10 μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

20 Ιουλίου, 2017 1:34 ΠΜ
More videos

Έχουμε μάθει από την παιδική μας ηλικία, ότι είναι κακό να λούζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας και ότι με την σωστή φροντίδα μπορούν να αποκτήσουν τον τέλειο όγκο. Ωστόσο, από ότι φαίνεται αυτές οι “αλήθειες” δεν είναι τίποτα άλλο παρά μύθοι.

Δείτε παρακάτω τους 10 πιο διαδεδομένους μύθους για τα μαλλιά που δεν ισχύουν.

1. Όσο πιο συχνά κόβετε τα μαλλιά σας, τόσο πιο γρήγορα θα μεγαλώσουν

© depositphotos

Εφόσον τα μαλλιά μεγαλώνουν από τις ρίζες και όχι από τις άκρες, το κούρεμα δεν επηρεάζει καθόλου τον ρυθμό που μακραίνουν τα μαλλιά. Επίσης, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα το να ξυρίσουμε τα μαλλιά δεν επηρεάζει την πυκνότητα, αφού ο αριθμός των θυλάκων των τριχών είναι κληρονομικός.

2. Το να στεγνώνουν τα μαλλιά φυσικά είναι καλύτερο από το να στεγνώνουν με το πιστολάκι

© depositphotos

Αν έχετε κοντά μαλλιά που στεγνώνουν σε μερικά λεπτά, δεν χρειάζεστε πιστολάκι. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να στεγνώσετε τα μακριά μαλλιά σας με το πιστολάκι, καθώς τα μόρια νερού διεισδύουν στην δομή της τρίχας με αποτέλεσμα να απομακρύνουν την κερατίνη και να καθιστούν τα μαλλιά εύθραυστα και ξηρά.

3. Τα μαλλιά “συνηθίζουν” τα σαμπουάν

© depositphotos

Εφόσον τα μαλλιά αποτελούνται από νεκρό ιστό, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας “εθισμός.” Με άλλα λόγια, αν πλένετε τα μαλλιά σας με το ίδιο σαμπουάν για πολύ καιρό, τα μαλλιά σας δεν θα στεγνώνουν πιο γρήγορα ή θα μακραίνουν πιο αργά.

4. Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι η κύρια αιτία της πιτυρίδας 

© depositphotos

Εδώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Η πιτυρίδα εμφανίζεται σε ανθρώπους με λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Οπότε, όταν εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα σταματήστε να χρησιμοποιείτε λάδι για τα μαλλιά, το οποίο χειροτερεύει την κατάσταση.

5. Οι άκρες μπορούν να αποκατασταθούν

© depositphotos   © depositphotos

Μπορείτε να κλείσετε τις “σπασμένες άκρες” για λίγο με μια μάσκα μαλλιών ή ένα λάδι. Ωστόσο, για να τις ξεφορτωθείτε θα πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας.

6. Το συχνό βούρτσισμα θεραπεύει τα μαλλιά

© depositphotos   © depositphotos

Το συχνό βούρτσισμα μεταφέρει την λιπαρότητα σε όλο το μήκος των μαλλιών και έτσι λερώνονται πιο εύκολα. Μάλιστα, το βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει πολύ κακό στα μαλλιά σας. Οπότε, καλό είναι να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας μόνο, όταν είναι απαραίτητο.

7. Η κατάλληλη φροντίδα θα κάνει τα μαλλιά σας πιο παχιά

© depositphotos

Το πάχος των μαλλιών και ο αριθμός των τριχοθυλακίων είναι γενετικά χαρακτηριστικά, οπότε η ποιότητα της περιποίησης δεν μπορεί να τα επηρεάσει με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών αντιμετωπίζουν τέλεια το πρόβλημα του όγκου.

8. Όσο πιο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας, τόσο πιο γρήγορα λαδώνουν

© depositphotos   © depositphotos

Η λιπαρότητα των μαλλιών ορίζεται επίσης από γενετικούς παράγοντες. Οπότε, το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας δεν επηρεάζει καθόλου το πότε θα λερωθούν. Ωστόσο, τα σωστά προϊόντα μπορούν να ρυθμίσουν τους σμηγματογόνους αδένες, ώστε τα μαλλιά σας να λαδώνουν πιο αργά.

9. Αν τραβήξετε μια λευκή τρίχες, θα βγουν πολλές περισσότερες

© depositphotos

Εφόσον, η ποιότητα των μαλλιών δεν εξαρτάται ούτε από την κατάλληλη περιποίηση ούτε την διατροφή δεν μπορούν να βγουν πολλές τρίχες αντί για μια. Ωστόσο, είναι καλό να μην τραβήξετε μια άσπρη τρίχα, γιατί μπορεί να τραυματίσετε τον θύλακα της τρίχας.

10. Το κρύο νερό κλειδώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας και τα μαλλιά γίνονται πιο απαλά

© depositphotos

Εφόσον τα μαλλιά αποτελούνται από νεκρό ιστό, ούτε το ζεστό ούτε το κρύο νερό μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση της επιδερμίδας.

Ακολουθήστε μας στο facebook: