10 μύθοι που όλοι πιστεύουμε και τελικά είναι απολύτως αλήθεια

24 Μαΐου, 2017 1:58 ΜΜ
More videos

Οι αινιγματικοί μύθοι και οι απίστευτες θεωρίες, αφθονούν σε αυτόν τον κόσμο. Πολλοί είναι δύσκολο να τους δεχτούν ως αλήθεια. Όμως, κάποιες φορές, οι ιστορίες αποδεικνύονται πραγματικές ή τουλάχιστον έχουν κάποια δόση αλήθειας.

Παρακάτω θα μάθετε για μερικές περίεργες θεωρίες, που αποδείχτηκαν αληθινές.

Τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αναγνωρίζουν τους ανθρώπους σύμφωνα με τη φωνή, τα μάτια και τη φυσική τους εμφάνιση

© giphy

Το 2015, η Κίνα εισήγαγε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης που αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των ανθρώπων. Σήμερα, χρησιμεύουν ως μια καλή μέθοδος για την καταπολέμηση των απατεώνων. Υπάρχουν επίσης μηχανήματα που αναγνωρίζουν τις φωνές των ανθρώπων, καθώς και τα πρόσωπά τους.

Το φθόριο μπορεί πραγματικά να βλάψει τα δόντια

© Andy Wright / Flickr

Οι οδοντίατροι συστήνουν τη χρήση οδοντόκρεμας με φθόριο ως αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης της φθοράς των δοντιών. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα στη Νέα Ζηλανδία, δείχνει ότι το φθόριο στην πραγματικότητα κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Μόλις εισέλθει στο σώμα, μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος, του γαστρεντερικού συστήματος, των νεφρών και του ήπατος, καθώς και να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης και να αυξήσει την ευθραυστότητα των οστών.

Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει υβριδικά ζώα

© wikipedia

Αυτή η ιδέα αποτελούσε απλώς θέμα για ταινίες φαντασίας, αλλά τα υβριδικά ζώα και πουλιά ζουν πραγματικά στις σημερινές φάρμες, ενώ εξαιρετικά ασυνήθιστα άγρια ζώα, μπορεί να βρεθούν στους ζωολογικούς κήπους του κόσμου. Οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να χειριστούν το DNA, συνδυάζοντας τα καλύτερα γονίδια δύο ειδών ζώων, σε ένα ζωντανό οργανισμό. Επίσης, έχουν εντοπίσει γονίδια που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ασθενειών και την επέκταση της διάρκειας ζωής.

Η ζάχαρη επηρεάζει τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη των παιδιών

© giphy

Οι απλοί υδατάνθρακες και η ραφιναρισμένη ζάχαρη που προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, είναι πηγή κινδύνου. Μια ομάδα ερευνητών συμπέρανε ότι η αδρεναλίνη παράγεται σε παιδιά με υψηλότερα επίπεδα σακχάρου αίματος, σε σύγκριση με τα επίπεδα των ενηλίκων. Αυτό έχει επιπτώσεις στη συγκέντρωσή τους και εμποδίζει την ικανότητά τους να απορροφούν πληροφορίες και να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Ο Τζέιμι Όλιβερ, ζήτησε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κατανάλωση ζάχαρης στα παιδιά, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι της παχυσαρκίας, της φθοράς των δοντιών και άλλων ασθενειών.

Ο Δαλάι Λάμα εργάστηκε για τη CIA

© wikimedia

Κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, η CIA χρηματοδότησε προσωπικά το κίνημα ανεξαρτησίας του Θιβέτ, καθώς και το Δαλάι Λάμα. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε ως μέρος μιας εκστρατείας αποσταθεροποίησης των κομμουνιστικών χωρών στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Ο θιβετιανός πνευματικός ηγέτης, γνώριζε από πού προέρχονταν τα οικονομικά του, αλλά πάντα αρνούνταν τις συνδέσεις του με την πολιτική εκστρατεία της CIA.

Το Μποχέμιαν Γκρόουβ είναι ένα πραγματικό μέρος

© wikipedia

Αυτός είναι ο τόπος όπου η ελίτ του κόσμου έχει πάει διακοπές από τα τέλη του 19ου αιώνα. Πολιτικοί, μουσικοί, καλλιτέχνες και εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι, συγκεντρώνονται για να απολαύσουν τα καλύτερα είδη διασκέδασης και να πραγματοποιήσουν μυστηριώδη μυστικιστικά – θρησκευτικά τελετουργικά. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα φιλμ κρυμμένων φωτογραφικών μηχανών, απέδειξαν όσα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει η «Λέσχη Μποχέμιαν»: Ο μυστηριώδης τόπος συνάντησης είναι πραγματικός, προκαλώντας νέο ενδιαφέρον για τους θρύλους που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με αυτόν.

Ο χυμός φρούτων είναι επιβλαβής για τα παιδιά

© giphy

Το κιτρικό οξύ προστίθεται συχνά στους χυμούς φρούτων και καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Το αποτέλεσμα είναι ρωγμές και κοιλότητες, όπου τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Ο χυμός δε σβήνει τη δίψα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και προκαλεί αλλεργίες και προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα.

Οι πρωτεΐνες που περιέχει, μπορεί επίσης να προκαλέσουν εντεροκολίτιδα, που μπορεί να είναι θανατηφόρα. Είναι καλύτερο να περιορίσετε την κατανάλωση χυμού σε 1 ποτήρι την ημέρα, σαν επιδόρπιο και να πιείτε νερό για να ξεδιψάσετε.

Υπάρχει κάτι σαν μικρο-σφαίρα που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή

© wikimedia

Υπάρχουν πιστόλια ικανά να πυροδοτήσουν ειδικές μικρο-σφαίρες. Κάνουν το θύμα να νιώθει ελάχιστη ενόχληση, σαν τσίμπημα εντόμων. Μόνο ένα κόκκινο σημάδι παραμένει στο δέρμα, αλλά το θανάσιμο δηλητήριο εισέρχεται γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, αυτή η απίστευτη εφεύρεση δε χρησιμοποιείται πλέον από τις μυστικές υπηρεσίες.

Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ

© wikimedia

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν πεπεισμένος ότι το FBI τον παρακολουθούσε, αλλά οι φίλοι και οι αγαπημένοι του πίστευαν πως ήταν απλά παρανοϊκός. Δεκαετίες αργότερα, το FBI εμφανίζει μερικά αρχεία που δείχνουν ότι ο διάσημος συγγραφέας πραγματικά ήταν υπό παρακολούθηση. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των συνδέσεών του με την Κούβα. Πολλοί άνθρωποι υποστήριξαν ότι αυτή η κατάσταση οδήγησε στην αυτοκτονία του Χέμινγουεϊ.

Η τιμή των διαμαντιών διατηρείται τεχνητά υψηλή

© pixabay

Τα διαμάντια στην πραγματικότητα δεν είναι σπάνια. Είναι ένας συνηθισμένος βράχος και η εξόρυξή του έχει καταστεί λιγότερο επίπονη τα τελευταία 150 χρόνια. Ωστόσο, για μια μακρά χρονική περίοδο, η εταιρεία De Beers έχει ελέγξει τις προμήθειες διαμαντιών και κατά συνέπεια, κατάφερε να αυξήσει τεχνητά τις τιμές τους. Σε αυτό συνέβαλαν οι διαφημιστικές εκστρατείες που απεικονίζουν τα διαμάντια ως εξαιρετικά ακριβές πολύτιμες πέτρες, που πρέπει πάντα να κοστίζουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να θεωρούνται αυθεντικές.

Ακολουθήστε μας στο facebook: