10 παράξενα πράγματα που είναι απαγορευμένα σε διάφορες χώρες του κόσμου

28 Ιουνίου, 2017 6:16 ΠΜ
More videos

Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες ως τουρίστες, σπάνια μαθαίνουν για τους νόμους και τις συνήθειες όσων ζουν εκεί. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, αυτές οι γνώσεις μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις. Επιπλέον, ορισμένοι νόμοι είναι τόσο παράξενοι που ίσως δυσκολευτείτε να τους πιστέψετε.

Παρακάτω θα μάθετε 9 από τα πιο παράξενα πράγματα που απαγορεύεται να κάνουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους νόμους.

Απαγορεύεται η κατανάλωση μπισκότων την ημέρα των Χριστουγέννων

Ηνωμένο Βασίλειο

© Pixabay

Το 1644, ο Όλιβερ Κρόμγουελ απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων επειδή τον θεωρούσε ανήθικο. Επίσης, επίσημα απαγορεύτηκαν πολλές συνήθειες αυτών των γιορτών όπως τα γλυκά και τα κουλουράκια, αλλά μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Είναι περίεργο το ότι δεν υπήρξε διάταγμα για την κατάργηση του νόμου του Κρόμγουελ, οπότε κάθε Άγγλος τεχνικά διαπράττει έγκλημα όταν τρώει μπισκότο την Ημέρα των Χριστουγέννων. Η αλήθεια είναι πως πλέον, κανείς δεν νοιάζεται.

Απαγορεύεται το άγγιγμα φαλαινών

Ηνωμένο Βασίλειο

© Pixabay

Αυτός είναι ένας άλλος περίεργος νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου: όλες οι φάλαινες, τα δελφίνια και άλλα θαλάσσια θηλαστικά σε ακτίνα 3 μιλίων του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρούνται ιδιοκτησία της βασίλισσας. Επομένως απαγορεύεται να τα αγγίζετε και καλύτερα να μην προσπαθήσετε να το κάνετε.

Απαγορεύεται η διάσωση κάποιου που πνίγεται

Κίνα

© depositphotos

Η μυστηριώδης νοοτροπία της Ανατολής δεν θα μπορούσε να αφήσει τους νόμους της Κίνας ανέγγιχτους. Ένας από αυτούς λέει ότι η διάσωση κάποιου από τον πνιγμό, είναι παράνομη.

Αυτός ο νόμος συνδέεται με την Ανατολική φιλοσοφία που θεωρεί ότι η παραποίηση της μοίρας ενός ατόμου είναι ανήθικη. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι οι κινεζικές αρχές απλώς προσπαθούν να ελέγξουν τον πληθυσμό με αυτόν τον κανονισμό.

Τα φιλιά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς είναι παράνομα

Γαλλία

© depositphotos

Αυτός ο νόμος ισχύει τόσο στη Γαλλία όσο και σε ορισμένους σταθμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο: απαγορεύεται στους ερωτευμένους να φιλιούνται σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο νόμος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1910, όταν τα τρένα συχνά καθυστερούσαν από τα ζευγάρια που δεν ήθελαν να χωρίσουν. Ως αποτέλεσμα, οι αρχές απαγόρευσαν το φίλημα, αλλά εξακολουθούν να δημιουργούν ειδικές «ζώνες φιλήματος» όπου τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν μια στιγμή τρυφερότητας.

Είναι εναντία στον νόμο το τάισμα των περιστεριών

Ιταλία

© Pixabay

Ενώ είναι ωραίο να ταΐζει κάποιος ένα περιστέρι με ένα κομμάτι ψωμί, στη Βενετία είναι μια παράνομη πράξη τιμωρούμενη με πρόστιμο. Ο νόμος αυτός θεσπίστηκε για να αποτρέψει τα πουλιά να λερώνουν τα όμορφα αγάλματα και τα αρχιτεκτονικά μνημεία.

Απαγορεύονται τα αβγά Kinder Έκπληξη

ΗΠΑ

© depositphotos

Τα περίφημα σοκολατένια αβγά, είχαν απαγορευτεί σε όλες τις ΗΠΑ από την ημέρα της εμφάνισής τους. Ο λόγος ήταν ότι σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ, απαγορεύεται η τοποθέτηση παιχνιδιών σε τρόφιμα λόγω φόβου ότι τα παιδιά θα πνιγούν από τα μικρά κομμάτια.

Το 2013, αποφάσισαν τελικά να εμφανιστούν τα συγκεκριμένα αβγά στα ράφια των καταστημάτων. Οι αρχές επέτρεψαν την πώληση των αβγών υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν μεγάλα παιχνίδια, κατασκευασμένα από ένα μόνο μέρος.

Απαγορεύεται η πληρωμή μόνο με κέρματα

Καναδάς

© depositphotos

Στον Καναδά, δεν μπορείτε να αγοράσετε κάτι με νομίσματα. Ένας νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 1985, απαγορεύει την πληρωμή με κέρματα μόνο αν η τιμή αγοράς είναι πάνω από 10 Καναδικά δολάρια.

Είναι παράνομο να ξεχάσει κάποιος τα γενέθλια της συζύγου του

Σαμόα

© Paramount Pictures

Η Σαμόα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος στις Νήσους του Ειρηνικού, που έγινε διάσημο για τους ασυνήθιστους νόμους του. Ένας από αυτούς δηλώνει ότι ο σύζυγος δεν πρέπει να ξεχάσει τα γενέθλια της συζύγου του. Αν αυτό εξακολουθήσει να συμβαίνει, το δικαστήριο θα κάνει τον άντρα να πληρώσει ένα πρόστιμο, που πηγαίνει κατευθείαν στη γυναίκα του.

Δεν πρέπει να πατήσετε πάνω σε χρήματα

Ταϊλάνδη

© Pixabay

Και τέλος, ένας νόμος που όλοι οι ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη πρέπει να γνωρίζουν. Προσέξτε τα βήματά σας σε αυτή την εξωτική χώρα, επειδή είναι παράνομο να πατήσετε πάνω σε κέρματα και σε χαρτονομίσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν χαραγμένα επάνω τους πορτρέτα σεβάσμιων Ταϊλανδών πολιτών.

Ιαπωνία

© depositphotos   © depositphotos

Στην Ιαπωνία πολλά εστιατόρια, γυμναστήρια και ξενοδοχεία απαγορεύουν την είσοδο σε πελάτες με τατουάζ που δεν είναι καλυμμένα με ρούχα. Ο λόγος είναι η συσχέτιση της Μαφίας της Ιαπωνίας με τα τατουάζ που τα έχει στιγματίσει. Γενικά οι Ιάπωνες δεν επιλέγουν να κάνουν τατουάζ διότι στην κουλτούρα τους έχει επικρατήσει η άποψη ότι μόνο μέλη της Μαφίας κάνουν.