταν από 12 άτομα πάνω σε έναν ειδικό θρόνο, αλλά καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει, το αυτοκίνητο αντικατέστησε τον θρόνο. Το αυτοκίνητο έχει περίεργο σχήμα επειδή οι πιστοί θέλουν να δουν τον επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας ενώ κινείται γύρω από την πόλη.

Κάθε φορά που ο Πάπας ταξιδεύει σε άλλες χώρες, δεν παίρνει μαζί του το αυτοκίνητο, αλλά κατασκευάζεται συνήθως στον τελικό προορισμό. Το Popemobile δεν χρειάζεται να είναι πολυτελές. Ο σημερινός Πάπας επιλέγει λιγότερο ακριβές μάρκες, ενώ οι προκάτοχοί του προτιμούσαν τις μάρκες Mercedes και BMW.

#9 Παρακολουθεί μαθήματα εξορκισμού στο Βατικανό

© Warner Bros.

Αυτό δεν είναι ένα πλεονέκτημα αλλά ένα ενδιαφέρον γεγονός. Ο εξορκισμός είναι ένα τελετουργικό που αναγνωρίζεται από την καθολική εκκλησία και υπάρχουν ειδικά εκπαιδευτικά μαθήματα για εξορκιστές, στο Βατικανό. Φυσικά, μόνο οι ιερείς μπορούν να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα. Υπάρχει ένα βιβλίο και ένας καθηγητής και οι εξορκιστές διδάσκονται να απελευθερώνουν τον εξουσιασμένο με προσευχές, ειδικευμένους γιατρούς και ψυχιάτρους.

#8 Ο Πάπας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά

© Public Domain

Ο Πάπας παίρνει εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, το 1992 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β ‘ έβαλε ένα τέλος στην υπόθεση του επιστήμονα Γαλιλαίου και παραδέχθηκε ότι η Γη πράγματι περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

#7 Απίστευτα ρούχα και παπούτσια

© East News

Ο Πάπας έχει μεγάλη ποικιλία ρούχων. Τα πιο συνηθισμένα είδη υφασμάτων είναι το μετάξι και το βελούδο, ενώ χρησιμοποιούν χρυσό, ασήμι και ερμίνα για διακόσμηση. Μερικοί Ποντίφικες παραγγέλνουν ένα ειδικό άρωμα για τον εαυτό τους.

Σε αντίθεση με τα πιο παραδοσιακά ρούχα του, ο Πάπας έχει το δικαίωμα να φοράει κόκκινα δερμάτινα παπούτσια και το θρυλικό «Δαχτυλίδι του Ψαρά». Αλλά δεν χρειάζονται όλοι αυτή την πολυτέλεια και ο σημερινός Πάπας Φραγκίσκος φοράει απλά παπούτσια και ζήτησε να έχει ένα επιχρυσωμένο δαχτυλίδι από ασήμι.

Το μόνο πρόβλημα με αυτά τα ρούχα είναι ότι δεν είναι ιδανικά για τις έντονες καιρικές συνθήκες.

© East News

#6 Η απόλυτη εξουσία στο Βατικανό, ανήκει στον Πάπα

© East News

Ο Πάπας δεν είναι απλώς για να κάνει «επίδειξη» και έχει πλήρη εξουσία στο Βατικανό και στην καθολική εκκλησία. Επιπλέον, παίρνει τον τίτλο του για μια ολόκληρη ζωή και μπορεί να χρησιμοποιήσει την ιδιοκτησία της εκκλησίας, να διακηρύξει αγίους και πολλά άλλα.

#5 Το Βατικανό είναι μια πλούσια χώρα

© East News

Το Βατικανό είναι μια αρκετά πλούσια χώρα, μιας και όλα τα χρήματα του Καθολικού κόσμου πηγαίνουν εκεί: οι δωρεές, το εισόδημα από τον τουρισμό και τις άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον διαθέτει πολλά μεγάλα ακίνητα στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Το Βατικανό έχει αρκετά χρήματα για να επενδύσει στη βιομηχανία άλλων ανεπτυγμένων χωρών και να αγοράσει μετοχές.

 #4 Ο σημερινός Πάπας εμφανίζεται σε νομίσματα

© East News

Το εθνικό νόμισμα του Βατικανού είναι το ευρώ, αλλά γίνονται ειδικά νομίσματα για αυτή τη χώρα και έχουν το πορτρέτο του εκάστοτε Παπά. Ως αποτέλεσμα, το πρόσωπο του Πάπα είναι σε ολόκληρη την ήπειρο της Ευρώπης.

#3 Τα ΑΤΜ του Βατικανού

© Seth Schoen / Flickr under CC license

Στο Βατικανό, όλα γίνονται για τους ανθρώπους που υπηρετούν εκεί. Για όσους έχουν πρόβλημα να μιλήσουν τις εκάστοτε γλώσσες στις τράπεζες, υπάρχουν ΑΤΜ που λειτουργούν στα Λατινικά.

#2 Ποια ιθαγένεια έχει ο Πάπας;

© European Council

Αν κάποιος αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του Θεού, παίρνει την απαραίτητη εκπαίδευση και ανεβαίνει την κλίμακα σταδιοδρομίας για να γίνει τελικά καρδινάλιος. Στη συνέχεια επιλέγεται να γίνει Πάπας και αποκτά την ιθαγένεια του Βατικανού. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το διαβατήριο που λαμβάνει κάθε νέος Πάπας. Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο μόνο για τα διεθνή διπλωματικά ταξίδια ενώ στο εσωτερικό της χώρας χρησιμοποιεί ένα πλαστικό δελτίο ταυτότητας.

Η ιθαγένεια του Βατικανού παρέχεται μόνο για το χρονικό διάστημα που υπηρετεί ή εργάζεται εκεί ο Πάπας, οπότε αν παραιτηθεί από το αξίωμά του, θα αποκτήσει ένα ιταλικό διαβατήριο.

#1 Τι γίνεται με τα απλά πράγματα;

© East News

Το να είναι κανείς ο επικεφαλής του καθολικού κόσμου, είναι μια πολύ σοβαρή και σημαντική δουλειά. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς σε αυτό το αξίωμα, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυσιάσει. Όλος ο καθολικός κόσμος παρακολουθεί τον Πάπα, γι ‘αυτό έχει τόσο μεγάλη ευθύνη. Αλλά είναι επίσης άνθρωπος και έχει δικό του λογαριασμό στο Twitter και μια ποδοσφαιρική ομάδα.